Благодаря Душе,
ето това пропускам:
Прави се запръжка от ситно нарязан лук и червен пипер, която се слага в супата и се доварява.
както и гьозома!
Иначе ние сме на скумрия печена на скара, зелена и шопска салата и толумбички за десерт.
Значи ти правиш бяла супичка!
Ние сме по червените.
Тази вечер пак прави мъжа ми заешка супа и този път имаше запръжка само с червен пипер, без лук. Каза, че понякога и той не правел, а така също и гьозом слагал, когато има.
Няколко дни бях в Турция и не съм готвила.
Снощи печени тиквички в тава, таратор и печени бутчета. Днес - супа заешка, заешко в гювеч, салата марули, краставици - всичко е собствено производство също.
За десерт - много турски десерти - пишмане, локум, баклава...