0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #380 -: Юни 20, 2011, 18:40:45 pm »
Здравейте момичета :)
Минавам през тази темичка да се запиша ( надявайки се, че ще остана тук до края)
Досега не съм се записвала в бременна темичка, много се вълнувам! След 4 годишно ходене по мъките ни се случи чудото и на нас!
Няколко дена останаха до 9та седмица, с нетърпение чакам да мина 12та, за да мога да се поотпусна и да дишам (колкото се може) по-спокойно!
На всички мами на финала - успешно раждане  preggo и страхотно изживяване на първата ви среща с малките съкровишща  :babyflips: :babyflips: :babyflips:
На всички останали като мен, лека и безпроблемна бременност! Много се радвам, че най-после съм сред вас!

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #381 -: Юни 20, 2011, 18:50:05 pm »
Гале, добре дошли и на трима ви /трите ви  :lol:/! Прекрасна бременност ти желая  :D!
Аз си купих няколко мазила, но изобщо не съм ги ползвала. Нямам нито една стрия нито от разпъването на кожата, нито от прибирането й /до около 3-4 седмици след раждането си възвърнах формата/. Всички стрии, които "притежавам", придобих през тийн годините си  :lol:.
« Отговор #382 -: Юни 20, 2011, 19:22:12 pm »
Гальонди,добре дошла :) Точно щях да те подканям да се запишеш и ти.Желая ти леко бременеене и безпроблемни оставащи месеци!
Бжи,и аз от около две седмици имам менструални болки,но са краткотрайни и не са чести,ча реших,че мога да изчакам до прегледа(в събота сме на преглед).Стягане имам от доста време,но и то не е често.Пък и не винаги мога да различа стягането от завъртането на бебка.
Да ви нарисувам само моята хубостница-нещо не й харесва да съм седнала,веднага започва да се върти и да недоволства.Трябва да съм права,легнала или ако съм седнала-да съм облегната доста назад.Аз й викам да се качи малко нагоре като не й харесва да стоя така,тя пак нейното си знае :lol:
[/url]
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #383 -: Юни 20, 2011, 19:25:07 pm »
Гале добре дошла и леки и безпроблемни месеци до термин :P
*
« Отговор #384 -: Юни 20, 2011, 19:31:27 pm »
Бжи, вероятно имаш контракции. Магнезий в ударни дози помага! Вземи си някакъв препарат с магнезий, пий и почивай! И посети гинеколога си.
Здраве и късмет ти желая  yahoo_17

Добре дошла, Гальонди :D Леко и безпроблемно бременеене до термин  yahoo_17
............................Тайната на нашата вечеря............................
« Отговор #385 -: Юни 20, 2011, 20:08:53 pm »
Гале, добре дошла, разбира се ,че ще останеш тук до края
Аз за сега се мажа с олиото на Хип ама ми се иска да си взема и нещо по-сериозно, ще посетя някоя голяма аптека скоро да избера
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #386 -: Юни 20, 2011, 21:09:52 pm »
Галенце честито ви записване !  :D
Разбира се, че до термин, че и след това ще си четеш тук  :D
 :bighug:
*
« Отговор #387 -: Юни 20, 2011, 21:31:50 pm »
Didon, готини решетчици си й приготвила на Кели, само да не реши да ги прескача :P.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #388 -: Юни 20, 2011, 21:38:40 pm »
Гальонди добре дошла лека и безпроблемна до края!
Аз днеска бях на Жк момата ни седи по дупе и ми подритва пикочния мехур и затова така често ми се пишка  , пуснаха ми вторите кръвни изследвания и антитела освен това ще пусна и нова стерилна да видя дали уморихме бактерията . Дано всичко е ок.
Аз засега нямам болки и оплаквания и затова не пия и нищо и предния път бях така но това не попречи да родя в 35 седмица  :lol: :lol:

