0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какви ще ги вършим през лятото?
« Отговор #100 -: Юни 08, 2006, 08:32:45 am »
Цитат на: oganche

Доктора и Емриолога са на конгрес края на юни. Юли са в отпуск. Август работят. Поне миналата година бяха така.
[/color]

Oganche, Lexi, конгресът на докторите май не бил съвсем сигурен. На 3-ти юни бях на преглед, за да започна с Примолут-а и док каза, че тази работа с конгреса май се "разсъхвала" и се ядосваше, че ме отложиха с 1 месец. Става въпрос за Т. Киркова, но предполагам, че всички док-ри ще ходят на един и същи конгрес. Може би е късно за започване на подготовка, но все пак - проверете. Може пък да има някакъв шанс...  :crossfingers:
« Отговор #101 -: Юни 08, 2006, 08:37:37 am »
Предполагам, че конгресът е на ESHRE:
Annual Meeting "Prague - Czech Republic, 18-21 June 2006"
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #102 -: Юни 08, 2006, 08:42:34 am »
Цитат на: little_rabbit

точно за този конгрес става дума, той не се "разсъхва", струва ми се :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #103 -: Юни 08, 2006, 09:01:21 am »
Цитат на: jam

точно за този конгрес става дума, той не се "разсъхва", струва ми се :)

Заю, за този конгрес става въпрос.

Jam, конгресът със сигурност ще се проведе. Може поради някакви финансови или други причини док-те от Т.К. да не могат да отидат. Казах, че док не беше сигурен. Не пречи момичетата да проверят как стоят нещата с техните док-ри.
*
« Отговор #104 -: Юни 08, 2006, 09:31:34 am »
Може ли някой да ми каже добър ли е екипа в Тина Киркова? Какви са условията и как протичат пункцията и трансфера там?
« Отговор #105 -: Юни 08, 2006, 10:02:30 am »
Цитат на: marmi
Може ли някой да ми каже добър ли е екипа в Тина Киркова? Какви са условията и как протичат пункцията и трансфера там?

Marmi, имаше доста голяма дискусия във форума относно Тина Киркова. И безкрайно различни мнения. Ето и линк: http://www.zachatie.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4136&start=0.

Има и още информация отделно във форума за д-р Йорданов и д-р Вакрилов (умишлено пропускам д-р Янакиева).

Мисля, че пункцията протича, както навсякъде другаде. Обикновено ползват местна упойка, оставаш в болницата 5-6 ч. и ако всичко е о.к. си заминаваш. Ако си от провинцията оставаш до трансфера и 1 ден след него. След трансфера задължително се лежи 3 ч. Ако имаш конкретни въпроси - питай.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #106 -: Юни 08, 2006, 10:26:09 am »
Цитат на: rene_24
Сега трябва да реша дали да го направя???

Направи това, което сърцето ти иска. Важното е да си вътрешно убедена и спокойна. Стискам палци каквото и да решиш.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #107 -: Юни 08, 2006, 10:44:41 am »

Таман се навих да направя пак инсе тоя месец и овулацията ми е ще е около 17-18ти  :(  Зайче, случайно знаеш ли Стаменов дали ще работи по-това време. Ех, че гадно...

*
« Отговор #108 -: Юни 08, 2006, 11:01:36 am »
Котаранка объркваш ме. Аз правих стимулациите в Пловдив. В събота ще ми правят пункция в Тина Киркова, тъй като тукашната ембриоложка още не е готова да работи сама. Доколкото разбрах пункцията ще си я прави моят доктор, но ще ползва базата и явно екипа, който е в Тина Киркова. Но не са ми казали че ще оставам там. А и изпитвам ужас от това че може да е с месна упойка
« Отговор #109 -: Юни 08, 2006, 11:18:25 am »
Цитат на: marmi
Котаранка объркваш ме... /quote]

Marmi, съжалявам, ако съм те объркала. В болницата остават момичета от провинцията, които иначе биха плащали хотел в София. Ако има къде да отседнеш и се уговориш с док-ра (и ако няма усложнения след пункцията!) - седиш 5-6 ч., правят се вливания и си тръгваш. Все пак Пловдив е на 2 ч. път. И идваш чак за трансфера. С местната упойка нищо не се усеща. Аз съм доста страхлива от всякакви мед. манипулации. Знам, че е трудно да повярваш, че не е страшно, но съм минала по този път. :) Усещането беше като при убождане за инжекция, даже още по-леко. Някои момичета дори и това не усещат. Освен това, като си имаш док от Пловдив, може да настоява за обща анастезия. Все пак той командва парада, нали така? Не се притеснявай, всичко ще мине бързо и безболезнено. Успех!!!
*
« Отговор #110 -: Юни 08, 2006, 11:30:11 am »
Котаранка много ти благодаря. Писах ти на лични
*
« Отговор #111 -: Юни 08, 2006, 11:58:05 am »
Момичета, като чета толкова ми се иска да се присъединя към вас!
АЗ още чакам резултатите от касата, за съжаление без напредък.
Ще правиме ИКСИ. ОТ клиниката ми казаха след като си взема медикаментите и имам готовност за подписване на договор да отида, но вече започвам да се притеснявам от закъснението на отговорите от касата. А и с тези летни отпуски на докторите.
НЕ трябва ли щом сме за ИКСИ да ни изследват и съвместимост и др. Хич не съм наясно.
Да чакам ли касата или да действам :dontknow:  и как?
*
« Отговор #112 -: Юни 08, 2006, 12:11:53 pm »
Габи миличка не губи търпение. Стойността на лекарствата които отпуска касата е около 2500 лв. Надали са ти излишни
*
« Отговор #113 -: Юни 08, 2006, 12:19:08 pm »
Късмет на всички момичета!
Аз се появих днес на линия - след лапарото си постоях вкъщи, а компютъра ми беше гръмнал... Та сега се опитвам да наваксам с четене по темите... :wink:
Много прегръдки за всички! :bighug:
*

