Мими, ако може и аз да се намеся и да те посъветвам от гледна точка на това, което преживях преди 5 години. имах връзка с мъж, при това женен (на мен в началото ми беше казал, че е разведен). той имаше и деца отпреди, но въпреки това ми е споделял колко много иска още едно дете. опитвахме с него почти ежедневно в продължение на 6 месеца, но на мен цикъла винаги ми е варирал, а и лекари от МА ми бяха казали, че няма да имам деца, заради поликистозни яйчници. след половин година съвместен живот, разбрах за себе си, че връзката ни е обречена и бях готова да се разделим. секс не бяхме правили от почти един месец. когато на 42 ден от цикъла направих тест се оказа положителен, след един-единствен контакт през същия цикъл. зарадвах се ужасно много, защото се надявах, че и неговата реакция ще е същата (нали го искаше това дете!). когато му казах, той замълча за няма и 30 секунди и отсече: Не знам, оправяй се, търси начин да направиш аборт!
Мими, точно в този момент взех и аз своето решение. след 2 месеца, точно на Коледа се разделихме, и през лятото аз родих прекрасното ми момченце, което носи моите имена, защото мъжът отказа да го припознае. можех да направя аборт, но исках да бъда майка. мъже има много на тоя свят, но детето е частица от теб.
детенцето ми след около 1 месец става на 4 години и аз нито за миг не съжалявам, че го имам. Мими, може би вече съм минала по трудния път за вземане на такова важно решение, което на теб ти предстои. мила, ако изпадна пак в същата ситуация, ще постъпя точно както и преди, без капка колебание. животът е чудесен, струва си да изживееш всеки един миг от него. вярно, че има и трудни моменти, ти сега си в такъв, но хубавите неща са повече от лошите. 1г и половина след раждането на сина ми срещнах най-прекрасния човек, който обича детето ми и мен и се грижи за нас. вече 21 месеца опитваме и за свое дете. надявам се заради мен, и още повече заради него, че ще успеем.
стегни се, не се самосъжалявай, не изпитвай вина, че детето ти в началото ще има само майка. повярвай ми, струва си да преминеш през това изпитание, и съм сигурна, че ще излезеш по-силна накрая от него. ще изгрее слънце и на твоята улица един ден и ще разбереш, че съм била права.
успех Мими, прегръщам те и ти пожелавам да вземеш наистина правилното решение. не прави аборт, не си и помисляй за самоубийство. животът ти ще бъде прекрасен, просто мини през това, което ти се случва и продължи напред.