0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 76
« Отговор #140 -: Юни 08, 2011, 18:11:56 pm »
 Моя близка също беше с леко отлепване на едното бебче.Полежа и се оправи.Нямаше по-особена терапия от вашата / т.е на Криси/
 По-късно пък имаше отново кървене.Тогава нямаше отлепване,но и казаха,че кръвоносни съдове,които излизат от ембриона,не са намерили отговор към майката,един вид не е имало къде да се съединят и са си кървяли / това обяснено като за лаик /...Отново и казаха да почива повече... До сега всичко и е наред
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #141 -: Юни 08, 2011, 19:10:15 pm »

Няколко човек споменаха дати, затова посмених списъчето. Моля, ако искате да ви включа, пишете ми на лични, защото тук може и да не прочета всички отговори и ще пропусна някого.

preggo

Юни
nimika – 27.06.2011
Eille – 27.06.2011 - планово секцио

Юли
Виктория – 01.07.2011 – планово секцио
didon – 01.07.2011 - планово секцио
godgift – 05-07-2011
dessi-kk – 05.07.2011 – планово секцио
didka_ - 18.07.2011
бина – 19.07.2011

Август
Bobbie – 19.08.2011
ivaleta – 24.08.2011

« Отговор #142 -: Юни 08, 2011, 20:32:08 pm »
...Честно казано аз не виждам проблем да ходя на работа до раждането, защото не виждам причина да се кюпна в къщи в 8мия месец...
То и аз много се чудя,дали да се възползвам от всичките си 45 дни болничен,които се полагат,че аз като си стоя вкъщи и много се изнервям.
Мен пък от една седмица насам,колежките са ме задъвкали за колата.Нямало ли вече да спирам да я карам тази кола.Опитвам се да им обясня,че нищо не ми пречи да си шифирам,а те-ама то стрес било,ама можело някой да ми сече пътя...Все едно,че ако някой друг кара,не може да случи това,или пък аз няма да се стресна(пък дори и пеш да вървя)
[/url]
*
« Отговор #143 -: Юни 08, 2011, 21:03:36 pm »
краси, по повод на карането и аз спрях да карам към средата на 9тия месец. макар, че си бях купила от коланите за бременни. мисля, че проблемът е по-скоро в това, че воланът е твърде близо и дори при по-рязко спиране има риск да се нараниш. но си права, че и да не караш ти, пак не-дай-боже може да се случи.

успех на тези, които ще раждат скоро. много е приятно да си отидете в къщи с бебетата. аз съм много благодарна, че не трябваше да ни разделят. най-тежко ми беше като се роди и ми я дадоха за малко и после ми я взеха и макар, че я виждах през цялото време и баща й беше при нея ми беше ужасно тъжно. после като се гушнахме всичко беше наред.

не мога да си представя какво е да не ти дават детето.

*
« Отговор #144 -: Юни 08, 2011, 22:23:45 pm »
краси, по повод на карането и аз спрях да карам към средата на 9тия месец. макар, че си бях купила от коланите за бременни. мисля, че проблемът е по-скоро в това, че воланът е твърде близо и дори при по-рязко спиране има риск да се нараниш. но си права, че и да не караш ти, пак не-дай-боже може да се случи.

успех на тези, които ще раждат скоро. много е приятно да си отидете в къщи с бебетата. аз съм много благодарна, че не трябваше да ни разделят. най-тежко ми беше като се роди и ми я дадоха за малко и после ми я взеха и макар, че я виждах през цялото време и баща й беше при нея ми беше ужасно тъжно. после като се гушнахме всичко беше наред.

не мога да си представя какво е да не ти дават детето.

И аз си мисля,че именно близостта на волана е проблем.Аз още си карам,но дори и мъжа ми ме предупреждава много да внимавам...като гледа как три пръста ме делят от геврека ,явно се притеснява много...
« Отговор #145 -: Юни 08, 2011, 22:39:45 pm »
Да,съгласна съм че близостта на корема до волана е притеснително.Не съобразих обаче,че няма как да знаете,че моето коремче е малко и има мнооого разстояние до волана.Ама нали всички се опитват да дават съвети...Те щото много загрижени,затова се опитват да ме юркат и да не ми дават да поседна малко на работа,ама това е друга тема.
[/url]
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #146 -: Юни 08, 2011, 22:44:16 pm »
На мен корема ми беше огромен и въпреки това имах много разстояние до волана.
Може би има вариант, ако малко разместите седалката и качите волана нагоре ..? Ако може де . Прави ми впечатление, че повечето жени си държат седалката прекалено близо до волана и много високо, уж да виждат по-добре . А трябва когато се натисне съединителя крака да е опънат.
Аз карах до последно, даже си мислех че ако мъжа ми не е около мен сама ще се закарам до болницата.   :)
*
« Отговор #147 -: Юни 08, 2011, 22:45:13 pm »
краси, направи така, както се чувстваш ти добре! Аз карах до деня преди да родя. Последните две седмици - само из града. Затова пък реших, че няма да се прибирам в София, докато съм бременна. Не толкова пътуването със самолет ме притесняваше, ами как ще се придвижвам из самия град (маршрутки, таксита, претъпкани рейсове). Беше ми твърде стресиращо, затова си го спестих това преживяване. На колежките им кажи, че лекарят ти разрешава и няма да ти се бъркат повече. Или ги отрежи генерално!

