0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Какви ще ги вършим през лятото?
« Отговор #60 -: Юни 07, 2006, 12:11:26 pm »
Фреши, синтетичните (гонал) са само ФСХ и се водят фоликулостимулиращи. с тях стават повече фоликули. Уринарните са комбинация от ФСХ и ЛХ и с тях по-добре зреят.
Моята стимулация беше с гонал и меногон последните 4 дни.
От гонала нямах странични ефекти, докато от меногона много ме боляха мускулите като при настинка и не се чувствах комфортно.
И все пак... важен е единствено резултата.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #61 -: Юни 07, 2006, 12:18:18 pm »
Фреши  :balk_21: Може ли да те питам само - колко големи бяха фоликулчетата? Защото, при последното ми инсе и стимулация със Серпафар имах два фоликула, които се пукнаха между две инсеминации и бях почти сигурна, че поне единият е имал годно яйчице. Ама като чета за теб и виждам, че явно не е задължително. Е, инсеминацията беше неуспешна :( Ама се чудя дали защото малко ги изсилихме да се пукнат с прегнил или просто така се е получило. Лошото е, че няма как да разберем със сигурност дали има годни яйцеклетки без пункция  :evil:
И да питам още нещо :oops:  Колко струва самата пункция - дали си струва да направя такава за да знам дали правя хубави яйцеклетки?
А иначе, някак си си мисля, че естествените уринарни хормони би трябвало да се възприемат по-добре от организма и да дават по-добри резултати. Но това не е научно, а лично мнение :) Но, каквото и да изберете, ти желая успех  :goodluck:   :crossfingers: .
Блага, нали знаеш че всички много ти стискаме палци и чакаме прекрасната новина  :crossfingers:  :crossfingers:  :crossfingers:

*
« Отговор #62 -: Юни 07, 2006, 12:28:06 pm »
Момичета, лоши новини  :(
Вчера ми беше пункцията - извадиха две яйцеклетки, но се оказаха некачествени и съответно спирам до тук.
Иначе за пункцията бяхте прави - мина много чисто, бързо и цивилизовано. Жалко само за резултата  :(
На всички, които чакат или са в процедура стискам много палци и се надявам всичко да е о.к.  :D

П.С. Мацки, естрадиолът ми беше много висок - 1142 единици, а яйцеклетките за нищо не ставаха - ха познайте защо не успях с инсеминации. Без пункция нищо не се вижда  -  това е извода.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #63 -: Юни 07, 2006, 12:30:18 pm »
Фрешчо, съжелявам мила, че така се е получило :cry: Естрадиол мерихте ли? Този въпрос е и към Бебето. Около 250 - 300 единици отговарят за една зряла и пълна яйцеклетка.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
« Отговор #64 -: Юни 07, 2006, 12:30:19 pm »
Грейси, бързо възстановяване. Бягайте някъде на почивка и после мисли за напред.
Прегръщам те.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #65 -: Юни 07, 2006, 12:33:17 pm »
Грейси миличка, това поне може да ти покаже причината защо не е ставало. Явно ще трябва с по-сериозна стимулация. Като има повечко яйца ще можете да си избирате и все ще има няколко читави. А този висок естрадиол направо ме озадачи :?:  :?:  :?: Много късмет и горе главата :wink:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #66 -: Юни 07, 2006, 12:33:18 pm »
Грейси, съжалявам мила  :kiss: С какво ще продължите? Малко почивка, моренце и биричка? :balk_14:  :balk_15:
Много се притеснявам, че май и мойта работа е същата. Ама да не се навивам предварително - само 2 инсета неуспешни, може пък следващото да е успешно  :oops: Но май ще ми е последен опит, преди да предприемем нещо по-сериозно.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #67 -: Юни 07, 2006, 12:37:30 pm »
Съжалявам Грейс!  :balk_21:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #68 -: Юни 07, 2006, 12:38:52 pm »
Мерси за подкрепата, милички. Днес в 16.00 имам час при докторката да го мислим занапред.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #69 -: Юни 07, 2006, 12:39:51 pm »
Еличка, не сме мерили естрадиол. Предполагам, защото уж нямам проблеми с овулацията - имам си и без стимулация. Ама де да знам - нали докторите трябва да знаят и да предлагат уж. Но следващия път ще си искам изследване на естрадиол :!:
Аз пак да питам още нещо - как така се знае че яйцето е кухо още като се извади? Като четох статията, преведена от Сигнус, останах с впечатление, че като кухо яйце се определя вече оплодено такова, в което не се развива ембрионче. А като е токущо извадено - какво се гледа?

