Добре бе хора. Аз вече тотално недоумявам какво трябва да се случи в тази държава, че същата в лицето на всичките й институции, агенции, учреждения и н'ам к'во си да вземе отношение по някакъв актуален проблем?!
Ама много ми дотегна и то от години да слушам как "държавата това сме ние" и видиш ли - ние поединично, или в граждански сдружения, или под някаква друга форма - трЕбЕ да се справим и да решим това и онова. Еми като е така - за какво ни е държава, институции, парламент, съд, прокуратура и каквото се сетите още?
Покрай обсъждания тук случай и след ужасната грешка да изчета близо 100 страници в един друг форум /на почивки/ и още по-голямата глупост да пиша там... След осъзнаването, че всеки луд в тази държава има безкрайни и неприкосновени права за всичко и е свободен да вреди на околните както намери за добре и му е угодно на психарията...
Та седях и си мислех, аз като редови данъкоплатец, в качеството си на г-жа Павлова и на "Данаил майка му", как мога да реагирам на всичко това, мога ли изобщо, а трябва ли...? Седя мисля и си изтъпявам, щото е ни така - ни иначе.
Да убеждаваш сектанти и откачалки, че не са съвсем по реда си - труд на вятъра. Те те убеждават, че ти не си наред и от тяхна гледна точка са си прави. Даже дълбоко се обиждат на всякакви подозрения, че вероятно нещо не правят и не мислят както трябва.
Същите живеят в общество и държава, която уж има организация, правила и закони УЖ! И си правят каквото си искат, както и където им скимне, ако някой не е съгласен с безобразията им - показват му среден пръст и продължават да си правят каквото си искат, понеже държавата никаква я няма да им "стъпи на врата". Тя спи и се ослушва и праща фрегата в Либия да "брани на еди кой си орехите". Аз, вие и който и да било, в качеството си на редови граждани - нямаме правото да сезираме която и да било институция, че сме свидетели на нещо нередно и опасно, ама иначе "вие сте държавата". Егати тъпнята!
И сега да се "полаем" с този и онзи по форуми и телевизии /от което нищо не произтича освен "жълтини" и як сеир/. Да се позабрави случката. После откачалките, да продължат необезпокоявано да навиват други откачалки да убиват деца, че било "природно"...до следващото мъртво по такива причини бебе. И после това сега - отначало. И така - до безкрайност. И не е само този проблем, те са много такива и ги има по същите причини. Държава в истинския смисъл - нЕма, "гражданското общество" /доколкото го има/ - не може за всеки конкретен абсурд, да регистрира сдружения и да блъскат същите 10 години, че нещо да се пооправело...
Нищо не предлагам. Просто вече наистина се чудя в какъв Абсурдистан живея и ще доживея ли да е друго... И да ви кажа - не вярвам да доживея. Явно трябва да се примиря с тоталното безхаберие и беззаконие и след някоя година, ако добарам активист на някоя секта да обработва детето ми в двора на училището му - да го гръмна. И да го излежа този същия. Понеже - аз със сигурност ще лежа в затвора за убийство в такава ситуация. И никой няма да отчете, че съм мислела само за доброто на детето си и като майка имам правото да го защитя от всеки, когото намирам за опасен за него. Понеже не принадлежа към някоя "екзотична каста" на която сме длъжни да браним правата и съм счела някой от "Свидетели на Йехова" за по-опасен за детето си, отколкото педиатъра му.
Дълбоко недоумявам също така, как в най-големия и посещаван сайт за родителство в България е допуснато да има тема, в която едни хора съветват други хора, как да планират раждане у дома си. НЕАСИСТИРАНО от медицинско лице! Ми няма проблем нали, щото то било в интернет и като е в интернет - може всичко. Стига да сложиш един надпис, че не носиш грам отговорност за простотиите които рекламираш.
Утре да взема да подарявам прах от мухоморки за изглаждане на бръчки и да туря на сайта си надпис "ако мухоморките не ви понасят - не нося отговорност", като опиша да го пиете с половин чаша вода и ви уверя, че след седмица прием - ще изглеждате като на 18. До седмица - никой нЕма да докара де, но да се е информирал повече, за смъртността при приема на мухоморки, не съм длъжна да го информирам аз за рисковете - всеки е отговорен за себе си. Пък като умрете...еееее, ми аз не съм ви карала. Свободен избор.
Ние сме егати народеца. Каквато и идиотия да налази "от чужбинско" - фенове колкото щеш. Освен ако не е нещо научно обосновано, доказано в практиката и полезно - тогава сме "анти". Особено, ако ще се зачеват "изкуствени" ин витро бебета, което е нещо "ужасно" и "не щем за това да се плаща от нашите данъци", че се месим така на "Майката Природа". Иначе нЕма никакъв проблем да си умират "природно" бебета, заради нечии малоумщини... Явно такива са сега модите.