0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

polisia

• 291
  • Силата е в теб! Използвай я...
Аз пък си мисля, че истината е някъде по средата.
Нека всяка жена да може са ражда където иска - вкъщи или в болница. Но нека да е след като се регламентира домашното раждане от закона, както е в някои страни.
Не мога да си обясня защо тези "естествени" жени умишлено рискуват и защо мразят толкова много лекарите. Проблемът им е, че реагират прекалено крайно. А имат и положителни идеи - екологичното им мислене и завръщането към природата. Но им липсва мярка. И смятат всички, които мислят различно от тях за врагове.

А относно файловете - явно трябва специалисти да дадат мнение.

« Последна редакция: Май 19, 2011, 17:09:50 pm от polisia »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бе май може, защото според Европейското законодателство ние сме били длъжни да й осиггурим условия за такова раждане, а по-висшата институция явно елиминира правата, които държавата е постановила.
Не съм сигурна, това дочух от адвоката.

това са шменти-капели. аз съм проучвала специално дали България е длъжна да ни осигури получаваното от гражданите на останалите страни в ЕС ниво и законови изисквания за репродуктивна медицина, ама нъцки. няма такава директива, няма такива задължения. директивата за трансгранична помощ, която визира задължение за еднакво на нивото на услугите като основание за реимбурсиране на получена мед. помощ другаде, още не е приета.

така че и тва с условията за раждане у дома е лъжа.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
С разрешение на информатора:

http://dox.bg/files/dw?a=f651df0626

Цялата история+коментарите след това.

комбинация от лигави глупачки и глупави сектантки.

аз не така си представях 21-ви век на човечеството, ама маите май прави ще излязат...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
sixsens възможно ли е според теб да се направи нов специален закон за около 30, 40 или 50 човека /най-вероятно/, които са сектанти и специално за тях да се следи стриктно къде и как са то нарушили? Все пак нашата правна система не се основава на прецедентите, като в Щатите или Великобритания, а на правните норми, които са формурилани достатъчно общо, че да могат да бъдат подведени под отговорност максимален брой нарушили ги лица. Естествено, че винаги има вратички, за съжаление. Колкото и да се конкретизират законите и подзаконовите нормативни актове, те не могат да обхванат всички възможни казуси и техните девиации.
А относно това как можели да се измъкнат с различни оправдания. Ами да, могат - свидетели сме не на един и два случая, в които престъпници остават ненаказани, тъкмо поради причините, споменати от теб и то не заради липса на достатъчни законови основания, а заради невъзможността да се докажат винаги на 100% намеренията им, твърденията на другите и т.н.  :? А това, че въпросната майка понастоящем, не е подведена под наказателна отговорност не означава, че в бъдеще това няма да се случи, защото има пропуски в НК, бъди спокойна.
Аз пък си мисля, че истината е някъде по средата.
Нека всяка жена да може са ражда където иска - вкъщи или в болница. Но нека да е след като се регламентира домашното раждане от закона, както е в някои страни.
И аз съм "ЗА" тази посока.
http://dox.bg/files/dw?a=aa4def882d

Това е изредактиран файл - по-пригледен.
Ако може модераторите да изтрият предишния пост и да оставят само този, че не ми дава опция редактирай.
Благодаря :)
« Последна редакция: Май 19, 2011, 20:47:56 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
Не знам защо така????
При мен всичко е ОК.

Сега трябва да е ОК, ще изтрия предишния файл, да остане само този.
« Последна редакция: Май 19, 2011, 20:23:51 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
На мен мисе отваря само първият файл.
*
На мен мисе отваря само първият файл.

и аз отворих първия
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #410 -: Май 19, 2011, 21:14:17 pm »
:D Как пък всички разбраха за какво, аджеба, говорим, само ти не. Никой тук не коментира закони СРЕЩУ домашното раждане, обаче ти всеки път да си кажеш, че си против. Е хубу де, разбрахме, че ти по принцип си против нещо, което ние дори не обсъждаме :D Аз лично не искам да има закон, който забранява домашното раждане. Искам да има закон, който да защитава детето и ако на него му бъде причинена смърт или вреда, поради съзнателно ДОМАШНО НЕАСИСТИРАНО РАЖДАНЕ И ОТКАЗВАНЕ НА МЕД. ПОМОЩ, родителката да носи наказателна, а не само морална отговорност за действията си. Вече за не знам кой път се обясняа това, но ти продължаваш да тъпчеш на едно място, както винаги. Прочети си последия пост и пак ми кажи кой не чете. Вече се чувствам като малоумна, честно....
Ох, не искам да се караме, Явно нещо не се разбираме. Нека да уточним -аз съм против да се забранява отказа от медицинска помощ. СЛед като ме поправяш,че не съм разбрала, да разбирам ли, че ти искаш наказание,само ако бебето умре, но нямаш проблем ако някой иска да си ражда в къщи и да откаже мед помощ? И този човек да е наказан само в случаите, в които бебето умре,но не ако не се случи нищо?  Това ли ми казваш?

