Майче, аз пия еутирокса от 2009г. Започнах с 25мг през януари, после плавно покачвах, правих контроли, покачвах и намалявах. не знам дали знаеш, но дозата лекарство е динамична според сезона. През зимата е по-голяма, през лятото по-малка. Д-р Тодорова ме инструктира и научи как да се самоследя и да си я нагласявам. През зимата съм стигала до 200мг, а през лятото съм падала до 25мг. Тези амплитуди да не те плашат, нормални са си.
При мен след 6м даде такъв резултат в хипофункцията и в Хашимотото, което е саморазрушаване на обвивката на жлезата, че д-р Тодорова беше възторгната и каза, че дори обвивката е започнала да се самовъзстановява, нещо , което при малко пациентки се случва. Това беше през 2009г., така се случи, че смених клиниката, тия хистероскопии ме побъркаха и направо не знам как стана така , че от почти 2г не съм ходила на преглед. Пусках си контроли на всичките антитела и тсх-то, само на тсх-то и ... добре съм улучвала дозите при всичкия стрес , слава на Бога! Сега преди опита пуснах тсх , според референтните стойности на клиниката ни съм в нормата, с леееко завишение, което притесни една от акушерките и тя ме посъветва да вдигна с 25мг.
Не знам за какви 2.5 говорите, но сега тсх-то ми е било 3.150 при реф. стойности 0.34 - 5.6 Д-р Стаменов каза , че е ок. Акушерката и тя каза ОК е , но се притеснява при стимулацията да не започне да нараства, за това съвета и беше да увелича малко. На различните лаборатории реф. стойн. са различни и е добре да се пуска само на едно място.
Тара - същата акушерка и тази, която поставяше инжекциите днес като ги попитах мога ли и как точно да пусна микробиология и цитонамазка ми казаха, че сега не е момента и каквото и да имам нямало кога да се лекува и нямало да пречи на трансфера...
...ха де....мисля го сега, мисля гоооо....