0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Има ли фотографки?:)
« Отговор #20 -: Май 19, 2011, 21:02:16 pm »
И аз ще се запиша, макар че имам повече желание, отколкото време и умения :?

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #21 -: Май 19, 2011, 21:11:23 pm »
Снимките ви са много красиви, все едно не с фотоапарати, ами с магия сте ги правили.

Та да попитам: ползвате ли фотошоп или друга програма да доизкусурявате или такива хубави снимки само с щракане стават?

Имам мерак, имам търпение, имам и добър апарат покрай мъжа ми, но хич не ми се занимава с доизпипване.
*
« Отговор #22 -: Май 19, 2011, 21:20:19 pm »
Много се радвам на хубави снимки,но аз самата не умея да ги правя.

е, ставаме две :D
ще следя темичката, за да ви гледам хубавите снимки.
иначе,навремето, когато мъжът ми караше фотографските курсове, ме записа и мен, нооо...ми се стори много по-сложно от колкото си го представях :oops: и се отказах бързо - бързо.

Мимка, поздравления за половинката!
*
« Отговор #23 -: Май 19, 2011, 22:33:25 pm »

Това морско конче, снимано е в аквариума на моя приятелка, с Никон 3100
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #24 -: Май 19, 2011, 22:57:26 pm »
 8O Уникални са снимите !
Змия, страхотни са снимките !!!
Направо...шапка ви свалям !

Аз да ви попитам като вещи, според пари/качество кое според вас е най-доброто ?
Знам че има мнооого неща да се кажат, за какви характеристики , какво ще се снима и т.н. Но да кажем - за напраднали любители.

До тук прочетеното разбирам, че този Никон Д700 е фаворит...?
« Отговор #25 -: Май 19, 2011, 23:53:39 pm »
Цоп и от мен.. с глас за Канон.. защо Канон ли - първото ни цифрово апаратче го купихме преди повече от 10г, струваше много, ама ужасно много за студентските ни доходи.. и така до днес след 3-4 сапунерки се спрях на Канон 400Д, то не че е много актуален вече де, ама има хляб в него.. за обективи няма да говоря, чеее имам ембарго.. :oops:
*
« Отговор #26 -: Май 20, 2011, 09:42:32 am »
Мини, еееех.. и на мен ми се иска да снимам полянка докато яденето се готви  :P Маковете са любими  8)

се спрях на Канон 400Д, то не че е много актуален вече де, ама има хляб в него.. за обективи няма да говоря, чеее имам ембарго.. :oops:

Защо да не е актуален? Тялото си е с добри качества.. + малко по-добър от предлагания с него обектив и умения на снимащия = стават чудеса  :D

пп. Третото условие си е важно, за съжаление, лично не съм от достатъчно сръчните.
Но пък не пречи да пожелая хубав ден на всички с нещо щракнато от прозореца ни  :)
« Последна редакция: Май 20, 2011, 10:31:01 am от Rejna »
............................Тайната на нашата вечеря............................
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #27 -: Май 20, 2011, 09:59:23 am »
Мдааа, както казваха колегите ми фотографи - много е важно задапаратното устройство.  :lol:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #28 -: Май 21, 2011, 20:44:52 pm »

любимите ми модели- децата на Зачатие  :D
на снимката- девойка Теодора на Dani_j ми позира днес  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #29 -: Май 21, 2011, 21:36:31 pm »
Мдааа, както казваха колегите ми фотографи - много е важно задапаратното устройство.  :lol:

А бе не е баш така. Фотоапарата на мъжа ми (Никон) струва колкото кола, а и тежи почти толкова. Ама с него нямам лоша снимка.
А с другите 1 на 100 е на фокус.

Змимка, напълно те разбирам за саковете - 1 с парцалки и зарядни, един с фотоапарата, един с по-използваните обективи, един с другите, а вече и статив. И най-лошото е, че апарата е на предната седалка на колата, до него. Другите са отзад
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #30 -: Май 22, 2011, 06:33:30 am »
А с другите 1 на 100 е на фокус.

Абе и с този се получават снимки без фокус, ЗАУ-то си е важно в случая. Сещам се на рали България имаше няколко нефокусирани снимки и той се вбеси и тръгна да ги трие. Аз обаче му се примолих да остави едната, нещо интересно се беше получило, вече не помня какво. И прибираме се ние, смъква той около 16 ГБ снимки и сред тях въпросната. Оказа се, че снимката е супер шедьовър, защото е разфокусирана, а на фокус е лицето на оня Хакинен, Макинен, Такинен...къв беше  :lol: :lol: :lol: :lol:

Иначе моя снима с Nikon D90, ако на някой му говори нещо, разбира се, за мен е 'жената' на моя, аз съм любовницата  :lol: Обективите са 'антуража'  :lol:

Дали да не взема да създам фенклуб "Жертви на Никона' ... във всеки един смисъл - и като обекти на снимане, и като обекти на пренебрегване..
:lol:
*
« Отговор #31 -: Май 24, 2011, 20:48:16 pm »
Айде и аз на "всяко гърне мерудия"... Аз нямам професионален апарат ама и моя не е за изхвърляне с Panasonic FZ18 съм, е със сигурност някой неща не могат да станат като със вашите апарати, но все пак смятам че зад апаратното устройство е важно ;)

Ето малко снимки от мен, от времето когато имах малко свободно време:

И да питам Мини и Хера с какво обработват снимките си, ако не е тайна разбира се?

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #32 -: Май 24, 2011, 20:57:15 pm »
с Фотошоп, разбира се
и малко безплатни екшъни от

http://www.thecoffeeshopblog.com/p/coffeeshop-actions-and-presets.html

Една моделка ала Джаки Кенеди :)))))))))))))

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #33 -: Май 25, 2011, 07:44:06 am »
Моят обработва с Capture NX2 - някаква специална Никонска. Иначе обективите му са Vivitar, Sigma и нещо от типа SF-MC, но то ми е тъмна Индия :)
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #34 -: Май 25, 2011, 09:54:38 am »
Sigma и нещо от типа SF-MC, но то ми е тъмна Индия :)

:lol: Това е все едно аз обяснявам за въдиците на мъжа .
*
« Отговор #35 -: Май 25, 2011, 10:57:14 am »
Хахаха, абе ако ти кажа, че има и два малки, които съединява с някакъв преходник и прави жестоко макро.....  :lol: :lol: :lol:
*
« Последна редакция: Май 25, 2011, 16:19:39 pm от pimi »
« Отговор #37 -: Май 25, 2011, 22:33:52 pm »
За компактен любителски апарат изглежда добре. Нищо не пишат за оптиката, но тя в този клас не е и толкова важна. малко скъпичък ми се вижда...

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #38 -: Май 26, 2011, 13:15:32 pm »
Мини, благодаря за линка, а "Джаки Кенеди" е страхотна :)

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #39 -: Юни 01, 2011, 01:55:23 am »
никой не пише в тази тема значииии
от мен опит за макро с портретен обектив