Боби
« Последна редакция: Май 19, 2011, 21:19:13 pm от Bobbie »

[/url][/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
Жаси, Цвети ли е тази, която роди мъртвото бебе?

Да :(
Това е преди-по време и след раждането.
[/url][/url]
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Ето този им е адвоката, който сплашва:
http://www.frognews.bg/news_19763/Svilen_Ovcharov_Partiite_v_Balgariia_sa_protiv_GMO/

пенкилер с агресивна физиономия и "интересна биография". добре са се намерили с естественичката... интересен е последният коментар под линка.

щеше да е много смешно, ако не беше така жалко...
Лично не го познавам колегата, но от поведението му, интервюто и снимките съм склонна да се съглася с мнението на Джам. Иначе прегледах отгоре, отгоре това, което си качила в Докса /нямам нито време , нито търпение да чета на шейсетина страници ято шизофренички/ и не виждам нищо притеснително в това да дадеш инфо за чужди мнениял който не са тайна, конфиденциални или сек,етни . П.П. клавиату,ата ми не функциони,а но,ма.нол извинете за г,ешките. 
*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #415 -: Май 19, 2011, 22:15:47 pm »
Изчетох 30 от 40 страници и нищо кой знае какво не видях. Не разбирам вие какво видяхте в това? Виждам че Цвети е преносила 9 дена, което само по себе си не е проблем (а във вестника писаха, че преносила 20 дена). При това положение и в болница няма да я стимулират, а чакат оше една седмица, затова и тук не ги приемат. Нали никой не си мисли, че ежедневното следене на тонове след 7мия ден променя нещо? (Защото аз този въпрос го зададох на лекаря си - за чий ме следят само с тонове без УЗ на всеки преглед, все едно ще хванат нещо и той ми каза, че съм права и че нищо няма да хванат, а само имало ефект в редките случаи, в които имало тахикардия от инфекция).
Това, че бебето е имало сърдечни тонове говори, че не от преносването е станало нещо - явно плацентата е поддържала живота докато е било вързано с нея. Нещо е станало след това и то в присъствието на двама лекари ( независимо, че са ветеринари, те основни неща имат понятие поне колкото една акушерка), така че според мен тук много се бърза да се реши кое точно е причинило смъртта и да се хвърлят обвинения.

И не на последно място - направи ми впечатление, че поне до където четох нямаше злоба към нас, а по-скоро отегчение. Докато тук някои хора особено много се плаят и бързат да наричат майката убийца,което е много грозно. Аз също, като момичетата там, смятам, че тази жена трябва поне временно да се остави на мира, а не още в първите дни след тази трагедия да бъде тормозена.

П.П.Изчетох го цялото. Освен където накрая се твърди, че ще твърдят, че е станало набързо, друго няма. Обаче те са принудени да го направят, защото в такова положение са поставени.
Както и да е- аз не видях някой от тях да е против да ражда асистирано. Повечето просто не искат да са в болница, но биха приели акушерка, ако имаха възможност.

Б.
« Последна редакция: Май 19, 2011, 22:42:00 pm от Bobbie »

Боби от терминът й на 23 до 6.05 не са 9 дена.
Бебето явно е било с проблем - поне аз виждам такъв.
Никой не я съветва да иде в билница и да се довери на лекаря си, казват й "бебето знае кога да излезе".

Аз отегчение не виждам, виждам злоба, виждам "хиени" и други определения.
И не на последно място - плацентата е била свързана с бебето и е била в майката и след раждането. Всъщност плацентата се е родила в болницата.
Това, което аз виждам е едно задушило се бебче, което е можело да оживее при правилна аспирация.
[/url][/url]
*

polisia

• 291
  • Силата е в теб! Използвай я...
Bobbie, прочети до края. Има си лека злоба, но в крайна сметка всеки на тяхно място ще е ядосан, когато мисията му е застрашена.

