Благодаря на всички за подкрепата и за мненията за различните препарати за стимулация.
Бебе написа
Може ли да те питам само - колко големи бяха фоликулчетата? ..
Колко струва самата пункция - дали си струва да направя такава за да знам дали правя хубави яйцеклетки?
Бебе, бяха 24мм и 20мм. Платихме само пункцията - към 350 лева, лекарите бяха много разбрани и даже УЗ-тата не ни таксуваха.
Ели написа:
Фрешчо, съжелявам мила, че така се е получило Естрадиол мерихте ли? Този въпрос е и към Бебето. Около 250 - 300 единици отговарят за една зряла и пълна яйцеклетка.
Еличка, мерихме бе мила - 500 беше още при размери на фоликулите 14 и 16мм, а и при опитите на естествен цикъл винаги ми е бил висок, преди пукане над 400 даже.
Бебе написа:
Аз пак да питам още нещо - как така се знае че яйцето е кухо още като се извади? Като четох статията, преведена от Сигнус, останах с впечатление, че като кухо яйце се определя вече оплодено такова, в което не се развива ембрионче. А като е токущо извадено - какво се гледа?
Ами ембриоложката ми каза, че те така му викали, но общо взето се имало предвид, че не е витална. Донесоха ми и снимка да видя, ама какво разбирам аз. Като се извадят яйцеклетките и ембриолозите ги виждат стават ли, не стават ли. А за аборт поради кухо яйце вероятно се има предвид, че такова кухо яйце може и да се оплоди, но после не се развива, аз така си го обяснявам.
Рали написа:
А някой правил ли е това изследване при Конова за качеството на яйцеклетките (инхибин Б) и още един въпрос, то за какво дава информация, за яйчниковия резерв или за качеството, защото явно яйчица може да си имаш в запас, ама ако са некачествени, се намалява шансът, както и се увеличава времето до постигане на заветната цел.
Не съм правила Инхибин Б, защото в Плевен бях в друг ден от цикъла, и се разбрахме да пратя по куриер, но пък почнах стимулация и така. Аз си мислех, че по-точно показва намаляващ яйчников резерв, а не качеството? Днес се чух с доц.Конова, и тя не каза нищо за инхибина.
А хромозомният анализ как ще покаже качеството на яйцеклетките? Генетичните от Плевен още не били готови - чак след 20-тина дни
Миси написа:
Влиянието на 30 ампули - за съжаление е само за 1 месец
Фреши, защо не направите вливане едва при положителен тест, а не преди това
Миси, ти пък ме хвърли в джаза пак - Конова днес ми каза по телефона, че покривал два месеца?
А нали се борим за този положителен тест, не го знам как изглежда даже - НК клетките можело да пречат на имплантацията, та затова преди ЕТ.