Добре де нормално ли е пациентка на една клиника, стимулирана само х 1 Гонал дневно, минала стандартно на прегледи, кръвни, пункция и трансфер да плати 3000лв.за опита, над отпуснатите от Фонда 5000лв.Естествено, че ще има разлика ако аз съм стимулирана с огромни дози, а друг с малки, това никой не го оспорва и ми е предено ясно!Да не забравяме, че Фонда е определил едни цени както някой по-горе написа, но разликата също е доплащана от нас.Защо когато цената за дадена манипулация е определяна, не е приета тази, която е реалната, а се налага доплащане?Извинете ме, но не мога да се съглася.
А това с четенето на ценоразписа е абсурдно, защото все пак няма как да си наясно започвайки един опит, през какви прегледи и съответно суми ще се наложи да минеш в процеса на стимулация ...
Мели, аз също се надявам да не ми се разсърдиш, но как една клиника ще ми докаже, че нейните среди, консумативи и апаратура са по-добри, и по-скъпи, и именно заради това цените са и по-високи?Аз съм съгласна ако наистина тези фактори, които описваш действително са така, защото може би наистина успеваемостта ще е по-висока, но когато няма конкретни факти не мога да се съглася.
С никого не искам да се карам, не ме разбирайте погрешно, но реалността е по-различна и за съжаление познавам не малко момичета, които към момента са финансово смазани и без резултати за съжаление именно от клиника, която за един опит е получавала по над 8000лв., а в друга ще се направят около два.
И последно.Аз като цяло реагирам зле на стимулация и съм със сериозни да не кажа ударни дози лекарства, но единствено съм доплащала за около 5 хормона/надхвърлям разрешените 10бр./, ПК+биохимия и Неупоген, който не фигурира в лекарствения списък на Фонда.От самият Фонд не усвоявам цялата сума от 5000 лв.,а около 4700 лв., иначе спокойно ще вляза в сумата.