Ами Боби това, че в Щатите ви се полагат 2 прегледа за цялата бременност, не е показател, че трябва да е така и в останалия свят!
За мен е изключително малко да има 3 ехографски прегледа за цялата бременност.
Ами Мецани, така е и в останалият свят! Съгласна съм,какво се прави тук не е показател. Показател е какво работи и това се гледа като се сравнят резултатите на здравните сиситеми. Френската система е доказано най-добрата в света и там също е така. Все пак медицина не се практикува на чувство, а на какво дава резултати и това е доказано, че дава разултати. За мен е изключително глупаво да се правят тестове след тестове, които нямат никакъв ефект. Това си е малко наш патент и предполагам, че още повече в този форум, защото сме с проблемно забременяване и му треперим повече. Тук във форума съм се начела на безсмилено правени изследвания, за които хората плащат, а на никой и за нищо не помага тази информация. Това са неща, които си правиш за твое успокоение.
krisi1812, това грижене за ранните бременнсоти е спекулация. Никой не може да спре помятане в 7ма седмица примерно, въпреки че те приемат за задържане, аз не знам какво задържат но попитай специалистите, ако не ми вярваш на мен, защото аз съм ги задавала тези въпроси. Дори прогестерон, ако е започнат след като си забременяла, не помага, ама ти го изписват, нали? Ами това е пример за безсмилени действия, които не водят до резултати, но пък човек има чувството, че са се погрижили за него и ако не стане проблем, вярва, че именно това е помогнало. А и не знам къде не обръщат вниамние на кървенето, но моета минала бременност беше с кървене в началото и ме гледаха всеки път на ехограф.
mgstra , това че някой не си върши работата, ако не е на частно, не означава, че е необходимо да имаш повече прегледи. Така че от ЗК са си прави и сиситемата е изработена в съответствие със световните стандарти. Проблема е в доктори, които не вършат това, което трябва и в апаратура, която не е толкова добра, а не в какво се полага по ЗК. Така че хората си ходят на частно, за да ги гледат на качествени ехографи и да им обърнат внимание, но моят въпрос беше не за това, а защо се оплакват от това, което се полага по каса. Да се оплакват от отношението и апаратурата има повече логика, поне според мен.
Mally честити розови гащи!