Изчетох 30 от 40 страници и нищо кой знае какво не видях. Не разбирам вие какво видяхте в това? Виждам че Цвети е преносила 9 дена, което само по себе си не е проблем (а във вестника писаха, че преносила 20 дена). При това положение и в болница няма да я стимулират, а чакат оше една седмица, затова и тук не ги приемат. Нали никой не си мисли, че ежедневното следене на тонове след 7мия ден променя нещо? (Защото аз този въпрос го зададох на лекаря си - за чий ме следят само с тонове без УЗ на всеки преглед, все едно ще хванат нещо и той ми каза, че съм права и че нищо няма да хванат, а само имало ефект в редките случаи, в които имало тахикардия от инфекция).
Това, че бебето е имало сърдечни тонове говори, че не от преносването е станало нещо - явно плацентата е поддържала живота докато е било вързано с нея. Нещо е станало след това и то в присъствието на двама лекари ( независимо, че са ветеринари, те основни неща имат понятие поне колкото една акушерка), така че според мен тук много се бърза да се реши кое точно е причинило смъртта и да се хвърлят обвинения.
И не на последно място - направи ми впечатление, че поне до където четох нямаше злоба към нас, а по-скоро отегчение. Докато тук някои хора особено много се плаят и бързат да наричат майката убийца,което е много грозно. Аз също, като момичетата там, смятам, че тази жена трябва поне временно да се остави на мира, а не още в първите дни след тази трагедия да бъде тормозена.
П.П.Изчетох го цялото. Освен където накрая се твърди, че ще твърдят, че е станало набързо, друго няма. Обаче те са принудени да го направят, защото в такова положение са поставени.
Както и да е- аз не видях някой от тях да е против да ражда асистирано. Повечето просто не искат да са в болница, но биха приели акушерка, ако имаха възможност.
Б.