За книгите по време на бременността - аз не купих, а четях в нета. Обаче горещо препоръчвам една книга за гледане на бебе първата година. Казва се „Какво те чака през първата година“. Аз си я четях докато кърмех и страшно много ми помогна. Имаше отговор на всеки един въпрос, който си бях задала. Така и не почетох да края, а до 9-10ти месец, но това ми беше достатъчно. Там пише всичко - от как да се перат дрехите, до какво е нормално и какво да ни притеснява, какво трябва да може да прави бебето на дадена възаст - абе всичко,което съм се сетила го е имало. И с неяможете да затапите устите на всезнайковците около вас
, които ви настояват да давате сокчета на едномесечни бебета и тем подобни. Всичко си е описано и са дадени причини защо се прави едно или друго неща. Наистина много хубава книга.
Ето дори я намерих в Бъглария, за всеки, който го интересува
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=34047 ( бях превела името различно, та добре че го видях).
shanoar, със сапун и аз и мия дупето като се наака и нямам намерение да спирам. Изпражненията са най-мръсното нещо, от което се хаваща и конюктивит и въобще е гадна работа, пълно с бактерии. Затова там не пропускам. Аз като говорех да не се стерилизира,все пак не съм имала предвид да не се мие или пере
. Просто не виждам смиъл от стерилизация на вече измити или изпрани неща. Никой не е казал, че няма смисъл от поддържането на чистота въобще. А за млякото за тяло - това си е мое лично виждане да ползвам колкото може по-малко такива неща, защото вярвам, че са химии. Сама го спрях да видя какво ще стане и чак след няколко месеца видях, че и Бърди казва, че нямало нужда.
mimi26, как на 9 месеца на земята? Ами до преди това къде са лазили?
ОФФтопик - Аз пък се чудя на акъла на някои хора,които например оставя супата на котлона да седи цяла нощ. Това е такава потенциална опасност за всеки в семейството, пък я пренебрегват, а стерилизат измити неща. Аз храна примерно като знам какво може да се случи, никога не оставям навън и редовно имаме спорове защо съм изхвърлила едно или друго нещо. Що АМ съм изхвърлила, не е истина.