*
« Отговор #148 -: Юни 08, 2011, 22:48:57 pm »
Краси, права си, стрес може да получиш дори и да не караш ти.Аз също си карам колата без проблем и съм с малко коремче. Виж, стрес със сигурност ще получа ако кара моя приятел :D, че той е един шофьор......... :-)
Маринче, и аз съм направо потресена от отношението на неонатолозите. Но важбото е ,че бебчетата са добре

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #149 -: Юни 08, 2011, 23:37:51 pm »
Краси, кажи им на колежките, че веднъж са ти казали, от тук натам ти си взимаш решенията. Аз нямам и най-малкото намерение да спра да карам. С Ивана си карах до последният ден. По никакъв начин не ме притеснява колана и си го слагам, защото смятам, че е по-добре да ме спре, от колкото да се забия във волана, недай си Боже нещо трябва да спра рязко.

Да ви кажа, тези хора с техните разбирания ме побъркват. Толкова правила имат, че ми късат нервичките. Ще видиш какво ще стане като се роди бебето - то не са правила , не са акъли.  Така че свиквай да ги отсвирваш, че иначе ще ти направят живота горчилка, защото човек започва да се усъмнява в себе си и тогава е много лошо.

preggo

Юни
nimika – 27.06.2011
Eille – 27.06.2011 - планово секцио

Юли
Виктория – 01.07.2011 – планово секцио
didon – 01.07.2011 - планово секцио
godgift – 05-07-2011
dessi-kk – 05.07.2011 – планово секцио
didka_ - 18.07.2011
бина – 19.07.2011

Август
Bobbie – 19.08.2011
ivaleta – 24.08.2011
krasi(ahiito) – 27.08.2011

« Отговор #150 -: Юни 09, 2011, 00:22:20 am »
Дидон, Коала, благодаря за информацията. Дано да се махне по-скоро този хематом и да нямам зацапване и кървене
*
« Отговор #151 -: Юни 09, 2011, 00:29:38 am »
Еххх това даване на акъл бееее  :lol: Аз вече почти свикнах да не се дразня, след като се убедих, че няма никакъв шанс хората да спрат "да се грижат за мен". Вече професионално отбивам атаки обаче. Вчера едни бабки в градинката: "ауууу ма то босичко бебето /с потрес/, ма то сигурно му е студено". И вместо да им обяснявам защо не му е студено на 32 грдуса в 16.30ч. юни месец, ухилих се и викам : "Ми да, студено му е" И тия  8O А де, какво да кажат ся, аз нито отричам, нито споря... И захванаха да обясняват, че му била малка количката...край нямат "умниците".

Иначе за шофирането, аз дори се закарах да раждам сама /100км/ сутринта преди секциото и си спомням, че ми беше гот, слушках си музика, гледах си пътя и нямах никакво време да потъвам в размисъл какво предстои. Та ако се чувствате спокойно и комфортно зад волана - не виждам защо да не карате до последно. То наистина, ако ще става беля /пази Боже/ и друг да кара...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #152 -: Юни 09, 2011, 05:12:08 am »
Вчера едни бабки в градинката: "ауууу ма то босичко бебето /с потрес/, ма то сигурно му е студено". И вместо да им обяснявам защо не му е студено на 32 грдуса в 16.30ч. юни месец, ухилих се и викам : "Ми да, студено му е" И тия  8O А де, какво да кажат ся, аз нито отричам, нито споря... И захванаха да обясняват, че му била малка количката...край нямат "умниците".
Ха ха - това ми хареса много. Не ми е идвало на акъла това, но те на мен все ми викат „-Да не настине?“ и аз няма как да отговоря „-Ми да, ще настине. “ :-). Казвам „-Няма да настине“ и повече не коментирам. Обаче няма отърване,  През Скайп дори ми се правят забележки.