« Отговор #389 -: Юни 21, 2011, 07:42:15 am »
Гале, радвам се да те видя в темата време беше да се запишеш. Наистина времето до 12г.с. минава ужасно бавно, поне при мен беше така.
Аз направих серия прегледи първо се записах на ЖК, после бях при д-р Михова, а вчера при доц. Томова за ранна ФМ. Знам, че повечето, които се следят в Малинов при д-р Сигридов и д-р Михова не търсят второ мнение, но аз реших да го направя. Горещо препоръчвам доц. Томова, невероятна жена, много приятен преглед.
Снощи изтеглих от сайта на МД резултатите от БХС и леко съм притеснена - възрастов риск от Даун 1:180, дали има риск наистина или се дължи на годините ми 38?!
Мира не ми дава тази мисъл, днес ще скокна до д-р Михова за коментар.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #390 -: Юни 21, 2011, 08:04:26 am »
КЪДИ, ако преценят, че има нужда, те ще кажат дали препоръчват амниоцентеза. До колкото обаче аз знам, при риск над 1:250 я препоръчват ( или 1:200 беше?). Само моля те не бързай да се притесняваш. Прави сметка, че този риск означава, че имаш 0,4% риск да има проблем и 99,6% шанс всичко да е наред. Тук на няколко момичетa им излезна риск 1:10 или 1:8 и всичко си беше наред.

Гальонди добре дошла при нас. Пожелавам ти безпроблемна  бременност и здрави дечица на финала.

Момичета, за контракциите моят лекар от  преди един месец все ме пита дали нямам прекалено много, а не дали въобще нямам. Аз все му отговарям, че нямам никакви и последно го попитах дали трябва да имам, че така ме пита. Той каза, че е съвсем нормално дори и да имам някакви,но аз съм и в по-късни седмици вече. При по-ранните седмици е добре човек да си се консултира с лекаря.

godgift - честита датичка. Аз стриите си ги видях на огледалото, защото и моите са ниско и не ги виждам, ако погледна без огледало.

Ето и списъчето.

preggo

Юни
fifonqk-27.06.2011 –секцио
godgift – 28.06.2011 - секцио
бина – 29.06.2011 –секцио

Юли
Виктория – 01.07.2011 –секцио
didon – 01.07.2011 - секцио
dessi-kk – 05.07.2011 –секцио
didka_ - 18.07.2011

Август
IOLII – 07.08.211
Bobbie – 19.08.2011
ivaleta – 24.08.2011
krasi(ahiito) – 27.08.2011
ivanita – 28.08.2011

« Последна редакция: Юни 21, 2011, 08:54:48 am от Bobbie »

*
« Отговор #391 -: Юни 21, 2011, 08:30:00 am »
Гале, здравей и от мен. Следя те още от темата за инвитро и икси и не знам защо, но все исках да разбера дали при теб всичко е наред. Радвам се, че нещата се развиват както трябва.
Криси, ние с теб сме съвсем заедно :) А бяхме и при една и съща лекарка май.
Аз утре съм на ранен БХС, много се надявам да са наред нещата, че нали съм и на 36 все пак.
Все още имам кафяво зацапване. Ту започва, ту спира. Не знам вече какво да правя. На прегледите всичко излиза ОК, но зацапването си го има. По мъничко, ама....
Хубав ден на всички пожелавам, с много спокойствие и усмивки!
*
« Отговор #392 -: Юни 21, 2011, 11:30:38 am »
Гальонди, добре дошла и лека бременност! :D

КЪДИ, дори и да се наложи амниоцентеза, не се притеснявай. Като изключа предварителното оформяне на документи и подписване на информирано съгласие, което те вкарва в притеснение, самата процедура е 5-10 минути и обикновено минава леко и неусетно.
Резултатът от лабораторията е разделен на две части. Интересува те I-ва част *Резултат за бременната жена*, където е даден обобщеният резултат (моят беше 1:1100). Във II-ра раст *Допълнителна информация за консултиращия лекар* има отделно Биохимичен риск за Даун (моят беше 1:150) и Възрастов риск за Даун (1:65, аз съм на 42г.). А когато направиш втория БХС в 16г.с., ще изчислят Интегрирания риск, който е обобщение от пълвия и втория БХС.
И все пак, това си остават само вероятности, точното информативно изследване е амниоцентезата. Моите изследвания бяха добри за възрастта ми и много се надявах да не се стигне до нея, но след консултация с няколко специалисти, реших да я направя. Няма да описвам колко нерви и притеснения хвърлих през това време  :). Дори, ако имам следваща бременност, направо бих направила амниоцентеза, вторият БХС е напълно излишен. Направих процедурата в МД-София, ако имаш нужда от повече информация, пиши ми.  И бъди спокойна  :D.
« Последна редакция: Юни 21, 2011, 11:34:29 am от marsi »

