0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За кръвните крупи
« -: Февруари 01, 2005, 00:23:08 am »
Досега знаех,че може да има несъвместимост,ако жената е резус фактор-/отр/,но сега прочетох нещо интересно-имало несъвместимост между различните кръвно групи-примерно жена -кръвна група О/както съм аз/и мъж кръвна група А,Б или АБ. :dontknow: има ли такова нещо?За 1ви път го прочетох в 1на медицинска листовка.Ами мъжа ми е АБ,дали трябва да изследваме и това?
Чакам да пишете!
Позрави
Оля :balk_63:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
За кръвните крупи
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2005, 09:48:31 am »
Мисля, че кръвните групи нямат нищо общо със забременяването и износването.
*
За кръвните крупи
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2005, 10:18:24 am »
За каква несъвместимост става въпрос? Защото ако е за бременност не съм чувала да има значение кръвната група.Но ако става въпрос за друг вид несъвместимост....ако пише за несъвместимост за преливане на кръв... ,то това няма общо със забременяването:?:
За кръвните крупи
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2005, 11:39:48 am »
И аз бях чела нещо такова точно за невъзможна бременност при определени кръвни групи но не мога да кажа кои са.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
За кръвните крупи
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2005, 12:17:48 pm »
Морковче , неможеш ли да я качиш тук тази статия или да я цитираш, че ми стана интересно?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Назаем от д-р Даскалов
« Отговор #5 -: Февруари 01, 2005, 13:50:56 pm »
Кръвногрупова несъвместимост е подобна на резус несъвместимостта, но като цяло предизвиква по - малко проблеми. Възниква при различни кръвни групи на майката и на плода. Най - често това става при майка с кръвна група 0 и дете с кръвна група А, B или AB. По - рядко се получава при майка с кръвна група B и дете с кръвна група A или AB, както и при майка с кръвна група А и дете с кръвна група B или AB.

Майката изработва антитела, които преминават през плацентата, попадат в детското кръвообръщение и разрушават еритроцитите. Затова децата имат по - високи нива на билирубин и малко по - тежка жълтеница след раждане. Може да се направи директен тест на Coombs с кръв от пъпната връв, както и пълна кръвна картина, която евентуално ще покаже увреждането и хемолизата на еритроцитите и наличието на анемия.

Лекува се с фототерапия, понякога с кръвопреливане. Сериозно, но рядко усложнение е керниктер - много високи билирубинови нива, тежка жълтеница и неврологични прояви.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мама Ина

За кръвните крупи
« Отговор #6 -: Февруари 03, 2005, 12:15:45 pm »
На мен при първата бременност, когато казах в ЖК, че съм 0+ ми казаха, че задължително трябва и на бащата да знам групата и резус фактора, защото при нулева кръвна група било важен не само резус фактора на майката, но и на бащата (вероятно и за кръвната група е било).
Но защо точно, нямам никаква представа. Мъж ми беше мисля с А-, повече въпроса не го коментираха тогава, а и детето ми почти нямаше жълтеница.
За кръвните крупи
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2005, 15:16:10 pm »
Това ме подсеща да попитам има ли проблем, ако и двамата в двойката са с една и съща кръвна група, но с различен резус фактор?
Бъди себе си!
За кръвните крупи
« Отговор #8 -: Февруари 05, 2005, 22:00:24 pm »
Прочети,тя Мели е отговорила за кръвните групи,а за резус фактора знам,че е проблем ако жената е отрицален резус фактор,тогава се бият инжекции -мисля че беше гама глобулин.
*
за кръвните групи
« Отговор #9 -: Май 26, 2006, 06:59:24 am »
А дали има проблем ако двамата родители са с еднаква кръвна група-в случая В+.Четох доста противоречиви мнения-че заради това се разделяли и не създавали семейство,защото децата им щяли да са с психически отклонения.Има ли нещо вярно в това? :twisted:
Всичко,което не ме убива,ме прави по-силна!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: за кръвните групи
« Отговор #10 -: Май 26, 2006, 08:47:00 am »
Цитат на: Linda
А дали има проблем ако двамата родители са с еднаква кръвна група-в случая В+.Четох доста противоречиви мнения-че заради това се разделяли и не създавали семейство,защото децата им щяли да са с психически отклонения.Има ли нещо вярно в това? :twisted:

