Оххх, тъпрях, търпях, но вече ще се изкажа!
Не съм чела цялата тема - признавам, нямам нерви, но въпреки това мнението ми по въпроса е:
Какво значи условията в болниците да се подобрят, за да не се стигало до страх от здравното заведение.
Ние живеем в БГ, тук условията са такива - факт!
На никой не му харесва, но в момента, който някой тръгне да прави реформи в здравеопазването и всички ще се изпотрепят да крещят как идело геноцид на нацията!
Аз разбирам да се иска да се подобри техниката, ниво на квалификация на лекари, ей такива едни смислени неща, ама да вкарваме пари за това, някой лекар да търчи от дом в дом, за да удовлетворява нечии капризи и да асиситира болните страхове на разни жени, ами аз съм против това!
Ще вкарваме пари за раждане по къщите за сметка на какво - на онкоболните, на болните с инсулт, с инфаркт, на спешната помощ, на животоспасяващите операции?
Защото неколко стотин ( дали има и толкова? ) другарки искали да раждат в къщи...и сакън, за да ги уговориме да раждат в болница, дай да им направим незнам какви условия!
Ами, ако искат и на луната да ходят да родят, или най-добре на нивата, а ако се запретнат след това и да изорат - още по-добре! Това дали пък трябва да бъде проблем на цялата нация и на нашия форум?
В здравеопазването нещата трябва да се приоритизират и най-напред да се вкарат пари в техника, касаеща животоспасяващите операции, а след това за всичко останало!
И като си насмогнем на масрафа - моля ви се тогава може и да се отделят пари и за други екстри.
Отидох в най-мизерните условия в Майчин дом на 6-тия етаж за лапароскопия, защото знаех, че ще ми се гарантира качествена манипулация. Три дни изтърпях, всеки може да изтърпи, за какво изобщо си говорим в момента?
Да, в болницата боли, затова се казва болница, а не сладкарница.
Нямаме ли по-важни проблеми в тази изстрадала държавица?