Момичета, съвсем неправилно се смесват две теми в момента. Според мен поне.
Аз съм последният човек, който ще седне да твърди, че имаме перфектни болници, че всичко е "цветя и рози" в родилните отделения, че кусур никъде, на никой и за нищо не може да се намери... Има "неизправности" в здравната ни система, но същите няма да се решат с откровен тероризъм от страна на тази секта.
И искам дебело да подчертая, че те не раждат у дома, защото всичко в болниците не е идеално
Това е просто едно от удобните им в момента оправдания, за да вършат безумията, които вършат. Тези хора отричат официалната медицина във всичките й аспекти, това е главния проблем! И да ви кажа, лично аз нямам против който и да е от тях да се самоубива, отстоявайки налудничевите си схващания по тези въпроси. Щом са пълнолетни и не са освидетелствани - дали ще умрат от пневмония "лекувана" с молитви, или директно ще си окачат въжето ми е все тая. Обаче откачалските им схващания да водят до смъртта на деца - вече минава всякакви разумни граници, обществена толерантност, право на избор, убеждения и пр. Това е злоупотреба с права и превръщането на свободата в анархия, като същата води до смъртта на новородени. И това бебе - няма да е последното починало, заради тези нелепици.
Ако ще замък да им обзаведем и да могат да раждат безплатно в него, с цял екип и космическа апаратура на една врата разстояние - пак няма да са доволни и пак ще вършат същото, което и сега. Примерно, защото им е важно да си раждат на СОБСТВЕНИЯ диван, върху СОБСТВЕНАТА завеса за баня и точка. Узаконяването на асистираното домашно раждане не е начинът за справяне с тази групичка. Явно повечето от вас не са ги чели подробно и като нормални хора вие тук, допускате, че с нормални и цивилизовани средства можете да им промените убежденията. Не можете, гарантирам ви. Със същия успех можете да убеждавате някой педофил, че сексуалното посегателство върху деца е нещо ужасно. Ама педофилът си остава дълбоко убеден, че има право да посяга на деца, понеже на него си му харесва и лично той - не намира нищо нередно в цялата работа. И тези сектанти са същите - "со кротце, со благо" - няма да ги спре никой.
И лично аз, не считам, че има друг начин за ограничаване на практиките им - освен твърдо и категорично поставяне на същите извън закона и носене на сериозна наказателна отговорност за това което вършат и пропагандират.
И най-лошото и трудното в създалата се ситуация е, че това е "партизанска война". Срещу мен и вас - няма организация, сдружение, няма някой с когото да се "преговаря" и разговаря. Има фантом, който след тази жестока издънка си замете следите - поизтриха си сайта и постовете тук там, снишиха се докато "отмине бурята" и когато недоволството затихне - пак ще изплуват някъде и пак ще е същото и пак ще има някой мъртъв от всичко това, което пропагандират.
Та с тях - може да се справи донякъде само държавата с всичките й правомощия и средства за натиск. Никой друг не разполага с нужния ресурс за целта. За съжаление.