Ето едно мнение за този форум - цитирам: "Не осъждайте пишещите в Зачатие. Те наистина "са късогледи". По-голяма трагедия от това да не можеш да забременееш е само да загубиш дете. Опитайте се да разберете осъдителните коментари на жени, които страдат, но не са порастнали духовно."

На мен лично ми е доста странна тази "революционна" борба и контра ударът, който се готви. Но всеки има право да си поставя висши цели и да се бори за тях.

Аз лично от тази вечер започвам да се чувствам една голяма "страдалка" с бедна душа... Кога ли ще порасна?  :wink: yahoo_33
« Последна редакция: Май 19, 2011, 22:44:34 pm от polisia »
*
Никой не я нарича убийца,но в 21 век,жена с "образование " и претенции да ражда у дома си ,без никакво колебание и дори да описва контракциите си в нета с дружките,а не да отиде в болница ми струва нелепо,най-малкото...А съратничките и казват да не се притеснява ,че бебка знаела кога да излезе Абе, какво да напиша-става ми гадно и мъчно .......Надявам се да не се наемат много бъдещи мами на това "хоро",защото си играят с огъня.Нека сме късогледи и прочие,но поне сме Разумни/та дори и страдалки в техните очи :lol:/Пак ще си редактирам поста :?
И аз прочетох за брадикардията,което за пореден път ме кара да мисля,че тя е решила да си ражда така с цената на всичко,въпреки ,че е предупредена от лекарите
И пак ще редактирам,значи за тази ЖЕНА е глупост,че ходила да и следят тоновете на бебето,предупредена е ,че е голямо бебе,омотана пъпна връв и тя съжалила ,че се е "занимавала с глупости"вместо да си боядисва яйцата ....и ако това е нормално 8) :x
« Последна редакция: Май 19, 2011, 23:04:48 pm от moniks_s »

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Изчетох 30 от 40 страници и нищо кой знае какво не видях. Не разбирам вие какво видяхте в това? Виждам че Цвети е преносила 9 дена, което само по себе си не е проблем (а във вестника писаха, че преносила 20 дена). При това положение и в болница няма да я стимулират, а чакат оше една седмица, затова и тук не ги приемат. Нали никой не си мисли, че ежедневното следене на тонове след 7мия ден променя нещо? (Защото аз този въпрос го зададох на лекаря си - за чий ме следят само с тонове без УЗ на всеки преглед, все едно ще хванат нещо и той ми каза, че съм права и че нищо няма да хванат, а само имало ефект в редките случаи, в които имало тахикардия от инфекция).
Това, че бебето е имало сърдечни тонове говори, че не от преносването е станало нещо - явно плацентата е поддържала живота докато е било вързано с нея. Нещо е станало след това и то в присъствието на двама лекари ( независимо, че са ветеринари, те основни неща имат понятие поне колкото една акушерка), така че според мен тук много се бърза да се реши кое точно е причинило смъртта и да се хвърлят обвинения.

И не на последно място - направи ми впечатление, че поне до където четох нямаше злоба към нас, а по-скоро отегчение. Докато тук някои хора особено много се плаят и бързат да наричат майката убийца,което е много грозно. Аз също, като момичетата там, смятам, че тази жена трябва поне временно да се остави на мира, а не още в първите дни след тази трагедия да бъде тормозена.

П.П.Изчетох го цялото. Освен където накрая се твърди, че ще твърдят, че е станало набързо, друго няма. Обаче те са принудени да го направят, защото в такова положение са поставени.
Както и да е- аз не видях някой от тях да е против да ражда асистирано. Повечето просто не искат да са в болница, но биха приели акушерка, ако имаха възможност.

Б.
В първите постинги на тази Цвети по темата, пише, че при слушането на тоновето се е установило, че детето има БРАДИКАРДИЯ - знаеш ли какво е това?. Мен лично такова състояние след определения термин би ме накарало сама да си напиша болничния лист за прием в болница за предизвикване на раждане. Тая докторка - било и ветеринар има ли представа какво значи сърдечен ритъм и кво значи доплер и кое за какво от двете има значение? Да не говорим пък за омотана пъпна връв и евентуално тегло на бебето около 4 килог. Боби, аз лично ти схванах позицията, стига вече ...
« Последна редакция: Май 19, 2011, 22:48:35 pm от lady_11 »