« Отговор #153 -: Юни 09, 2011, 08:20:26 am »
Наистина аман от съвети и акъли до толкова, че почваш да се съмняваш в собствената си преценка и усещане. Една приятелка например през ден ми звъни да провери на работа ли съм и ако не дали лежа. Луда съм била, че съм работела! Аман!
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #154 -: Юни 09, 2011, 11:50:12 am »
Еххх това даване на акъл бееее  :lol: Аз вече почти свикнах да не се дразня, след като се убедих, че няма никакъв шанс хората да спрат "да се грижат за мен". Вече професионално отбивам атаки обаче. Вчера едни бабки в градинката: "ауууу ма то босичко бебето /с потрес/, ма то сигурно му е студено". И вместо да им обяснявам защо не му е студено на 32 грдуса в 16.30ч. юни месец, ухилих се и викам : "Ми да, студено му е" И тия  8O А де, какво да кажат ся, аз нито отричам, нито споря... И захванаха да обясняват, че му била малка количката...край нямат "умниците".

...

:lol: това ми напомня, как в началото се впечатлявах от въпросите дали бебетата са нормално заченати  :lol: Напоследък на въпроси от рода "нормално ли станаха" или пък "ама естествени близнаци ли ..." отговарям с най ама най сериозният тон - "Аааа неее ... ненормално" и съответно "Аааа изкуствени са .... "  :lol: Много се забавлявам като почнат да се извиняват за тъпият си въпрос  :wink:
*
« Отговор #155 -: Юни 09, 2011, 12:40:01 pm »
проблемът, обаче, е че наистина започваш да не си вярваш, аз първите 4-5 дни се побърках заради сестри, акушерки и педиатри дето ми обясняваха какви ли не неща. да не ви говоря какво беше около термина й и като прескочи няколко дни, ужас някакъв. така че отрязвайте ги докато е време. сега ми се казва да я храня по-малко (тя е само на кърма), да не я нося на ръце (на две седмици е) и други такива. както се казва enjoy
« Отговор #156 -: Юни 09, 2011, 13:06:37 pm »
Ох съветите наистина нямат край...Най тъпото е, че с появата на детето те се увеличават и стават все по-дразнещи...

Това като ми наближи термина пък всички много се интересуваха дали не съм родила...Все едно нямаше да им кажа ако бях родила  :lol: Най-вече свеки звънеше всяка вечер...много и се дразнех. Тя от тогава почна да ме дразни  :oops:

Еленка, да не държиш бебето си на две седмици на ръце, за да не свикне нали ? Ха-ха и на мен същото ми викаха  :lol: Аз  си правех оглушки и си държах бебчо на ръце напук на техните коментари. Какво да им обяснявам, че е само на 2 седмици и има нужда да усеща майка си и да чувства сигурност...Сега е на 3 месеца и си спи сам по цяла нощ, нито веднъж не е ревал, за да го взимам на ръце.

Като отидем на гости у свеки пък през 5 минути ми говорят как на детето ми му било топло, студено, гладно ли било, затопляла съм го била с тялото си като го държа все в мен...ох какво ли не...сложи го тук, защо не го завиеш?  Запушвам си ушите, че ...иначе лошо става  :D
« Отговор #157 -: Юни 09, 2011, 15:56:49 pm »
Момичета, да ви питам, изследванията хив, васерман, хепатит б и с задължителни ли са и навсякъде ли в болниците ги искат?А кръвната група?
Полагат ли се безплатно от женската консултация?

Тая всезнайка от женската консултация само ме пита пуснала ли съм ги, минавало време, щели да ми трябват.
Аз съм още в първи триместър, хич не ми е до тия изследвания, и дори не се натискам да питам за тях.
За трети път ходя при нея за удължаване на болничния, и всеки път ме пита кога ще ги пусна, какъв е тоя зор, не знам вече.
И като я питах вчера не се ли поемат от здравна каса, ми отговори, че много философствам  8O , и не се правили с направление.

Това вярно ли е, и колко всъщност излизат?
*
« Отговор #158 -: Юни 09, 2011, 16:57:55 pm »
На мен АГ-то ми ги пусна мисля към 2 месец, но си минаха по касата.И мисля че така трябва да е. Само платих 2 лв. за всички изследвания, макар че като бременна съм била освободена от тази такса, ама аз като не бях разбрала си платих. Ама нищо де - ся за 2 лв. няма го правим на въпрос :-)

*
« Отговор #159 -: Юни 09, 2011, 17:02:40 pm »
Не си се минала, всички които си правят изследванията по касата си ги дават тези 2 лв.