0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
сега научавам тази новина. прочетох описаното в медиите и първия постинг по темата.

моето мнение е, че тази жена няма да страда дълго и силно за умрялото си бебе. защо мисля така? тя е преносвала дълго. била е предупредена от лекар какво означава това и какви рискове крие. самата тя е ветеринар и следва да е наясно също. въпреки това не е отишла в болница. не е отишла и след като се е видяло, че раждането не върви добре.
едно е да планираш раждане в къщи с предпазни мерки в случай на спешност, друго е при настъпила осъзната спешност да продължаваш да упорстваш за раждане в къщи без никаква асистенция от поне малко компетентно лице. първото може да е приемлив риск за някои, второто граничи с малоумие и е кандидат за годишните награди "анти-Дарвин". аз мисля, че тази жена просто е била решила да си направи експеримента докрай, а за съдбата на бебето не й е пукало особено. нямам друго обяснение за пълния алогизъм на ситуацията. никакво обяснение нямам, обаче, за ролята на съпруга й...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

никакво обяснение нямам, обаче, за ролята на съпруга й...
Ако това има значение, и той е ветеринарен лекар, завършили са в Лесотехническия, доколкото разбрах.
В участието при Марта (пак извинявайте, че се бъркам) се надявам да успеете да водите ползотворен и конструктивен диалог с ясни позиции за бъдещето по въпроса. Според мен трябва да се наблегне на това нормативно как да се избегнат подобни случаи. Ще осъдите станалото и идеите им, разбира се, но в крайна сметка обвиненията са в правомощията на прокуратурата и ако има основание, сезирайте я. Казвам това, защото се надявам да не чуя в студиото просто "вие сте фанатици-камикадзета!", "вие сте хиени!" Добри са поставените въпроси, изпратете им ги официално (не из форумите), за да подготвят отговора си и го коментирайте заедно в студиото. Мисля, че е добре в разговора да се включи юрист.
Надявам се ме разбирате правилно.
*
Браво Жаси!Чудесно е ,че  Марта Вачкова е направила това,За жалост няма как да присъствам нали съм от Прованса :D,но наистина се радвам ,дано най-после тези естественички осмислят станалото.И да вярвам ,е тази кукувица пак би родила у дома и нейните подръжнички за жалост са доста :?Дано се даде гласност и да вземат да променят тези нелепи закони-бебчета имат  право на защита

А и голяма част от естественичките сигурно ще преосмислят възгледите си след този случай.

Поне от това което прочетох - точно обратното. Надъхват се от нападките и още повече се нахъсват да бранят идеята си. Най-добрата защита - атаката. Веднага се започнаха реплики от рода " защо не коментират колко смъртни случаи има в болниците" и подобни. Как сега този случай щял да се дъвче в медиите, а за "злините", които се случват в болниците - тишина и потулване.
Нормално на този етап. Първи на фронта са хард-лайнерите. Те най-трудно променят принципите си, войнствени са и сляпо защитават тезите си. Но има още много хора, които само четат, и техния и нашия форум, и така формират своята позиция. Т.е. и ние и те участваме във формиране на общественото мнение по случай, който да кажем е прецедент до сега и сварва "неподготвени" и институциите и обществото.
Ако от тяхна страна хард-лайнери попаднат в студиото - те ще наричат нас "фанатици" и ще ни замерят с ужасяващи факти от архивите на болниците. Ако дискусията  се води на тая плоскост - по добре да не се излиза по телевизията, а да си пишем по форумите, докато след емоционалните тези изкристализират и разумните. Ако само с емоционални тези се излезе пред телевизията - ще прилича на махленски спор. От тук нататък подкрепям казаното от Тик-так:

Добри са поставените въпроси, изпратете им ги официално (не из форумите), за да подготвят отговора си и го коментирайте заедно в студиото. Мисля, че е добре в разговора да се включи юрист.
« Последна редакция: Май 12, 2011, 08:35:14 am от Clarissa »
ще има мнението на щрист на запис.
Аз пък вас не мога да ви разбера. Защо мислите няма да нападат? Гледахте ли първото шоу? Да не очаквате конструктивни и задълбочени диалози. Те пак ще проповядват същото - че искат у дома, щото в болниците лошо. А най-тъпото е, че искат безплатно да раждат - да не плащат на екип, да не плащат на лекар от своите осигуровки. Е кой да им плаща?
[/url][/url]
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Темата е изключително сериозна. Това, което се случва също. Само искам да попитам че не разбрах, jasmin_veni отива в предаването на Марта Вачкова официално от името на сдружението ли или от нейно име. Двете неща са много различни.
Исканията ще ги дадете вие, защото техните са ясни: Искаме да ни оставите  да рискуваме живота на децата си, за да се правим на неандерталци...
Тези искания са за да легализираме тяхния идиотски начин или за да предотвратим подобни инциденти, щото двете вървят заедно...
Искрено се надявам, въпросната майка да се е осъзнала, както и многото покрай нея..

