Ох, това с пипането и завирането в количката е много неприятно. Нямам против да я гледат и да й се радват, но по-отдалече все пак, моля
Аз имам друга тактика. Сега като е топло и пече й слагам чадъра, но го слагам така, че закрива почти цялата видимост към детето /все й пече/, ние сме с коша за новородени още и отвора се скрива от чадъра. Та като има желаещи, просто казвам, че й пече и те леееко надничат отстрани, без да мърдам чадъра и колкото видят - толкова...хихихи
А за храненето, хората толкова не се опитват да ми дават акъл, ама и да дават - казвам - тя е недоносена, за нея важат други правила за захранването и точка. Ядосвам се, обаче, на педиатърката. То ясно, че съм я записала само за консултации и ваксини, пък за друго имам резерва на частно, но още като Габи беше на 2 месеца ме почна със сокчетата. "Вие сега сте на 2 месеца, ама сте недоносени, та ще гледаме коригираната възраст, т.е. на 4 вече й давай сокче". Хаххах, викам нема начин просто това да се случи. Ама как, знаела ли съм колко витамини имало в сокчето, бла-бла-бла. Стига съм била чела по форумите, там пишели майки, които не знаят за какво пишат
Тя скоро ходила на семинар и нейните преподаватели /тя е над 50 годишна, смятайте преподавателите й
/ казали, че нямало било промяна, всичко си е постарому със захранването. Това идеше да ми каже, че щом нейните даскали казали, значи е фундаменталната истина, все пак хората са динозаври в педиатрията. Паднах. Викам й - това просто не е вярно, СЗО си има стандарти и т.н. Не било така, тя СЗО си била като общо, ама не била отчитала регионалните различия
Всяка държава си знае...Оххх, нямам думи, то това е за бисерите. А, и най-силният аргумент, разбира се - ние все пак по 2-3 деца сме изгледали, че и внуци, знаем ги тия работи. Демек, щом са оживяли децата им и внуците - всичко е ок
То да се смееш ли да плачеш ли. Запуших й набързо устата с думите - детето си е мое, аз решавам как ще го гледам и точка. Не възнамерявам изобщо да я слушам по въпросите за захранването, но си знам, че всеки път ще имаме разправии, ама аз си знам как да й затварям устата.
Айде, олях се в писане.
П.С. Между другото, някой знае ли как точно стои въпроса със захранването при недоносени? В смисъл, гледа се коригираната възраст, наистина или реалната. Чувам противоречиви мнения, на моята педиатърка, както стана ясно вяра нямам, а ми се ще да захраня правилно все пак.