Chandra, и аз като другите момичета ще ти кажа да носиш всички най-актуални изследвания, които са правени на теб и съпруга ти/партньора ти.
Аз лично ги бях разделила в две папки - червена за мен и синя за мъжа ми. Реших, че така ще бъде по-лесно за доктора.
За теб - 1. заключението от и самата цветна снимка;
2. изследвания на хормони - LH, FSH, Е2 и т.н.;
3. резултати от цитогенетични изследвания;
4. резултати от имунологични изследвания;
5. резултати от цитонамазки и колпоскопски изследвания, ако са до 1 г.;
6. етапни епикризи, ако имате такива.
За мъжа -1. спермограми;
2. резултати от цитогенетични изследвания;
3. резултати от изследвания за микроделеции на Y-хромозома=
Разбира се носиш ги, ако имаш такива. Ако не - докторът ще прецени кои изследвания ще трябва да направите.
Моя съвет е ако имаш такива изследвания да направиш копия за доктора, той ще прецени кои му трябват и ще ги сложат във файла ти, за да ги имат при тях.
На мен за първичния преглед, доколкото си спомням също ме таксуваха 30лв., което ми се стори твърде малко.
Още един съвет - тъй като като влезнеш при д-р Стаменов, най-вероятно ще забравиш всички въпроси, които си искала да зададеш - си ги напиши предварително, за да можеш да получиш отговори.
Аз лично започнах да правя така след първия преглед, на който се чувствах като на държавен изпит и въпреки, че не съм от притеснителните загубих ума и дума. Мъжът ми беше с мен и направо ме скъса от майтап след това.
Успех!!!