0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 9
« Отговор #420 -: Юни 15, 2011, 10:47:21 am »
Браво Тара :) Все такъв успех и до края. А при теб какви са показанията за РВМС? При какви случаи се прави?

New Love, стискам палци, чакаме те с добри новини :)

Аз вчера бях на преглед. Док каза, че иска да правим биопсия. Аз до сега не съм правила или поне не съм разбрала. Защото съвсем в началото, преди повече от 2 год., когато нямах никаква идея какво ми предстои, на единият преглед док каза: "Я да видим сега как е тази еднорога матка" и взе някакъв инструмент, като назъбена ножица, по спомени. И усетих защипване, но много ме заболя, плаках, треперих, абе направо си бях изкарала акъла. После не сме коментирали нищо за това, така и не разбрах какво беше. Аз тогава изобщо и не знаех какво да питам. Но пък ако беше биопсия, предполагам, че щеше да ми каже. Не знам и аз, но ще го питам следващия път. Следващият вторник пак съм на преглед и много се притеснявам за тази биопсия. Чудя се дали да не искам упойка, защото изобщо не издържам на болка :( Някоя от вас правила ли е биопсия с упойка?
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #421 -: Юни 15, 2011, 11:47:18 am »
Ива, няма упойка при биопсията, вземи обезболяващи, подробно описание има в темата за биопсиите.
« Отговор #422 -: Юни 15, 2011, 12:49:05 pm »
iva, аз минах през 3 биопсии тази пролет. Не ме е боляло, но човек си се страхува. Не се правят с упойка и става бързо. Едва ли това, което си правила преди години е било биопсия. Прави се на около 5 ден от овулацията. Аз не съм гледала инструментите, с които са работили лекарите. Но първо се прави промивка, после слагат един инструмент и след това вземат пробата с друг. Най-неприятен е третия етап, но не бих го нарекла болка. Чувството е като при менструална болка. По-скоро бих ти препоръчала да се стремиш да си отпусната(зная, че не е лесно, аз съм много страхлива), защото стягането на коремната мускулатура пречи на лекаря. Около половин час преди това си вземи 1 аулин. След като свърши биопсията няма никакви болки. Но все пак всичко е много индивидуално, както знаеш. Ако нещо не е наред при биопсията, ще ти назначат слагане на лекарство, което въобще не боли.
На мен при слагаха 2 пъти. Единият път беше тази процедура PBMC. Успех
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #423 -: Юни 15, 2011, 12:52:32 pm »
Благодаря ви Къди и Мaya_the_bee , аз попитах, защото вчера се засякох с психоложката Деси и тя ми каза, че има вариант с анестезия и някои момичета го предпочитали. И аз веднага се замислих, като знам как изобщо не мога да търпя на болка. Ще прочета в темата за биопсиите подробно.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #424 -: Юни 15, 2011, 13:07:23 pm »
На мен при слагаха 2 пъти. Единият път беше тази процедура PBMC. Успех
РВМС-то е различно от лекарството или т.н. помпа.
« Отговор #425 -: Юни 15, 2011, 13:25:46 pm »
Момичета,след блокаж и след това 6 инжекции HCG 2 седмици по-късно цикъла не идва вече 5 дни закъснение,никъде не успях да прочета защо това се случва,а и доктора е учуден защо до сега не съм прокървила.Имате ли представа колко може да продължи това закъснение?
« Отговор #426 -: Юни 15, 2011, 14:18:43 pm »
11 качествени яйца!!!
Дай Боже да се превърнат в няколко прекрасни ембриона!

Много ми беше зле, никое хистеро не съм минавала с толкова болка. Бях препълнена с газове, от тях, като че ли беше тази неистово режеща болка ниско долу. И да се изпишкам от раз не мога, пиш малко, след 3-4мин пак така. Само вися в тоялетната.

С мъжо се върнахме в хотелчето, много приятно и ефтино място - препоръчвам! За клиенти на клиника Малинов - 30лв двойна стая. По 15лв на човек. Безплатен паркинг, интернет и тв.

хостел Таити
бул. Цар Борис ІІІ - № 320
тел за резерв. 02 4812120

Най-добре е с кола, но може и с трамвай №5, след последната спирка се продължава малко нагоре до градинката с чешмата с минерална вода, под нея е хостелчето.

Момичета, д-р Шефкетова ми даде рецепта за неофолик, урогестан и естрофем, предполагам, че на всички след пункция дават. Не запомних от кога да ги започвам, още от днес или от утре - помагайте, имам бели петна в паметта. Говорят ми момичета , които виждам за първи път, поне така си мисля...явно се познаваме, но не си спомням...дано да са от темичката и познанството ни да е виртуално, че в противен случей явно изперквам  :D

Ох, до тук благодаря на Бог добре се развиват нещата! Дано...дано и нататък да е все така! Благодаря на всички, които ми пожелахте успех тук и по телефона и лично - Целувам ви горещо и на ви желая успех!

