0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #920 -: Юли 22, 2011, 13:57:07 pm »
Гальонди, аз точно в 13та седмица като бях бременна с Ивана имах жестоки болки в яйчноиците една нощ и после не се върнаха. Спомянм си ги ясно, защото много се бях притеснила да не е станало нещо. За повчръщането - ти ще да си първата, кято е оплаква, че не повръща  :wink:. Но сериозно - в тази седмица е време вече да спре това гадене и повръшане.

Момичета снес съм на преглед, да видим колко ще ми е разкритието днес.  Снощи Ивана ревна посред нощ (май беше сънувала нещо) и докато я успокоя и приспя и аз се разсъних, та после 2 часа не можах да заспя. Сега пак като кулкувица пиша посред нощите - направо не знам кога ще си почина преди да се роди това бебе.


  
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #921 -: Юли 22, 2011, 14:03:32 pm »
Момичета, въпроса ми не е за тази тема, но тук предполагам ще ми отговорите със сигурност.

За пола на бебетата, имало ли е разминаване на мненията на д-р Сигридов и лекаря от женската консултация и кой е бил прав?

На прегледа ми в края на четвърти месец, д-р Сигридов каза, че е сигурен за момче, на прегледа ми вчера, един месец след това, лекаря от ЖК мисли, че е момиче, няма значение за нас, само живи и здрави, но ми е любопитно  :D!При вас как е било и от лекарите кой е бил прав?

Може и в тази тема да ми отговорите
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46009.msg849518;topicseen#msg849518

Извинявам се предварително!

При наличието на такава техника и то в края на 4мес мисля, че трабва да се довериш на д-р Сигридов  :D

Колкото до болките в тазобедрените стави - свиквай Марси, свиквай  :lol:
Сега си припомних и ставането през час вечер до 00. Знаете ли момичета липсват ми тези времена  :D Изкарах невероятна бременност въпреки всички перипети. Наслаждавайте се!
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #922 -: Юли 22, 2011, 14:30:33 pm »
Момичета, вече цяла седмица съм със страхотни болки в тазобедрените стави. Очаквах да преболи и да поолекне усещането, но през всички тези дни болката е такава, че едва-едва пристъпвам от крак на крак, клатушкайки се като пате. Различието в отделните дни е, че веднъж боли повече в едната става, на другия ден- в другата или кръста по средата. Знаете ли някакъв вариант за облекчаване или просто да си търпя?

И аз имам болки от една седмица- зверски понякога! При мен са само в левия крак откъм кръста, не мога да го опиша- нещо като прищипване на нерв го усещам, ама знам ли. Все си мисля че ако успея да го изпукам ще ми мине, обаче не успявам... Ти като пате- аз като пингвин... едва успявам да ида до магазина- а това ми е единствената разходка. Чудя се дали да не взема космидиска на баба /като в рекламата  :lol: / просто ме е страх, че ако ми откаже крака ще падна. Чудя се също мога ли да правя компрес със ракия и черен пипер- много загрява, ама... marsi ти откри ли някакъв цяр?
За космодиска идеята не е лоша, поне ако не помогне, няма да навреди обаче компреси с разни неща по-добре не си прави без да се консултираш. Не знам при кой лекар си, но Д-р Сигридов препоръчва кинезитерапевт, който работи с бременни, ако нещата станат много зле. Даже мисля, че някъде из бумагите още стои тел номер на кинезитерапевтката.
Книгата, която четях като бременна се казва Скоро ще стана майка-нова е т.е. скоро написана и е в крак с новите тенденции, нищо че е от руска авторка :wink: :D
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #923 -: Юли 22, 2011, 15:48:00 pm »
Явно ще трябва да чакаме и времето на болките просто ще мине. И аз имам страхотни болки в колената в момента. Тази нощ голямо въртене, няма заспиване, и корема ме боли, и не мога вече да си спя нормално ( по корем). Не мога и да се протегна хубаво. Имам чувството, че кожата ми е къса и се опъва :lol:
Ама като чета, явно е нормално всичко това и не се притеснявам :)

