Стоека, пиша тук рецептата за заешката супа. Тя не е нещо особено, но мъжът ми си я прави така и на всички ни харесва.
Заешка супа
Сваряват се хубаво 2 заешки главички, 2 дробчета и останалите дреболийки, по желание може и малко месо от врата. Отпенва се. След като добре се сварят, се изваждат и обезкостяват, а дробчетата се нарязват на малки парченца. Прецежда се бульонът, в който са се варили дреболиите и се слагат заедно с тях в тенджера. Слага се черен пипер, сол, 10-тина листа пресен гьозом, 7-8 стръкчета магданоз, малко олио и ако се налага се допълва с вода. Оставя се да се вари 20-тина минути още. Тази рецепта е за чорба и за това не се слага ориз, но вероятно може и да се сложи. Прави се запръжка от ситно нарязан лук и червен пипер, която се слага в супата и се доварява. Оттегля се от огъня и като поистине малко се застройва с 1/2 кисело мляко и 1 яйце. Много е вкусна! Аз по принцип не правя и не обичам да ям супи, но когато мъжът ми прави агнешка и заешка се изкушавам.
И понеже днес закланите зайчета бяха три, с част от дреболийките мъжът ми направи супа, а с останалите - дроб сърма.