0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какви ще ги вършим през лятото?
« Отговор #80 -: Юни 07, 2006, 14:43:09 pm »
Благодаря на всички за подкрепата и за мненията за различните препарати за стимулация. :D

Бебе написа
Цитат
Може ли да те питам само - колко големи бяха фоликулчетата? ..
Колко струва самата пункция - дали си струва да направя такава за да знам дали правя хубави яйцеклетки?

Бебе, бяха 24мм и 20мм. Платихме само пункцията - към 350 лева, лекарите бяха много разбрани и даже УЗ-тата не ни таксуваха.

Ели написа:
Цитат
Фрешчо, съжелявам мила, че така се е получило  Естрадиол мерихте ли? Този въпрос е и към Бебето. Около 250 - 300 единици отговарят за една зряла и пълна яйцеклетка.

Еличка, мерихме бе мила - 500 беше още при размери на фоликулите 14 и 16мм, а и при опитите на естествен цикъл винаги ми е бил висок, преди пукане над 400 даже.

Бебе написа:
Цитат
Аз пак да питам още нещо - как така се знае че яйцето е кухо още като се извади? Като четох статията, преведена от Сигнус, останах с впечатление, че като кухо яйце се определя вече оплодено такова, в което не се развива ембрионче. А като е токущо извадено - какво се гледа?

Ами ембриоложката ми каза, че те така му викали, но общо взето се имало предвид, че не е витална. Донесоха ми и снимка да видя, ама какво разбирам аз. Като се извадят яйцеклетките и ембриолозите ги виждат стават ли, не стават ли. А за аборт поради кухо яйце вероятно се има предвид, че такова кухо яйце може и да се оплоди, но после не се развива, аз така си го обяснявам.

Рали написа:
Цитат
А някой правил ли е това изследване при Конова за качеството на яйцеклетките (инхибин Б) и още един въпрос, то за какво дава информация, за яйчниковия резерв или за качеството, защото явно яйчица може да си имаш в запас, ама ако са некачествени, се намалява шансът, както и се увеличава времето до постигане на заветната цел.

Не съм правила Инхибин Б, защото в Плевен бях в друг ден от цикъла, и се разбрахме да пратя по куриер, но пък почнах стимулация и така. Аз си мислех, че по-точно показва намаляващ яйчников резерв, а не качеството? Днес се чух с доц.Конова, и тя не каза нищо за инхибина.
А хромозомният анализ как ще покаже качеството на яйцеклетките? Генетичните от Плевен още не били готови - чак след 20-тина дни :(

Миси написа:
Цитат
Влиянието на 30 ампули - за съжаление е само за 1 месец  
Фреши, защо не направите вливане едва при положителен тест, а не преди това

Миси, ти пък ме хвърли в джаза пак - Конова днес ми каза по телефона, че покривал два месеца? :?  А нали се борим за този положителен тест, не го знам как изглежда даже - НК клетките можело да пречат на имплантацията, та затова преди ЕТ.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #81 -: Юни 07, 2006, 14:58:01 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Миси, ти пък ме хвърли в джаза

Фреши, сега пък ти ме хвърли там  :roll:  когато правих вливане на 30 ампули ми беше казано, че влиянието им е само 1 месец и при положителен тест трябваше да правя ново такова.
Хъх нещо настана обърквация - ей сега ще попитам  :wink:
*

rene_24

• 224
  • няма радост по -голята, от това да станеш МАМА!
« Отговор #82 -: Юни 07, 2006, 15:05:53 pm »
Грейси,Фрешко съжалявам! :(  :crossfingers:  Стискам палци от сега за следващия път
 :bighug:
« Отговор #83 -: Юни 07, 2006, 15:25:10 pm »
Цитат на: Kotaranka
Цитат на: little_rabbit
И тук ще ти напиша, че по мои наблюдения през май и юни се провалят много стимулации поради лош отговор или празни фоликули.

Заю, ти сериозно ли???  :ask: Към края на месеца ще трябва да почна стимулациите... Ясно, че е индивидуално, но като си знам късмета - все се включвам в лошата статистика... Уффф!!!

Котаранке, аз повече отдавам значение на месец май - адски динамичен е и натоварващ за тялото. Ти си чак в края на юни, надявам се при теб всичко да е по план и накрая  :babyflips:
« Отговор #84 -: Юни 07, 2006, 15:39:21 pm »
Цитат на: missy
Миси, ти пък ме хвърли в джаза

Фреши, сега пък ти ме хвърли там  :roll:  когато правих вливане на 30 ампули ми беше казано, че влиянието им е само 1 месец и при положителен тест трябваше да правя ново такова.
Хъх нещо настана обърквация - ей сега ще попитам  :wink:

Миси, и аз имам същата препоръка ако установим на УЗ бременност, да направя ново вливане. Това мислиш, че непременно значи, че само един месец влияе ли?

Ами хайде моля те кажи какво ти е казала доц.Конова! :D
Благодаря ти, Бени!

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #85 -: Юни 07, 2006, 16:13:43 pm »
Мерси много за подробния отговор, Фреши   :balk_21: Пожелавам ти този проблем с калпави яйчица да е просто единичен случай и скоро да видиш най-накрая тоя положителен тест  дето и аз не съм го виждала още  :bfp1:  :bfp:

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #86 -: Юни 07, 2006, 16:31:57 pm »

Ами вчера ми направиха пункция с пълна упойка без очистително и без клизма, както е написала Десита - за два фоликула. За съжаление трансфер няма да има, защото единият фоликул се оказа празен, а другият съдържал кухо яйце :(  Следващият опит ще е вече със сериозна стимулация.

Много съжалявам Фреши. Няма какво..взимай тежката артилерия, пъхай главата в торбата и каквото стане. Е, аз още съм жива, така и ти ще оцелееш. Не се ядосвай, а забравай по-бързо случилото се, за да си готова за следващият опит. Имам си една хубава поговорка..., те са две: "След лошото идва добро и обратно". Другата няма да ти я казвам сега. Наскоро установих, че и двете са верни. Стискай зъби и продължавай напред.
Целувки!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #87 -: Юни 07, 2006, 16:34:12 pm »
Цитат на: white
Много стиснати палци от мен, Блага.
Според мен е рано да правиш какъвто и да било тест на 12-ти ден. Не случайно всички лекари препоръчват тест най-рано след 2 седмици.

Това не е вярно.
Блага, направи си кръвен, не домашен, преди вторият прегнил. Аз имам една теория, обаче докторите ша ме обезкостят, ако ви я разкажа. :oops:

*
« Отговор #88 -: Юни 07, 2006, 16:34:58 pm »
Казвай, Оги, ние ще те пазим от докторите. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #89 -: Юни 07, 2006, 16:35:26 pm »
Цитат на: oganche
Много стиснати палци от мен, Блага.
Според мен е рано да правиш какъвто и да било тест на 12-ти ден. Не случайно всички лекари препоръчват тест най-рано след 2 седмици.

Това не е вярно.
Блага, направи си кръвен, не домашен, преди вторият прегнил. Аз имам една теория, обаче докторите ша ме обезкостят, ако ви я разкажа. :oops:

Ние няма, така че, сподели:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #90 -: Юни 07, 2006, 16:36:12 pm »
Цитат на: rene_24
Искам да питам задължителен ли е Прегнила след трансвера?? Понеже на мен ми е вече 9-ти ден и не са ме викали, за да ми бият!! Няма и да ми бият ,де щом не ми е  казал док!! :?

Не не задължителен. На мен никога след трансфер не са ми били прегнил. Само Утрогестанче.

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #91 -: Юни 07, 2006, 16:43:22 pm »
Казвай, Оги, ние ще те пазим от докторите. :D

Нали сте ми дружки, не мога да се стърпя. Луд умора няма, та и моята работа. Сега...в клиниката, дето аз ходя, докторът насрочва кръвен за 11-ти ден от трансферът (поне при трансфер на 3-ти ден). Ако има бременност, то теста трябва да е поне 50. И, както всички знаем, при хубава бремененост за 48-72 часа трябва да се удвои. Ами ако върнем лентата назад, стойностите трябва да делим на 2. Т.е. на 9-ти ден да е 25, на 7-ми ден да е 12.5. И така. Това Бета ЧХГ все от някъде започва да нараства. То не скача от 0 на 100, например. И така. Смятам, че ако има бременност, то може да се хване поне нарастването на хормона от ниски стойности в ранни дни. Важното е да е над 5. Сванахте ли щурата ми теория?

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #92 -: Юни 07, 2006, 16:46:28 pm »
Оги,

никак даже не е щура теорията ти. На мен доктор ми е казвал, че преди закъснението, ако са минали поне 9 дена от овулацията може да се пусне кръвен тест за бета-ЧХГ и при стойностти над 5 - може да се мисли за бременност. Аз така и направих веднъж като ми предстоеше пътуване в чужбина, 4 дни преди деня на М. пуснах кръвен, за съжаление беше нуличка:(
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #93 -: Юни 07, 2006, 16:46:45 pm »
За съжаление обаче, няма гаранция, че като я хванеш в ранен етап, тя ще пордължи да се развива нормално. Освен това стойностите на ЧХГ в трета гестациона седмица са от 5-50.
Моята теория пък е, че е по-добре да си живееш с положителни мисли 2 седмици, време за реване има и после :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #94 -: Юни 07, 2006, 16:49:22 pm »
Цитат на: Lexi
Последния път док. каза, че евентуално ще изпусна и другия месец т.к. може да е в отпуск и тогава отивам "за наесен". Чак после си помислих, че това значи, че през август не работят. Толкова ми е трудно да чакам толкова за нещо, което е и без това с минимални шансове при мен...

Напълно те разбирам, но това е положението. Моналата година бях в същото положение. Еййй, изчака ми се чакалото. Все нещо ставаше.
Доктора и Емриолога са на конгрес края на юни. Юли са в отпуск. Август работят. Поне миналата година бяха така.
Ти как можеш да скъсиш времето. Знаеш, че преди инвитро/икси има подготвителен месец. Дават противозачатъчни. Можеш да го помолиш поне докато са в отпуск ти да направиш подготовката, за да си чиста и веднага да започнете през август. Но си го питай лично дали може и не казвай, че ти давам акъли. Кой ли ден ще ям шамари?!
Успех!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #95 -: Юни 07, 2006, 16:55:25 pm »
За съжаление обаче, няма гаранция, че като я хванеш в ранен етап, тя ще пордължи да се развива нормално. Освен това стойностите на ЧХГ в трета гестациона седмица са от 5-50.

Вярно е. Гаранция за нищо няма. Обаче за човек, който никога не е виждал положителен тест в живота си е победа. При неуспешна процедура е хубаво все пак да знаеш дали изобщо е имало имплантация или не. Това пак е нещо. Говоря от личен опит и повярвай ми, че не са глупости.
Моята теория пък е, че е по-добре да си живееш с положителни мисли 2 седмици, време за реване има и после :D

Това е трудно постижимо. Незнам що за човек си, но за мен е мисия невъзможна. Неизвестността ме убива.

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #96 -: Юни 07, 2006, 17:02:05 pm »
Цитат на: Grace
Момичета, лоши новини  :(
Вчера ми беше пункцията - извадиха две яйцеклетки, но се оказаха некачествени и съответно спирам до тук.

Съжалявам Грейси. И на теб ще кажа, както на Фреши. Стягайте багажа и действайте по класическия начин-боцкане с инжекций.

*
« Отговор #97 -: Юни 07, 2006, 17:04:30 pm »
Оги, аз също си мислех, че и за мен ще бъде мисия невъзможна. Но за мое огромно учудване след ИКСИ-то не си и помислях да правя тест преди датата. Даже направо отидох на лекар на 19 ден след трансфер на бластоцисти. На следващия ден ми дойде и дори не направих кръвен тест, за което съжалявам. Честно казано, такъв страх като тогава, не бях изпитвала за 2 години опити.
Сега обаче трябва да ми дойде за пръв път след процедурата, закъснява ми с 5 дни и вече 3 теста съсипах, а сме с тежък мъжки фактор и никакъв шанс ( освен ЧУДО) няма за естествено оплождане.
Явно е въпрос на гадната психика.

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #98 -: Юни 08, 2006, 07:44:53 am »
Фреши, Грейс много съжалявам! Моето инсе беше на не сукан фоликол в вторники,всряба пак беше с същите размери.Днес пак ще ходя за инсе ама не знам дали да го правя имали смисъл :?

*

rene_24

• 224
  • няма радост по -голята, от това да станеш МАМА!
« Отговор #99 -: Юни 08, 2006, 07:51:21 am »
Ех,Оги много ме замисли :?  Та на мен ми е десети ден и сега се чудя да пускам ли ЧХГ по-рано, или да чакам! Много добра логика според мен!  8) Но ако нищо не покаже теста, има да се чудя какво става :roll:
Сега трябва да реша дали да го направя???