Меме, предполагам разбираш, че в случая със соленето който описах - никак не ставаше дума за нещо подобно на това, което ти правиш
"Съветите", които се сипеха бяха за по половин пакет готварска сол, или морска, в най-лошия случай 1/4 пакет на всяко къпане, триене със сол и н'ам какви безумия още. Да не споменавам, "особено важните и логични" причини, които се изтъкваха защо трябвало да се прави така. Та съгласна съм, че за разни практики съществували във времето - все има някаква логика и смисъл, но не и когато същите са крайни и криворазбрани, та и приложени от неграмотни хора - тогава вече могат да бъдат и опасни.
За кожа в количка - виждала съм, но не и да се ползва в топло време.
За моята количка, имаше опция да се купи като аксесоар /не знам дали беше овча/, но за "зимната облицовка" с все ръкавички за дръжката и пр. Но в България не става чак толкова студено и прецених, че не ми е нужно такова нещо. И това което казва
aditoo е вярно, но аз не бих метнала малкия на овча кожа дори в това време, пък в жегите - абсурд.
Момичета, някой може ли да даде мнение, насока, име на специалист/болница, които да препоръчам на позната за проблем с бебето й - засега установяват нефрокалциноза. Няма особена яснота в момента какво и защо се случва с детето и затова казвам само каквото се знае засега. С това бебе нещата тръгнаха зле от самото начало. Нашите "величия" в Стара Загора, хич не забелязали че майката е с гестационен диабет, "едричко било бебето просто"...оставиха я да преноси, та го вадиха със спешно секцио детето, замалко да не го извадят живо, две седмици беше в кувьоз. Пълна простотия и поредица грешки. Последно бебето спря да наддава и майката хукна за София, но ми избяга от ума в коя болница са... Но и там - нищо конкретно не казват, /освен нефрокалциноза/ вече 5-и ден и майката естествено е в истерия. Разбирам, че така отправено питането е адски неконкретно, но повече не знам и аз, че и майката към днешна дата. Ще съм благодарна за всякакви съвети как да постъпи. Бебето е на 2,5 месеца.