С Дани си изкарахме чудесен първи "първи юни", сигурна съм че всички сте били като нас днес! Още много пъти да го празнуваме и всички момичета в този форум - да се насладят на точно този ден, гушкайки дете си пожелавам!
Опитвах се да игнорирам нервния завършек на този прекрасен ден досега и от яд - сън не ме хваща
Влизам да почета тук да се разтоваря и гледам - зрънчо, медец на 40-дневно бебе и за финал "осоляване на бебето" и пак се наех
Да не изпадам в подробности, но се случи с наш близък да сме на заведение тази вечер, аз да почерпя за празника на детето и човека - взе да дава "наклони" за отглеждането на дете. Търпя аз, стискам зъби, броя до 10, 100, 1000 /щото съм от най-кротките нали
/, но по ред причини - устисквам да го "наредя" както се полага, моля се да се усети и да се спре... Така, ама колкото повече аз съм "бала и добра" въпросният господин се засилва да развива теории и да ми набива правотата на същите. За протокола, говоря за мъж на 55 години, който има син на 25, детето му е отглеждано от бебе до 3-годишно от майка му, после този татко се развел и се има за супер добър баща и голям разбирач, защото видите ли всеки уикенд той ходел да вижда сина си като дете и му купувал какво ли не. Сладуууур
Та седя аз и близо час, слушам наставления от този "толкова компетентен човек" как аз нищо не разбирам от гледане на деца, понеже не давам сокчета от 2 месеца, детето ми "ходи голо", имам страшен късмет че той обича залъгалка и без да му я топя в мед, защото по принцип - те бебетата само с мед смучели залъгалки, ама моето явно е нещо сбъркано и се е прекарало... Почва да ми излиза пара през ушите, мълча, броенето стига до милион...тоя не спира.
И тоя ми захваща лекция за соленето на водата. Децата - трябвало обилно да се осоляват, за да не миришат на цитирам: "дърти години"
Опитвам да обясня аз, как функционират потните жлези и други такива сложни раУти, така че малоумника да схване. Не. Получавам "аргумент", че хората от 1000 години
така правели и щом го правели - явно имало защо. Следва войнствен въпрос: "Ти можеш ли да ми обясниш, защо не слагаш сол в коритото на бебето?". Вече бях преброила до милион, нататък ми е трудно и казах: "Ми мога, да, беше ми свършило фидето и лимоновия сок и нямаше да стане добра супа". Надявах се, да схване най-после, че с тази шега - искам да прекрати безумния си монолог... Малеееее, голяма грешка! Тоя като се впрегна, като се запени, като се заразмята по тая маса /пък не беше пил, да кажеш че от алкохол/...сол, та сол, тя извличала токсините от бебешкия организъм и пак тия 1000 години и щом така се било правело 1000 години - значи имало защо. Ей полудях вече ви казвам!
Обяснявам като на дебил, защо бе аджеба не се соли бебе, защо здрава бебешка кожа не се мацоти с козметика ей така, обяснявам, обяснявам, само да не става панаир... Кретена седи и ми повтаря като развален грамофон: "ма то от 1000 години хората така правели - значи има защо".
Просто да умрешшшш
Та след като въпросния ми вгорчи хубия ден и ми образува съвсем излишни нерви, прибрах се, изкъпах си детето без да го соля /защото съм просто парче аз/ и си мисля - ще има ли край някога тази повсеместна неграмотност, гарниранна с непоколебима увереност, че дадена глупост е правилна, само защото другите били правели така от н'ам колко време? И ако този кретен е безобиден и няма шанс да соли ничие бебе тепърва, колко ли майки и баби солят днес деца с дълбокото убеждение, че така трябвало за да де не им мирише потта някой ден?!
И колкото повече го мисля - толкова повече стигам до извода, че едва ли са малко... Така и за меда и за сокчето и за "кексчето", да не говорим как бившата шефка на Окръжна в СЗ /физиотерапевт!!!/, опънала крачетата на новородената си внучка и я увила в повой! И се хвалеше с това за капак.
Не знам, аз ли съм луда, те ли...и моля да ме извините за този пост, ама имах нужда да си го излея някъде, където ще ме разберат, без да обяснявам надълго и широко "що не люскам пакети морска сол в коритото на сина си".