може ли да дадеш един линк към мястото, където си чела такова мнение?
от кого беше изказано това мнение - от лекар ли?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #11 -: Май 26, 2006, 10:00:37 am »
Цитат на: jam

може ли да дадеш един линк към мястото, където си чела такова мнение?
от кого беше изказано това мнение - от лекар ли?

E това с психическите отклонения при двама родители с B кръвна група ми звучи абсурдно :?  ама знам ли и аз. Линда, Мели е отговорила, до колкото и аз знам по-голям проблем може да има ако майката е с резус фактор (-) а таткото с +, но по-вероятно е проблемите да възникнат при 2ра бременност или след аборт. Има обаче терапия, която се прилага за предотвратяване на такива последици и тя е с анти Д имуноглобулин. По тази тема има инфо в "опити за забременяване" мисля. Аз си поставих такава ампула след аборт, но не в срока (72 часа след аборта), макар, че според някои лекари и до 28 ден след аборта може  и ако забременея (това ми е целта де) след като започна пак опитите, ще се наблюдавам и ще дам информация, за да мога да помогна на някое момиче, ако има същите проблеми като моите, е аз все пак се надявам да не се появят проблеми.
Успех!
*

Svetlana

• *
  • 31
  • Има цели, които си заслужават, само ако не убиват
За кръвните крупи
« Отговор #12 -: Май 27, 2006, 14:48:42 pm »
Аз и мъжът ми сме В+ когато питах лекарите дали това може да е проблем отговора беше че не е проблем.
При такива групи имало по-голяма вероятност от наследяване на заболяване което имат и двамата родители или нещо в тоя дух беше :?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #13 -: Май 27, 2006, 15:36:44 pm »

И аз да питам къде я чете тази глупост.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
За кръвните крупи
« Отговор #14 -: Май 28, 2006, 09:36:09 am »
Eдна приятелка онзи ден съвсем случайно каза, че тъй като тя била нулева група,  а мъжа и В, имало опасност за бебето!
Матей - 1.04.2006 г
*
За кръвните крупи
« Отговор #15 -: Май 28, 2006, 10:00:31 am »
Цитат на: venus_melena
Eдна приятелка онзи ден съвсем случайно каза, че тъй като тя била нулева група,  а мъжа и В, имало опасност за бебето!

Оф , а стига бе сега и затова ли да мисля и аз съм 0 , а мъжа ми е B :evil:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
За кръвните крупи
« Отговор #16 -: Май 28, 2006, 10:15:53 am »
Цитат на: venus_melena
Eдна приятелка онзи ден съвсем случайно каза, че ...

то не случайно си има лаф - източникът е агенция ЕЖК (Една Жена Каза, че...)  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
За кръвните крупи
« Отговор #17 -: Май 28, 2006, 11:38:37 am »
И аз съм 0+ и мъжа ми А+ дали наистина ще има някакъв проблем при бременност или са само глупости!!????????????????????????? :?:  :?:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
За кръвните крупи
« Отговор #18 -: Май 28, 2006, 11:39:26 am »
Тя рибата е още в морето а ние тигана сме приготвили!! :lol:
За кръвните крупи
« Отговор #19 -: Май 28, 2006, 11:42:14 am »
Цитат на: adi
И аз съм 0+ и мъжа ми А+ дали наистина ще има някакъв проблем при бременност или са само глупости!!????????????????????????? :?:  :?:

Ади, и ние с мъжа ми сме същата комбинация. Проблем няма, споко.