Сега ще почивам... Утре в 11ч - калции
« Последна редакция: Юни 15, 2011, 14:26:30 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
« Отговор #427 -: Юни 15, 2011, 14:27:07 pm »
New Love,браво на теб,всичко е толкова хубаво!Няма да спирам да ти стискам палци и ще чакам с нетърпение да пишеш утре пак добри новини.Дано късметът да е с теб!
*
« Отговор #428 -: Юни 15, 2011, 14:48:49 pm »
Браво Любовче...11 хубави яйчица е чудна бройка....стискаме палци до едно да се оплодят и да станат красиви ембриончета!!!
*
« Отговор #429 -: Юни 15, 2011, 15:01:23 pm »
Браво на теб 11 яйцеклетки е супер.

« Отговор #430 -: Юни 15, 2011, 15:29:14 pm »
Вили,ти си герой.Толкова силно ти стисках палци,имало е защо.Вече ти пожелах поне 2 тупкащи сърчица,сега ти го желая още по-силно.И да потътриш крак и за нас :D
« Отговор #431 -: Юни 15, 2011, 15:32:36 pm »
Браво New Love, добра бройка дано имат успех и утре. Пий повече течности!
« Отговор #432 -: Юни 15, 2011, 15:57:22 pm »
New love, браво! Герой си! Ще стискаме палци още! Вярвам че ще успееш, мила! Ех, прекрасно е маистина, размечтах се и аз, :)
Тара, успех и на теб!
Ние борим уреаплазма сега! Дано да успеем за юли. Много нерви, много нещо... Все на кантар са ми нещата. Дъх не мога да си поема. Имам чувството, че колкото повече искам, толкова повече не ми се получава.  :?
*
« Отговор #433 -: Юни 15, 2011, 16:40:42 pm »
New Love - браво, добре си се справила. Май си е струвало мъчението  :wink:
Стискам палци утре да се запази бройката.
Лекарствата ги започвай тази вечер!
Полезно е да се пие айран в по-големи количества и по възможност от истинска крава!!! :)
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
« Отговор #434 -: Юни 15, 2011, 16:42:02 pm »
Браво Тара :) Все такъв успех и до края. А при теб какви са показанията за РВМС? При какви случаи се прави?

след няколко биопсии, все имащи какво да се изчиства ми бяха назначили РВМС, нямаше време, трябваше да почвам и решиха сега да се прави

Иначе, 10 оплодени, на многото въпроси с които залях насрещния по телефона - естествено сега вече е важен потенциала на ембриона. Дано накрая  да има добра селекция

на Ню Лов  :lol:, тя си знае, вече съм и хванала цаката - новини лично от първо лице :lol:
« Отговор #435 -: Юни 15, 2011, 16:57:08 pm »
КЪДИ, не съм съвсем наясно с това, което ми слагаха след всяка биопсия. Първия път беше някакво лекарство, а втория път беше PBMC. Това е някаква процедура, при която се взема кръв от жената в деня на овулацията и през един ден, но в почти същия час. Два часа след второто вземане на кръв ти връщат кръвта, обработена по някакъв начин. Но никой не ми е обяснявал какво точно се случва. Доколкото разбрах се въздейства на нк-клетките в лигавицата на матката, които са различи от тези в кръвта.
Успех на всички момичета в процедури! Стискам палци да се оплодят всички яйцеклетки и  да станат весели и усмихнати и много чакани бебета.
« Отговор #436 -: Юни 15, 2011, 16:59:43 pm »
КЪДИ, не съм съвсем наясно с това, което ми слагаха след всяка биопсия. Първия път беше някакво лекарство, а втория път беше PBMC. Това е някаква процедура, при която се взема кръв от жената в деня на овулацията и през един ден, но в почти същия час. Два часа след второто вземане на кръв ти връщат кръвта, обработена по някакъв начин. Но никой не ми е обяснявал какво точно се случва. Доколкото разбрах се въздейства на нк-клетките в лигавицата на матката, които са различи от тези в кръвта.
Успех на всички момичета в процедури! Стискам палци да се оплодят всички яйцеклетки и  да станат весели и усмихнати и много чакани бебета.

Мая, че се взима ендометриална тъкан взима се, но се връща преди трансфер и това подобравя имплантирането. Виж по-нагоре в темата Тара е писала по въпроса.
*
« Отговор #437 -: Юни 15, 2011, 17:47:15 pm »

Вили, колко много  се радвам за теб !!!  Толкова много път извървя към тези 11 хубави яйцеклетки, към тъй чакани и желани бебоци.
Пожелавам го на всички ни.
*
« Отговор #438 -: Юни 15, 2011, 17:58:01 pm »
Здравейте,момичета виждам, че на повечето правят биопсии.Бихте ли ми казали за какво ви ги правят? На мен са ми правили един единствен път в Щерев и то по мое елание
*
« Отговор #439 -: Юни 15, 2011, 19:08:11 pm »
Ню лов, Тара, момичета браво наистина!!! Не е бива, а направо си е супер тази бройка!!! При мен мечтата винаги беше, да имам поне трички.  :balk_144:        Хайде, дано се делят добре и после чак да се чудите кои да си изберете. Стискам палци!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: