0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Добре де, каква е разликата дали ще се борят за раждане у дома (където дори няма как да е сигурно, че условията са подходящи - чисто, проветриво, стерилно) и дали това ще са стаи към родилните отделения, обзаведени подходящо, където жените да раждат с мъжа си, в уютна обстановка, музика, осветление, със съответното доплащане, НО В БОЛНИЦАТА. Със сигурност във всяко отделение биха се съгласили на определен етап да удовлетворяват тези желания, ако състоянието на бременната го позволява, а дори може би и има такива.
Мели, мен много ме притеснява как така от филмчета в ютюб могат да преценят целостта на плацентата, дали пъпната връв трябва да се реже или не, дали разкъсванията налагат шиене или не. Наистина, не ми го побира главата, как така немедицински лица взимат решения, планирани решения за друг човешки живот. Опитвам се да го разбера трети ден и не успявам.
Ми те ще вземат да гледат филмчета как се прави инсеминация и утре и тази работа ще я свършат!

Сигнус, не искат плащане, никакво плащане или доплащане. Не искат да внасят здравни осигуровки, защото раждането у дома в присъствието на таткото не изисква според тях лекарска намеса и съответно - що да плащат? Я да викнат дулата и с рейки и вокализиране ще се свърши историята. Пък финала - мъртво-живо, важното е че са родили на дивана, на мръсната завеса за баня!
[/url][/url]
*
Съгласна съм с Дони. Доста се порових в старите теми и смея да твърдя, че те не искат асистирано домашно раждане, това което ни разправят в темата в бг мама е хвърляне на прах в очите. Те искат да раждат сами, да разчитат на мъжа си и напътствията на гуруто им Клер, на скайп  и телефонните консултации с някой от естественичките. Дори в чужбина, там където е регламентирано домашното раждане, нашите български естественички отказват всякаква медицинска помощ и единствено се доверяват на дулата си.
За жените как да е мога да оправдая в някаква степен изпадането в малоумие по време на бременност. Но що за мъже са това? Изчетох един разказ за прекрасното раждане у дома в Родилница, бури, вани и т.н. И съм меко казано втрещена, че може да се случват такива неща и да се пропагандира подобно сектантство.
Дори да попаднеш на груби и арогантни лекари, което  за съжаление се случва, все пак раждането е часове и целта е здраво дете и здрава майка.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
 :) Навсякъде има и разумни хора. Това че въпросното бебе е било ромче, не означава че ги слагам всичките под общ знаменател.

От това което прочетох, мнението ми съвпада с на Жаси и Мецани...Да не се дават пари и да бъде само таткото.
Но не виждам нищо естествено в това ! Дори в средновековието е имало акушерки, помагащи на раждащата жена... Абе лудост !
Но най-лошото е, че има агитатори за това нещо...Мисля че те са най-виновни и от тях трябва да се търси отговорност.
Точно затова сега трият навсякъде ! Защото ок, те не са медицински сайт - тогава да не насърчават и подкрепят подобни лудости !
*
Вера, точно мъже са едни от най-заклетите агитатори за домашното раждане. Единия от тях отрича всякакво лечение от "хора с дипломи", отказва ваксините, лекарствата, ходи и изнася беседи по градовете. За мен той е чист сектант, който набира последователи.

Вени, според мен по Дарик е тази Мег.

Дони, няма да са съгласни на това което ти предлагаш. За тях раждането ако ще и да има всички удобства и лукс, дори повече от дома им , е фетишизъм. Те държат да са в къщи и да си спазят всички ритуали.

Раиса, ами всички има казват, че бабите ни са раждали в къщи, но с помощта на най-опитната жена/баба, т.е. акушерката на селото, ама не възприемат.
« Последна редакция: Май 12, 2011, 11:10:03 am от Мецани »
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Пдаде първата си жертва
« Отговор #186 -: Май 12, 2011, 11:23:42 am »
Постоянно сочат, че в АГ-тата са загинали еди колко си бебета, посочват темата в бг мамма за лекари причинили смърт на деца, само дето нито една майка, която пише там не би и помислила да роди вкъщи, камо ли неасистирано. Тези майки са преживели кошмар в болницата, а не те!
Цитат:
Вера, точно мъже са едни от най-заклетите агитатори за домашното раждане. Единия от тях отрича всякакво лечение от "хора с дипломи", отказва ваксините, лекарствата, ходи и изнася беседи по градовете. За мен той е чист сектант, който набира последователи.
Те държат да са в къщи и да си спазят всички ритуали.



Цитат:А аз реших да осъществя замисъла си да изям част от плацентата. Бях чела на не едно места, че следродовите кръвоизливи спират, ако жената изяде парченце от плацентата, защото е пълна с хормони. Е, не беше лесно и приятно, но се справих с едно малко парченце. Останалата част замразихме и ще я закопаем до някое дърво в градината.

За какво си говорим само, абсолютни сектанти! Аз съм виждала котката ми да ражда, да тя си изяде плацентата на малките котенца, ние с мъжа ми бяхме там, даже се бяхме подготвили и с телефони на денонощните ветеринарни клиники във Варна, че недай си Боже стане нещо с котето ни.


*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Много ми хареса интервюто с доктор Янков и въпросната Меги.
Мисля, че доктора го каза много хубавко:
Цитирам:
Лекарите в България не поемат такава отговорност, защото заблуждават родилката, че тя е под защита.
Присъствието на лекар с голи ръце в дома на родилката не е защита на медицинския случай. Това е съочастие в една недобра схема, да не я нарека престъпление, защото няма възможност, какъвто и да е медикамент, не само на родилката, ами и на новороденото, да се приложи, а винаги случващото се в първия час на пострадалия, например при инфаркт в първите 1-2 часа 90% се спасяват.
Човека е на мнение, че жената Меги е извадила изключителен късмет и бройката над 30 е преувеличена. Не може да има толкова късметлии... Първия преглед на детето е да чуе сърдечните тонове, дали диша...това май и на лекаря му дойде в повече...
За едно съм съгласна, вътреболничните инфекции...
И забележете, тя не знае какво се пише в интернет и в двата сайта...не знае какво се е случило с жената и мъртвото и дете...

Така си и мислех, ще си го отнесе жената. Загуби детето си и ще си го получи, а всичките и поддръжнички, сайтове и ядящи плаценти, ще се покрият и ще я оставят сама с размахващия и пръст свят за назидание и огромната болка от загубата...Жалко е.

 
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Цитат
"Всъщност никак не е сложно да родиш вкъщи-сложно и мъчително е да родиш в болница.Какви късметлийки щяхме да бъдем ако лекарите бяха всеотдайни като нашите мъже...
Ако искате поевече информация с твоя мъж-заповядайте на нашите срещи."
- из пост на dimitriana в другия форум. Казва, че нейните деца сами избрали как да се родят - голямото избрало секциото, а малкото й позволило да роди както тя е мечтала (вкъщи). Тези май наистина вярват, че това бебче е избрало да не се роди живо... Чета и не успявам да повярвам, че има хора с такова мислене, камо ли да ги разбера.
С голяма мъка изслушах записа от предаването по Дарик.
Правото да избираш,правото да не ти сложат абокат... баси лиглите :x
Като си помисля, че голяма част от тия сектантки скачат против инвитро забременяването, са за налагането на възрастово ограничение и т.н.
*
И аз го изслушах. Напълно неадекватно участие на Миглена, всъщност то не може и да се очаква друго.
И аз слушах предаването. Хареса ми изказването на Диана Найденова за съмнителните медицински грижи в болниците. Лекарите трябва да слязат от пиедестала си и да престанат да си мислят, че едва ли не са извънземни, на които трябва да се кланят пациентите. В крайна сметка те са само едни доставчици на услуги, изкарват си хляба именно заради пациентите, също както пилотите на самолети, учителите, икономистите и т.н. Изпитвам дълбока ненавист към тези лица в БГ и тя е породена от личен опит, който Слава Богу няма връзка с раждането. Ако пак ми се наложи да раждам, бих избрала, ако имам възможност, да родя пак в чужбина в университетска болница без намеси, на спокойствие, сама в зала с приглушена светлина, човешко отношение, обяснения от страна на персонала и с всички останали екстри, свещи, музика, присъствие на таткото, за нито една от която не ми се наложи да доплащам, защото обикновената ми здравна застраховка покриваше всичко. Ето затова трябва да се борят всички жени, майки и раждащи. А не да търпят и да казват, че еди коя си била лигла, само защото поискала да й обяснят какво й вливат в системата, защо й слагат абокат, защо се налага окситоцин и т.н. Честно казано, съм направо изумена от някои постове тук, че лошото отношение от страна на персонала трябвало да се понася и всичко друго било лигавщина. Защо такова подценяване на родилката, за неща, които са нейно право?
« Последна редакция: Май 12, 2011, 13:23:52 pm от В_и_В_и »
аз съм искренно изплашена от тези хора. Те утре ще правят сами операции, под звуците на рейки. А ако направят операция на децата си.

Аз пък Виви не мога да разбера, как са могли да влезат и да четат за дом. раждане есеци наред, но не са чели за избор на лекар и болница.
[/url][/url]
Да де, но това не отговаря на моя въпрос. Защо, вие, които сте избрали екип, болница и т.н., сте готови да търпите такова отношение от страна на лекарите? Предполагам, че дори и пари сте си доплатили. Ако всички спрат да мълчат и да се кланят на лекарите, търсят си правата, питат, сигурно и отношението в болниците няма да е такова долнопробно и жените ще ходят с удоволствие да раждат там
« Последна редакция: Май 12, 2011, 13:28:14 pm от В_и_В_и »
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #194 -: Май 12, 2011, 13:35:12 pm »
Да де, но това не отговаря на моя въпрос. Защо, вие, които сте избрали екип, болница и т.н., сте готови да търпите такова отношение от страна на лекарите? Предполагам, че дори и пари сте си доплатили. Ако всички спрат да мълчат и да се кланят на лекарите, търсят си правата, питат, сигурно и отношението в болниците няма да е такова долнопробно и жените ще ходят с удоволствие да раждат там

Аз лошо отношение от страна на екипа за раждане не съм видяла ни най-малко. Дори анестезиологичната сестра беше много мила, през цялото време ме галеше по косата и ми говореше. Сигурно тя не ме помни, но аз помня това, което тя направи за мен.
Но бих изтърпяла всичко за да се роди детето ми живо и здраво. И точно за това за мен такива жени са лигли. В някакъв момент от ин витро процедурата жената се чувства като игленик, но й е все едно. Щастието да имаш безпроблемна бременност, да износиш до термин и най-важното животът ти и този на детето да е в безопастност, това да се рискува в името на това да имаш правото "да не ти се скарат и да не те боцнат" не мога да го разбера. За мен е лиготия, който иска да се обижда.
Как пък всички лекари в родилното в БГ се оказаха нахални и безцеремонни лекари? Не мога да се съглася с подобни обобщения, които още повече насаждат поведение, пораждащо такива трагедии.
*
Стига с това отношение Виви-аз също съм видяла и добро и лошо отношение-не съм платила един лев за раждането си ,но по време на раждането непрекъснато лоша сестра ми държеше кислородната маска да дишам ,защото съм с астма,и една лоша санитарка ми редеше възглавници зад гърба ,за да се напъвам по-лесно,а още по "лоша" докторка ме направи ревизия след раждането и ми спираха кръвоизлива.ХАйде стига вече се вживявахме,защото същия този екип не е там за да го обичаме и да ни гали,а да изроди здраво бебче .Съгласи се ,че на ден израждат по няколко и ако седат там да ги милват ,къде ще му излезе края.Наистина понякога отношението в някои болници не е добро,но просто повече няма да ходиш там.И някои учители не са качествени ,но всички пращат децата си на училище ,нали?Пък какви са тез глупости да раждаш на свещи?Точно в този момент на дали ще ми е до романтика,освен и шампанско да сервират и ягоди
« Последна редакция: Май 12, 2011, 13:38:25 pm от moniks_s »

*
Медицинско лице не може да помага на този етап при домашно раждане, защото се наказва от закона. Никоя от домашнораждащите и да иска не може да си направи уговорка с лекар или акушерка за евентуална помощ при каквито и да е било условия.

Имам позната родила в дома се през януари тази година. Нейното мнение не се е променило, както и предполагах. Оправдава се с лошо отношение в болниците. И кофтито е че планира още едно такова раждане.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Моникс, ти сега ако се разболееш да не вземеш да ходиш в болница!Не разбра ли, че там е пълно с негативна енергия, защото има болни хора :lol: Пост, молитва, билки и рейки и се обади на офицера от Пловдив (дет се сещам кой е), че той образование няма, обаче инстинкти има :lol:

И Виви - аз лошо отношение не съм видяла, стига сте го спрягали.
[/url][/url]
*
Офицера е бащаткото, няма друг такъв гений
« Последна редакция: Май 12, 2011, 16:12:29 pm от cygnus »
Ами, там където раждах аз, ме питаха дали искам да ми запалят свещи, за да се отпусна.Аз отказах, защото не ми беше до това. Също една акушерка ми предлагаше да пробвам различни пози, за да ме боли по-малко.
И нищо не спрягам, това си е така.Аз смелост за домашно раждане нямам.
Просто ме плаши това, че системата никога няма да се промени, ако самите пациенти мислят, че трябва да се отнасят с тях по такъв начин, както и ако смятат, че лекарите не са длъжни да им обясняват какво се случва. И не става въпрос за раждането само, а по принцип. Явно, щом родилките си мислят, че правото да знаеш какво ти правят и човешкото отношение е глезотия, така си мислят и останалите пациенти в болниците.
« Последна редакция: Май 12, 2011, 13:50:43 pm от В_и_В_и »