Прясна информация за генетичните:
1.Отивате в Майчин дом-ул .Здраве 2(спирката преди НДК на трамвай 7 ,ако идвате от клиниката), закусили задължително (така ни казаха-не знам как закуската влияе) между 9 и 12.30ч.в понеделник или вторник-само тогава правят кариотип на 6-тия етаж.Там е безплатно -засега. Прави се за вас и мъжа ви.Влизате в този коридор с табела Медицинска генетика. Това е един леко пуст коридор.От лявата страна на коридора търсите врата "Манипулационна"-ако там няма никой, търсите врата"Докторанти" има и един звънец, трудно откриваем.Абе направо търсите някой да ви обърне внимание-взимат ви кръв и след 1 месец резултати.Мисля,че няма нужда от предварително записване-то няма никакви желаещи.Ние се записахме само щото ходихме в четвъртък, а то изследванията се правят само в понеделник и вторник.Други записани за съответната дата нямаше.
2.После се качвате на 14 ет.-Национална генетична лаборатория.Там влизате в стая №3-прави ви генетик консултация-нашата се състоеше в това да кажем-искаме тези изследвания и той ни попълни едни бланки. После плащате. Давате кръв или ако си носите кръвта си я оставате. Носите си я от 6-я етаж-там ги молите да ви вземат и в още една епруветка за 14ет., за да минете с едно бодене.
Ние на 14ет. направихме тромбофилия(FV,PAI и протромбин ген)-80лв и усвояване на фолиева (MTHF)-20лв за мен и за всеки случай на мъжа ми делеции на У хромозома-80лв.Това за мъжа ми уж е леко излишно и наистина не излязоха отклонения. То и за мен препоръчаха генетични след няколко неуспеха.А сега съжалявам, че не съм ги направила на своя глава по -рано ,че излезе че съм мутант.
Понеже имаше въпрос-влизате смело през главния вход-няма нужда да се обаждате на регистратура, освен да ви насочат къде е асансьорът. Тръгвате направо, направо, минавате край един униформен пазач и стигате до много асансьори. Всички ходят до 6-тия етаж, но не всички до 14ет.Ако натиснете копчето за 14ет. и то не светва-това не означава, че асансьорът не е вред,а че не ходи до 14ет. и го сменяте с друг, а не като нас да си се возите до 13ет и да качвате едни стълби нагоре, които водят до никъде