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #924 -: Юли 22, 2011, 17:09:01 pm »
Благодаря ви, момичета!  :flower:  Поуспокоих се малко като прочетох какво сте ми отговорили.. При мен отшумя вчерашната болка в корема и тежестта, но днес съм с остри болки в страни, долу ниско - от двете страни. Така ме преряза сутринта докато повръщах, че направо видях звездички!
(завърна се моето повръщане и днес осъзнах, че никак не ми липсваше 2 дена  :wink: )
Боби, хич не се оплаквах аз,  ама пусто притеснение ще ме довърши  :lol:

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #925 -: Юли 22, 2011, 17:58:12 pm »
Благодаря за посрещането, момичета!  :D
Да се похваля бързам - днес чух сърчицето на нашето бебе за първи път!  :lovedock: Беше страхотно усещане! Мая също беше с мен на прегледа и сякаш усети че става нещо специално, кротуваше и слушаше през цялото време. :lol:
Бях забравила колко е неприятен момента с повръщането, но от няколко дни си припомних  :( Нищо не помага против него, пробвах спрайт, емил, чай с бисквита сутрин. Вие взимахте ли нещо?
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #926 -: Юли 22, 2011, 18:01:05 pm »
Момичета хубави, всякакви неудобства ще се появяват и отшумяват и сменят едно с друго; за да е още по-забавно, за всяка бременна е различно - от повръщането, до болките в ставите :-) Има-няма, както се казва: "С лекарства минава за 40 седмици, без лекарства - за 9 месеца" :-D На мен лично бременността ми се стори адски дълга, сега ми харесва много повече :-)

Хубави моменти пожелавам на всички ви, виждам и колко много нови попълнения след процедури има - чудесно лято е!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #927 -: Юли 22, 2011, 19:07:26 pm »
Идвам си от лекар сега и да ви кажа, дори и той е учуден, че още не съм започнала да раждам. Разкритието ми е вече 4см (!!!), а изтъняването си седи на 75%. Каза, че ще е всеки момент - днес, утре, абе скоро. Ако все пак съм била още бременна до една седмица, да съм отидела пак. Та сега се прибрах в къщи и ще гледам да свърша последни приготовления. Леглото на бебето е готово, дрешките са изпрани и прибрани, не знам какво друго да правя, ама все ще се намери нещо.
Питах  докитора за лежането и ходенето дали имат ефет и той категорично каза, че няма значение дали ще лежиш или не, няма да забавиш идването на раждането. Също каза, че и да ходя повече, предизвиквам фалшивите контракции, но няма отношение към започването на раждането. Така че аз просто ще си правя каквото има да си правя, пък да видим какво ще стане :-).

Боби
« Последна редакция: Юли 22, 2011, 19:16:35 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #928 -: Юли 22, 2011, 19:14:30 pm »
 Ми,Боби...ще тръпнем в очакване на хубавата новина... :)
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #929 -: Юли 22, 2011, 19:24:32 pm »
Хайде, успех! Ще чакаме  хубавите новини!
Поне си го преживявала вече веднъж и предполагам притесненията ти не са като първия път. :D
Какво ли е да знаеш "днес, утре...", ще видим  :P

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #930 -: Юли 22, 2011, 19:54:38 pm »
Успех и от мен,леко раждане и ще чакаме добрите новини  :) :crossfingers: :crossfingers:


*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #931 -: Юли 22, 2011, 20:03:23 pm »
От мен също - леко раждане :D!!!
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #932 -: Юли 22, 2011, 21:26:42 pm »
  kotaranata    , все така силно боли. Лошото е, че дори и седнала не мога за по-дълго. Но най-трудно ми е ходенето на вън. Като съм в къщи редувам позициите: малко легнала, малко седнала. Открих една позиция, която ме облекчава, ако тръгне остра болка по нерв. Заставам "на четири крака" на пода, както се прави упражнението котешки граб, обаче си отпускам гърба и корема към пода, така се облекчава натискът в тазовата зона и за известно време след това ми олеква.
 Космодискът не знам дали ще помогне, но от загряващи компреси няма нужда. Те се слагат, когато има спазъм и трябва да се загрее и да разпусне. Тук проблемът е обратен, сухожилията и връзките се разхлабват, за да се разшири тазът и стават неиздръжливи на натоварване.
 Но, както се казва, във всяко лошо има и нещо хубаво. Днес с изненада установих, че откакто съм с тези болки, изчезнаха подуванията в глезените. Явно тазът наистина се е разширил леко и сега обратната циркулация от краката е по-добра  :).
 Хубава вечер и лека бременност на всички! 