За справка на четящите неродили, тези на които изобщо им минава това през главата, но все още имат достатъчно акъл за да се чудят дали си заслужава риска.
Повярвайте, не си заслужава и то изобщо. Лекарите не са говеда. Дори да не си плащате и да минавате по касата, има чудесни лекари, които са абсолютни професионалисти. По принцип са 2-3 на смяна и следят и си помагат. Неонтологията е на крачка от родилното и при проблем лекарите там биха се включили веднага. Имат апаратура и т.н. Да не говорим за спешно секцио, при риск и за бебето и за жената.
Изключителна простотия е да се лишиш от всичко това и да се пънеш в къщи с котката.
Бебето е подложено на основен преглед, реагира се ако има заболявания и проблеми. Извинете, колкото и на некадърен лекар да попаднете, пак е по добре от нищо в къщи. Аз не помня да съм раждала надолу с главата, не са ми крещяли. На моменти ми чернееше и явно се отпусках, тогава се повишаваше тон, за да се стегна. Не си мислете, че нещата стават току така. Една Епизиотомия е толкова елементарно и важно нещо. Това, че една е оцеляла с детето си, не значи, че и вие ще оцелеете. Живота е кратък. Носили сте го 9 месеца...не подлагайте на хазарт живота му.
В закона, една майка ако убие детето си след раждането не се наказва, заради една проста причина: следродилна депресия му се вика. Разбирам, че това е сложно нещо и съм наясно с нещата. Обаче в случая не говорим за нищо подобно...Тук наказание трябва да има, трябва да се поеме отговорност, ако ще да им пука за бебетата им. Ако и се натряска по закон 10 000 лв глоба за домашно раждане и 10 години затвор при смърт от такова раждане плюс глобата, мисля, че дори за бебето да не се замисли, за парите ще я заболи и ще се зачуди... На бай-Ганъо само като му бръкнеш дълбоко в джобчето се замисля...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Ето част от доводите, които ще се чуят - http://mamablog.bg/Adekvatni-li-sme------------id8881.html
Лиде от собствено име отивам, да отговорна майка, която е против тази мода. Ако попитат за мнение на Сдружението - то е ясно, че не приемаме неасистираното раждане (по това две мнения няма мисля). И ако толкова желаят дом. раждане да го регламентират със закон, задължаващ и присъствието на лекар. И трябва лекар да преценява коя женаможе да роди у дома.
Още не съм си изпила кафето и няма да се разпръсквам в много теми, но доколкото разбрах това са една и съща група хора, които са "вегети", "неваксини" и съответно "естествени и ЕБХ". Първите две са страшни, та не ми е ясно дали ще има разумен диалог с тях.
[/url][/url]
*

lidia

• 2959
Първите две са страшни, та не ми е ясно дали ще има разумен диалог с тях.
Не, настрой се психически просто, че няма да чуеш нищо нормално и ще се почувстваш в един момент не на място...
От мен успех.
В случая изобщо не мисля, че става дума за следродилна депресия. Напротив всичко е с умисъл от преди това. Не може да преносваш, да знаеш, че плодът е едър и да казваш, че детето тръгнало да се ражда в банята. Тоест жена, ветеринарен лекар, раждала вече, да не се усети навреме, че започва родова дейност. На 12 тия ден от преносването едва ли е била много изненадана.
За мен си е престъпление, дано и за прокуратурата е така.
*
Лиде, за сега не мисля зачатие да излиза с официална позиция. както не еднократно писах в темата за мен това граничи с малоумие, но ние имаме достатъчно други битки които водим, за да се ангажираме и с това. Нека си узаконяват каквото си щат, никога няма да подкрепя домашно раждане аз.
*

lidia

• 2959
Стефи и аз се зачудих, защото по този начин Зачатие би се борило да узакони и регламентира техните каузи. Затова и попитах. В крайна сметка, носят глави на раменете си, пълнолетни са, носят отговарят за действията си...
*
Аз съм съгласна със StefiZ.Защо Зачатие да решава проблемите на всички?Това не е само наш проблем, това е проблем на всички български жени и всяка една трябва да вземе отношение.Да това сдружение работи и прави много неща, но нужно ли е да се бори със всеки проблем.Ето има Родилница и Естествено, ако са толкова загрижени, ако са толкова вярващи във всичко да се борят, да отделят от времето си и нервите си и освен да драскат тук и там да се опитат да регламентират домашното раждане с нужните му екстри.

