Жаси, цитатите които постнах са разказ за домашно раждане,
абсолютно неасистирано от компетентно лице. Дали е било тук, или в чужбина - не знам и няма никакво значение. Такова поведение е опасно, независимо в коя държава се случва точно.
Четох друг разказ за домашно раждане, мисля че за Германия ставаше дума - там съм съгласна кое как е станало, ако искате ще поровя и ще постна линка. Раждането се е провело у дома, но в присъствието на акушерка компетентна в такава ситуация. Майката споделя, как в един момент нещата се "закучват" и по съвет на акушерката са били на ръба да тръгнат за болницата, но след последен опит - раждането завършва благополучно в домашна обстановка. Аз лично нямам предразсъдъци по темата
в този конкретен случай, въпреки че не бих раждала по естествен път, /като собестевн избор/ - ни в болница, ни у дома, ни на Марс... Умея да уважавам чуждия избор и разбирания за нещата обаче, но не мога да приема
абсолютната безотговорност в НЕАСИСТИРАНОТО домашно раждане, каквито ще да са "добрите намерения" на родителите и личните им разбирания за това и онова. Понеже става дума за сигурността и живота на неродено още дете и няма на този свят сила, способна да ме убеди, че поемането на риск за живота на същото, е оправдан по каквито и да било съображения.
Аналогичен случай, беше разказан в една друга тема в този форум. Случката се разиграва в САЩ. Там пък родителите "лекували" пневмонията на 2 годишното си дете...с молитви
и то взело, че починало от това "лечение" /да не повярваш нали
/ В САЩ както знаем, Конституцията не просто ти осигурява доста права, ами гарантирано ти ги спазват. Ама свободата на тези родители да се кланят на н'ам кой си Бог - като е довела до смъртта на детето им - същите са ефективно осъдени. И съвсем правилно.
MilenaT - няма проблем за мен да си раждате у дома, щом това ви допада по някакви причини, НО... Когато си раждате в домашни условия с всички подсигуровки за целта т.е. с поне един компетентен човек до родилката, можещ да прецени кога става твърде опасно и се налага намесата на професионалистите.
Това, което пропагандирате вие - двама неграмотни бунаци, които да определят как се е отделила плацентата и дали същата е ОК "по-картинки в нета" си е чиста проба престъпна небрежност спрямо детето, което се ражда. И говори единствено за ниската ви здравна култура и неграмотност в областта, за която се пънете, че сте големи разбирачи.И не виждам какво те притеснява фактът, че на въпросната госпожа името е публикувано тук, без нейно съгласие? Ами нали е постъпила правилно бе? Нали няма какво да я притеснява в избора, който е направила за себе си и мъртвото си за съжаление бебе? Защо тогава да се притеснява от публичност а? Щом идиотщината й е за аплодисменти според теб и другите като теб - направо трябва да ви е радостно, че се коментира случката и има обществен отзвук.
Или публичността ви допада, когато лющите глупости по медиите и по-неграмотните и от вас самите ви аплодират, но когато теориите и практиките, които рекламирате и за които агитирате - доведат до смъртта на новородено, внезапно ви се дощява "тишина".
П.П. И не е нужно модератор да трие темата - хубаво е същата да излиза при всяко чукване в търсачка на някоя жена, която се е подвела от такива "сектантски" агитации и дано я накара да се замисли какво върши и мисли да свърши...