Прочетох и аз всичко "от-до", след като приспах малкия.
Няма да коментирам майката на мъртвото бебе, а групичката около нея.
В началото на този лог, всички са весели и приповдигнати, медицината е "ташак работа", раждането е някаква детска игра. След случката, групичката звучи баш като "препикано мушкато". Не за друго, а защото от онзи момент насам именно - започват да сгряват какво се има предвид под: "играчка-плачка". Сгряват някои де, веднага се намесват хардлайнерите обаче и се почва обработката отначало. Бременните в момента жени, които се поуплашиха и позамислиха, бяха насъскани от Мег и още няколко в друга посока. Успешно при това.
Фокусът се измести от самата случка и причините за нея - към гадното ужасно общество, което сега дъвче една от тях, от чиста проба желание за сеир, от злоба и пр.
С неудоволствие забелязах, че това което мисля и твърдя за въпросната групичка от самото начало е баш така. Те
не целят реално да се преборят за: по-добри болнични условия, отношение, или за АСИСТИРАНО домашно раждане. Те черно на бяло се
уговарят да излязат с твърдения, че за това е тяхната борба,
за да пренасочат акцента /цитирам/ от реалните си цели и намерения. Черно на бяло се уговарят да ЛЪЖАТ по каква причина това раждане е станало в домашни условия и са пределно наясно, че са поне малко уязвими от гледна точка на закона, ако е доказуемо, че такова раждане е било планирано, а не по стечение на обстоятелствата...
Техните намерения и цели са, да продължат да си раждат именно така, ако ще всичко за което УЖ се борят да бъде прието и реализирано. Защото същите хора ги е еня само и единствено за техните си права и желания.
Слабо ме интересува лично мен, като каква ме определят хора с промити мозъчета. За съжаление, майката на моя близка е член на една евангелска църква /иначе казано секта/ и разлика между нейните приказки и тези на "естествениците" - не намирам никаква. Тази евангелистка кукувица, преди около половин година успя да прилъже голямата си дъщеря в критичен момент от живота й, да се бухне във въпросната "църква". Момичето беше след тежък развод и с прясно открита бучка на гърдата при регулярен преглед. Бучката беше малка тогава, ама мама я убеди да й я церят с групови молитви и понастоящем - момичето е в ужасно общо физическо състояние. Тази секта отрича кръвните връзки, роднини са ти само "братята и сестрите по вяра", та познайте дали сестра й, или някой друг член на семейството има влияние върху тази жена в момента. Тя си умира, ако медицината можеше да й помогне - времето е отдавна пропуснато, ще остави едно 4 годишно момиченце сираче... Да, готино, възвишено, право на избор, джиджи-биджи... Докато не пламне твоята черга. После не е чак толкова готино.
Преследват се дилърите на дрога /кокаин, хероин, марихуана/, а "дилърите на душевна дрога" - цъфтят и вързват, понеже е супер дълбок философски въпрос през 2011 година, рак на гърдата дали се лекува с молитви, или не. Определено. Утре ей тези евангелисти, като добарат вашето дете да му промиват мозъка - да видим колко ще ви е до "право на избор" и свобода на н'ам какво си.
И понеже на никого за нищо не може "с фуния да се налива акъл" и правото на личен избор е неприкосновено в една демократична държава...може да се направи друго. Да се инкриминира агитацията и скланянето към определен вид опасно поведение и секти от всякакъв вид - да престанат да се чувстват толкова комфортно в нашата държава и да вредят. Не, че ще се спрат, но поне ще са силно затруднени в дейността си и по-малко хора ще страдат от същите.
И последното го пиша от позицията на МАЙКА вече. Защото не мога да не мисля напред във времето. Не може да не ми минава през ума, как МОЕТО МАЙЧИНО ПРАВО да искам най-доброто за сина си, може да бъде безпрепятствено нарушено от всеки сектантски проповедник в двора на училището му през някое междучасие. Защото той имал право да е луд, а аз нямам право да го удуша, че ми облъчва детето с идиотии. Егати "правата", егати чудото!!!
Моите права къде са?!! За мен и за тези като вас - както обикновено - само задълженията. А да! И сметката моля...