Ми оказва се, че нямало организация сега, която да отговори на поставените въпроси или да поеме отговорност?!
Изтриха постовете си  - хубаво. Закриха Родилница - добре. Но ако прокуратурата е сезирана, може би ще ги възстановят и от там лесно се намират IP адреси и имена.
Зачатие в никой случай няма да се бори за тяхна кауза - ако толкова искат ще направят промяната.
А кой трябва да сезира прокуратурата? Не съм наясно и питам от любопитство. Не че ще тръгна да го правя :lol:
[/url][/url]
*
А дали узаконяването на домашното раждане ще им реши проблема? Защото това, което чета е, че те отказват всякакви медицински намеси - следене на тоновете на плода, прегледи за разкритие, поставяне на система - тоест това ми прилича на искане за промяна на медицински стандарти - от хора, които нямат медицнско образование. Докторите в предаването подчертаха, че това и в момента се прави, ако родителите го желаят, но в болнични условия и в случай на проблем - може да се рагира мигновено. Дори и у тях да отиде лекар - дали някой ще му разреши да чуе тоновете на бебето или да направи преглед? Какво предложение очаквате да се внесе от Родилница и Естествено, което да бъде възприето сериозно от институциите? Това е несериозно, както и да се погледне. Ако се въоръжат с необходимия ресурс да напишат нещо наистина смислено мисля, че много хора биха ги подкрепили, но с тези "кадри", чиито изяви наблюдаваме, става ясно, че нищо смислено не може да се очаква в скоро време от тях.
« Последна редакция: Май 12, 2011, 10:31:05 am от cygnus »
*
Вярно ли закриха сайта-родилница 8O е не, и това ако не са престъпници, които се укриват в момента, здраве му кажи... нямам думи, честно...
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Щом са толкова нахъсани и твърдо зад позицията си, защо от Родилница са изтрили сумати писаници...?

И да, няма как да си затвотим очите, че има болници, особено в по-малките градове, където се случват много неприятни неща...Имам пресен пример с позната, която след едно ужасно нормално раждане с много усложнения, 12 години събира смелост да забременее отново. Раждала е в Монтана. Сега е бременна и не иска да чуе за болница освен МД или Токуда.
Но ето пак въпроса идва до подготовка. Всеки интелигентен човек ще проучи най-близките болници, ще отиде да види заведението... лекари и т.н. В крайна сметка избор има. Като не ти харесва едно болнично заведение и персонала му - никой не те задължава да родиш точно там.
Но това да се заклеймяват всички болници и лекари като "лоши" е повече от невежество. Аз от всичко видяно в МД съм много доволна.

За ваксините - наистина не разбирам как може да има толкова прости хора ! Нашата педиатърка ми разказа как бебе от ромски произход е починало при нея ... от Тетанус ! А тази "интелигенция" приравнява децата си към ромчетата.

Сега разбрах че чак са закрили сайта...Ясно.
Мисля че прокуратурата може да се сезира от прокурор, по сигнал на болнично заведение, полицията или да се самосезира след новините в медиите...но не съм сигурна.
Пък и от закона стана ясно, че нак. отговорност не се носи. Та...случая скоро ще се потули.
« Последна редакция: Май 12, 2011, 10:39:34 am от Raissa777 »
Форумът със сигурност.
На сайта им стои някакво изявляние от вчера, че не са медицински сайт и не носят отговорност за действията на четящите ги.

Заповядайте тема от днес:
http://darikradio.bg/uploads/audio/201105/path_2079.mp3
който може да слуша, а и да го издържи. Дали това е същата Меги?

Раиса и от бг мама са изтрити мнения.Защо?!
[/url][/url]
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Като медицински консултант на Зачатие и като човек със здрав разум, който уважава живота, няма да подкрепя безумието, наречено домашно раждане при никакви обостоятелства.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Раиса, вчера две циганки на пазара си говореха за това домашно раждане и казаха, че трябвало да я покажат по телевизията тази жена, че хората да се пазят от нея.Та и за тях е странно това дето се случва.