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #70 -: Юни 07, 2006, 12:43:14 pm »
Съжалявам Грейси:(. Опитите (твоят и на Фреши) ме наведоха на мисълта, че този естрадиол нищо не значи. А някой правил ли е това изследване при Конова за качеството на яйцеклетките (инхибин Б) и още един въпрос, то за какво дава информация, за яйчниковия резерв или за качеството, защото явно яйчица може да си имаш в запас, ама ако са некачествени, се намалява шансът, както и се увеличава времето до постигане на заветната цел. На кратко, въпросът ми е, само с пункция ли може да се установи такъв проблем (ако съществува) или този Инхибин дава по-подробно инфо по въпроса?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #71 -: Юни 07, 2006, 12:57:49 pm »
Цитат на: Grace
ха познайте защо не успях с инсеминации. Без пункция нищо не се вижда  -  това е извода.

Грейси, струва ми се, че само един цикъл не е показателен. И тук ще ти напиша, че по мои наблюдения през май и юни се провалят много стимулации поради лош отговор или празни фоликули. Следващият път ще стане! Цунки!
« Отговор #72 -: Юни 07, 2006, 12:58:52 pm »
Цитат на: rally_g
Опитите (твоят и на Фреши) ме наведоха на мисълта, че този естрадиол нищо не значи.

Рали, естрадиола значи нещо, но само ориентировъчно.
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #73 -: Юни 07, 2006, 13:17:21 pm »
Фреши, Грейс много съжалявам!!! :(  :(  :( Сега малко почивка, ще видите, че ще успеем!!! Защо така, Грейси с такъв хубав естрадиол? Явно наистина е ориентировачен, защото може би изкуствено се вдига от стимулацията!!! Знае ли човек вече и моя беше 600, а една зряла яйцеклетка имах!!! Стискам ви палци за следващия път!!!

*
« Отговор #74 -: Юни 07, 2006, 13:20:39 pm »
Към Фреш:
док ми обясни, че разликата между чистите фсх препарати /пурегон, гонал, фостимон/ и фсх+лх препарати /мерионал, меногон и т.н./ е в процента грешка. Т.е. ако на пурегона пише 100 единици, дават процент грешка +/-2% и дефакто може да са ти инжектирани 98/102 или точно 100 единици. При другите прапарати процента грешка е 20. Т.е. Ако на ампулата пише, че съдържа напр. 100 единици меногон, то не знаеш дали са ти инжектирани 80/120 или 100. И обикновено ако се започне с чистите фсх препарати, в малко по-късен етап се добавят и от другите. Важна е и ролята на ЛХ.

*
« Отговор #75 -: Юни 07, 2006, 13:25:16 pm »
Цитат на: rally_g
А някой правил ли е това изследване при Конова за качеството на яйцеклетките (инхибин Б)

Аз съм правила Инхибин Б при доц. Конова, но това изследване дава информация за яйчниковият резерв, а не за за качеството на яйцеклетките. Изследването се прави на 3-ти ден от цикъла и заедно с Инхибина се изследват и нивата на ФСХ и ЛХ. Хромозомният анализ дава представа за състоянието на яйцеклетките.
Grace, как разбраха, че яйцеклетките са некачествени?  :roll:
*
« Отговор #76 -: Юни 07, 2006, 13:32:29 pm »
Цитат на: FreshBreeze
В тази връзка, някой знае ли със сигурност за колко цикъла оказва влияние едно вливане на 30 ампули имуновенин?

Влиянието на 30 ампули - за съжаление е само за 1 месец  :?
Фреши, защо не направите вливане едва при положителен тест, а не преди това  :roll:
« Отговор #77 -: Юни 07, 2006, 13:46:12 pm »
Цитат на: little_rabbit
И тук ще ти напиша, че по мои наблюдения през май и юни се провалят много стимулации поради лош отговор или празни фоликули.

Заю, ти сериозно ли???  :ask: Към края на месеца ще трябва да почна стимулациите... Ясно, че е индивидуално, но като си знам късмета - все се включвам в лошата статистика... Уффф!!!
« Отговор #78 -: Юни 07, 2006, 13:51:05 pm »
[quote="missyАз съм правила Инхибин Б при доц. Конова, но това изследване дава информация за яйчниковият резерв, а не за за качеството на яйцеклетките. Изследването се прави на 3-ти ден от цикъла и заедно с Инхибина се изследват и нивата на ФСХ и ЛХ. Хромозомният анализ дава представа за състоянието на яйцеклетките.
Grace, как разбраха, че яйцеклетките са некачествени?  :roll:[/quote]
ДОбре, под яйчников резерв, не се ли разбира количеството качествени яйцеклетки, с които "разполагат" яйчниците ни?
А хромозомният анализ, който дава представа за състоянието на яйцеклетките, този ли е, който го правят генентиците с кръвна проба или е друг? :roll:
*
« Отговор #79 -: Юни 07, 2006, 14:05:09 pm »
Цитат на: alia_alia
ДОбре, под яйчников резерв, не се ли разбира количеството качествени яйцеклетки, с които "разполагат" яйчниците ни?
А хромозомният анализ, който дава представа за състоянието на яйцеклетките, този ли е, който го правят генентиците с кръвна проба или е друг? :roll:

Точно така, аз съм се объркала  :oops:
Инхибина отчита количеството на качествените яйчица  :lol:
Хромозомният го правят генетиците - ДА - с кръвната проба