*
« Отговор #393 -: Юни 21, 2011, 12:23:16 pm »
Галъонди, добре дошла, радвам се че се престраши най накрая да се впишеш в бременната темичка. Наистина първите 3 месеца минават  ужасно бавно.
За контракциите аз все още не мога да разбера дали имам или не  osi_10 . Вчера имах за малко лек дискомфорт на корема, ако мога така да се изразя, но чак да ме е боляно - не, а и корема не ми беше корав, и от време на време ме "пребоде" в корема за минута. Утре обаче съм на обстоен преглед и смятам да поразпитам Даскалов.
Аз също все още нямам стрии, мажа се от време на време с някавъв лосион за бременни - май беше на Хип, ама вижте и това даже не помня. :oops: А бе несериозна работа  :lol:

*
« Отговор #394 -: Юни 21, 2011, 13:02:51 pm »
Гале, добре дошла, разбира се ,че ще останеш тук до края
Аз за сега се мажа с олиото на Хип ама ми се иска да си взема и нещо по-сериозно, ще посетя някоя голяма аптека скоро да избера
От личн опит олиото (и крема-маслото) на Хип са си идеална "тежка артилерия" - аз няма никаква стрии. Вероятно е комбинация от фактори, разбира се, но преди да мина на Хип се мазах с какви ли не скъпотии, и нищо не ми допадна толкова; а олиото е чудесно и за през лятото, изобщо не цапа дрехите.

Ехххх, хич нямам време да чета от скитосване но много честито на всички нови бъдещи мами! И дупе да ви е яко :-) Ииии, да, прекрасно лято, разбира се  :lol:
« Отговор #395 -: Юни 21, 2011, 13:18:13 pm »
Коала, да при една док. сме и си вървим заедно. Слава Богу аз зацапване нямам, но и спря да ми става лошо и сега се чудя дали всичко е наред. Аз съм на преглед и БХС в понеделник и от сега съм го замислила. За колко време стават готови резултате?
Надин, и на мен много ми допада олиото на Хип, ще взема и този крем ,за който казваш
« Отговор #396 -: Юни 21, 2011, 14:48:10 pm »
Аз съм на преглед и БХС в понеделник и от сега съм го замислила. За колко време стават готови резултате?

БХС става за около ден два, при пускане на поръчката отбележи, че искаш резултатите да ги свалиш от сайта. За пример, пуснах ги в петък и ги получих вчера - понеделник.
*
« Отговор #397 -: Юни 21, 2011, 14:58:48 pm »
Благодаря ви момичета! Днес болки нямам, но от време на време ме стяга около пъпа дано не е нищо сериозно другата седмица съм на преглед и ще видим какво става  :D
Моя БХС го правих на 02,06 и още на следващия ден беше готов от интернет си разпечатах резултатите,но понеже отбелязах и по пощата че и от там чаках, но не много време. Късмет стискам палци за всички и не мислете предварително какво може да е защото се настройвате излишно, а резултатите ще са супер уверявам ви.  :D
Щях да забравя Гале добре дошла  :D радвай се на това което ти се случва и мисли да изхода и за здравите бебенца накрая хубава и лека бременост от мен.
 :D

*
« Отговор #398 -: Юни 21, 2011, 15:54:51 pm »
Гале добре дошла и от мен! Хубаво е когато има повече попълнения от инвитро/икси темичката - дано все повече да има :)

Момичета, исках да споделя защото мисля че вече се побърквам - последните няколко дни нещо ми става - както си седя ей така и сълзите ми рукват - рев та рев... Не знам защо така - хормони ли е какво но такава честа смяна на настроения не ми се е случвала преди ... И при вас ли е било така?

*
« Отговор #399 -: Юни 21, 2011, 16:15:32 pm »
Момичета, исках да споделя защото мисля че вече се побърквам - последните няколко дни нещо ми става - както си седя ей така и сълзите ми рукват - рев та рев... Не знам защо така - хормони ли е какво но такава честа смяна на настроения не ми се е случвала преди ... И при вас ли е било така?

Не ми се е случвало, но съм чела, че е нормално. (Когато ги имам, моите пристъпи са на бяс и гняв, но с малко усилие ги овладявам.) Хормоните ти са пълна каша в момента, промените непрестанни и е напълно логично да се чувстваш така. Стига да са моментни състояния, които бързо идват и бързо си отиват, не бих се тревожила.

Ако се чувстваш депресирана и непрестанно те мъчат тревожни мисли, най-добре се консултирай с лекар за всеки случай.