И аз слушах предаването. Хареса ми изказването на Диана Найденова за съмнителните медицински грижи в болниците. Лекарите трябва да слязат от пиедестала си и да престанат да си мислят, че едва ли не са извънземни, на които трябва да се кланят пациентите. В крайна сметка те са само едни доставчици на услуги, изкарват си хляба именно заради пациентите, също както пилотите на самолети, учителите, икономистите и т.н. Изпитвам дълбока ненавист към тези лица в БГ и тя е породена от личен опит, който Слава Богу няма връзка с раждането. Ако пак ми се наложи да раждам, бих избрала, ако имам възможност, да родя пак в чужбина в университетска болница без намеси, на спокойствие, сама в зала с приглушена светлина, човешко отношение, обяснения от страна на персонала и с всички останали екстри, свещи, музика, присъствие на таткото, за нито една от която не ми се наложи да доплащам, защото обикновената ми здравна застраховка покриваше всичко. Ето затова трябва да се борят всички жени, майки и раждащи. А не да търпят и да казват, че еди коя си била лигла, само защото поискала да й обяснят какво й вливат в системата, защо й слагат абокат, защо се налага окситоцин и т.н. Честно казано, съм направо изумена от някои постове тук, че лошото отношение от страна на персонала трябвало да се понася и всичко друго било лигавщина. Защо такова подценяване на родилката, за неща, които са нейно право?