Темата е изключително сериозна. Това, което се случва също. Само искам да попитам че не разбрах, jasmin_veni отива в предаването на Марта Вачкова официално от името на сдружението ли или от нейно име. Двете неща са много различни.
Исканията ще ги дадете вие, защото техните са ясни: Искаме да ни оставите да рискуваме живота на децата си, за да се правим на неандерталци...
Тези искания са за да легализираме тяхния идиотски начин или за да предотвратим подобни инциденти, щото двете вървят заедно...
Искрено се надявам, въпросната майка да се е осъзнала, както и многото покрай нея..
За справка на четящите неродили, тези на които изобщо им минава това през главата, но все още имат достатъчно акъл за да се чудят дали си заслужава риска.
Повярвайте, не си заслужава и то изобщо. Лекарите не са говеда. Дори да не си плащате и да минавате по касата, има чудесни лекари, които са абсолютни професионалисти. По принцип са 2-3 на смяна и следят и си помагат. Неонтологията е на крачка от родилното и при проблем лекарите там биха се включили веднага. Имат апаратура и т.н. Да не говорим за спешно секцио, при риск и за бебето и за жената.
Изключителна простотия е да се лишиш от всичко това и да се пънеш в къщи с котката.
Бебето е подложено на основен преглед, реагира се ако има заболявания и проблеми. Извинете, колкото и на некадърен лекар да попаднете, пак е по добре от нищо в къщи. Аз не помня да съм раждала надолу с главата, не са ми крещяли. На моменти ми чернееше и явно се отпусках, тогава се повишаваше тон, за да се стегна. Не си мислете, че нещата стават току така. Една Епизиотомия е толкова елементарно и важно нещо. Това, че една е оцеляла с детето си, не значи, че и вие ще оцелеете. Живота е кратък. Носили сте го 9 месеца...не подлагайте на хазарт живота му.
В закона, една майка ако убие детето си след раждането не се наказва, заради една проста причина: следродилна депресия му се вика. Разбирам, че това е сложно нещо и съм наясно с нещата. Обаче в случая не говорим за нищо подобно...Тук наказание трябва да има, трябва да се поеме отговорност, ако ще да им пука за бебетата им. Ако и се натряска по закон 10 000 лв глоба за домашно раждане и 10 години затвор при смърт от такова раждане плюс глобата, мисля, че дори за бебето да не се замисли, за парите ще я заболи и ще се зачуди... На бай-Ганъо само като му бръкнеш дълбоко в джобчето се замисля...