Ами, ако търсиш бавачка за цял работен ден (обикновено това означава 10-11 часа, а не 8, защото все пак ти трябва такава преди да излезеш за работа, докато се върнеш) цените започват от 600 лв. на месец. Вече в зависимост от квалификации и лични изисквания на бавачката, може да чуеш и по-високи цени, примерно 700-750 лв. На час вече нещата са по-различни, там вече говорите за цена на час, но не съм наясно кое е нормално и кое - не.
На обявите отговарят повече жени над 40 г. по мои наблюдения, също и доста пенсионерки. Хубаво е да отбележите квартала, за който става въпрос (живо ги интересува), работното време, по-специфични изисквания, ако имате. Аз лично търсех младо момиче и харесах и трите жени, с които се видях. Някак си не можех да си представя някоя баба да разхожда Бобо приведена по цял ден (в момента е на етап ходене, хванат за нечии ръце). Също много важно за мен е да си играе с него и да се занимават, а не да зяпа телевизия нон стоп. В допълнение - ще си работя от вкъщи, така че беше важно и жената да ми е симпатична и на мен. Внимателно наблюдавах и коя от кандидатките ще му стане най-симпатична. Друго важно е да се подсигурите, че кандидатките няма да си намерят друга работа, докато вие си организирате срещи и мислите коя да изберете - едната, която отхвърлих, ми обяви, че много се радвала, защото вече си намерила друга работа (това, при все, че се срещнахме в петък и й бях казала, че в неделя ще й звънна за резултата - обадих се на обяд).