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #933 -: Юли 22, 2011, 23:21:27 pm »
Боби, ще чакаме новината тези дни значи, стискам палци за леко раждане и прекрасни първи мигове с малката принцеса.
Аз от днес се сдобих с киселини, а никога в живота ми не ми се е случвало, доста е неприятно, но не е болка за умиране. Имам си и придърпвания и болежки, док.ми изписа Магнезий диаспорал ( прахчета) , пия ги ама едвам ги преглъщам, на следващия преглед ще помоля да минем на таблетки. Имам и гадно течение, сигрно съм гъбясала, в понеделник ще ми излезе микробиологията, от къде се взеха тея гъби не знам . Преди процедурата микробиологията ми беше чиста, а от тогава секса в къщата ни е мираж :)
Harmony, на мен срещу гаденето ми помагаше спрайт , а също и солети, които държах на нощното шкафче и сутрин още спяща дъвчех
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #934 -: Юли 23, 2011, 00:23:23 am »
Леко раждане Боби!! Всичко ще е наред, ще видиш! Чакаме новини! :)


*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #935 -: Юли 23, 2011, 00:58:00 am »
На мен срещу гаденето ми помагаше само "Деган" и си го пиех. Яд ме е за парите, които дадох за "хомеопатични" дивотии срещу гадене, от които няма никаква файда и ако имам късмет с втора бременност - няма да дам и стотинка за такива глупости.  :D

Боби, чакаме новини и дано това раждане е като първото, или още по-леко /ако изобщо е възможно  :lol:/ !
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #936 -: Юли 23, 2011, 07:51:22 am »
Аууу, Боби бебето чукка на вратата. Леко раждане ти пожелавам и чакаме включване.
Аз нямах гадене, повръщане, не ме болят костите, нито кожата ми се опъва, ако не дебелеех сигурно няше да се знае, че съм бременна. От няколко дни обаче почнаха да ми се подуват краката, отдавам го на постоянната седяща поза в офиса друго обяснение нямам.
Колкото до пола бих се доверила изцяло на д-р Сигридов, ЖК-то освен направления да дава друго не виждам какво може да свърши.
« Последна редакция: Юли 23, 2011, 07:55:01 am от КЪДИ »
*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #937 -: Юли 23, 2011, 08:24:19 am »
За всичко си има време Къди, :D не те плаша, но в по-големи седмици бебето притиска стомаха и спокойно могат да се получат киселини. Друг е въпроса, че моя бебчо ме обработваше така, ха съм хапнала малко повече, ха ме е ритнал право в стомаха и веднага връщане на поръчката. В първия триместър не съм повръщала, ама теснотия му е било на детето какво да се прави и пак добро милото само майка му като преяде-няколко пъти.
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #938 -: Юли 23, 2011, 10:07:07 am »
Боби,аз си мислех,че ще те изпреваря,пък то...Леко раждане и от мен и ще чакаме радостната новина!
Аз през цялата си бременност не съм имала нито гадене,нито повръщане.Но от известно време насам,малката определя колко да ям.Явно като реши,че започва да й става тясно и започва много да се бунтува,та чак ме вдига от масата,защото от тези ритници не мога да стоя седнала.Командори още от сега :lol:
За болките-още от 4-тия месец започнаха да ме болят срамнта кост,кръста и корема от разтягането на матката.Към 6-тия месец отминаха,но от скоро пак започнаха едни болки в кръста,в сгъвките на краката(до триъгълника) и не знам още къде.Особено вечер е някакво чудо.Но малката като започне да си играе и забравям за всички болежки :)
Ние утре сме на запис на тонове,че да вземем да обсъдим с док раждането-кога и как.Че на мен все ми се струва,че той има различни планове от моите,но не ми е казал нищо категорично.
[/url]
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #939 -: Юли 23, 2011, 10:26:45 am »
Боби, леко раждане!