dessyta

« Отговор #114 -: Юни 08, 2006, 13:39:53 pm »
Грейс, Фреши,  много съжалявам!!!  :(  :sorry: Нали си знаете-горе главата и само напред!
По въпроса за различните лекарства за стимулациите- явно всичко е индивидуално и това е най-гадното-докато не ти го приложат на теб незнаеш как ще реагираш.... Аз  бях на Гонал, сега силно се "навих" на естествен цикъл /хапченца с няколко Гонала/, ама като чета за изтъняването на лигавицата и съвсем се обърквам... То човек знае ли .... е, не че нещо стана, като ми беше 12,5 лигавицата ама.....то ако не е едно-друго ще е ...уфффф....
И още нещо-ама, момичета, бива ли и думичка да не кажете за моята дилема..... :balk_145: наближава ми времето, а ми се щеше да имам и вашите мнения....... Ох, имах си аз този конгрес да оплеска нещата и при мен.... :balk_91:
Bora82, какво стана с лапарото? Надявам се новините при теб да са по-добри от моите.....
*
« Отговор #115 -: Юни 08, 2006, 13:51:59 pm »
Цитат на: dessyta
Bora82, какво стана с лапарото? Надявам се новините при теб да са по-добри от моите.....

Абе, то при мен е за добро! Вече ми махнаха и втората тръба, та да разчистим пътя за инвитрото!
*
« Отговор #116 -: Юни 08, 2006, 14:02:58 pm »
Деска, честно казано от несполучливия ми опит и хипер стимулацията лично аз стигнах до изводите:
1. Всичко е супер индивидуално
2.Със всеки следващ опит лекарите разбират коя е правилната схема за даден организъм, затова и при 2-3 опит успеваемостта е най-голяма
3.Човек трябва сам да се следи и да дава идеи на лекарите / ако се приемат и са адекватни  разбира се/ как да се действа по-нататък
4. Леката стимулация е за много малък % от момичетата, и то да се прави не с Кломифен цитрат, а с по-лек вариант - примерно 3-4 пурегона в началото, за да тръгнат повече фуликули и 4-5 мерионала за продължение/ такъв ще е следващия ми опит/!!!! ДА НЕ ПРИПОМНЯМ - СЛЕД ПУНКЦИЯТА ЛИГАВИЦА - 11 ММ, 15 МИН. ПРЕДИ ТРАНСФЕР 7-8ММ
5.ПСИХИКАТА - Започни тогава, когато ума ти и сърцето ти е готово на успех..и на неуспех.Специално при теб според мен не е разумно толкова бързо след лапароскопия да те хвърлят в рокенд рола :wink:
6. Трансфер на 1 ембрион и то с ниско или средно качество е 90% обречен на неуспех. Е, чудеса стават, ама...рядко
Целувам те Деси, но сърцето ти ще ти подскаже, каквото и да пишем само ти можеш да прецениш как, какво и кога:hug2:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
« Отговор #117 -: Юни 08, 2006, 14:18:23 pm »
Цитат на: bebe_2006

Таман се навих да направя пак инсе тоя месец и овулацията ми е ще е около 17-18ти  :(  Зайче, случайно знаеш ли Стаменов дали ще работи по-това време. Ех, че гадно...

Аз не съм Зайко, но мисля, че знам отговора, който те интересува. Вчера от кабинета на Стаменов ми казаха, че ще липсват от следващата сряда до 22ри юни без да уточняват причината... е, мисля, че вече ми стана ясна :wink:
« Отговор #118 -: Юни 08, 2006, 14:22:32 pm »
Обадих се в клиниката на доктор Владимиров и ми казаха че следващата седмица няма да е в България,а юли и август ще почиват.
Ще се пръсна просто-три месеца си заминаха напразно :( .
*

dessyta

« Отговор #119 -: Юни 08, 2006, 14:25:33 pm »
Еличка, виждам , че си се върнала, ама да е от време навреме, нали така! Силно те гушкам :hug2: Другата седмица тряба да  :beerdr: !!
Уф, това с твойта лигавица така и не мога да си го обясня... :roll:
А по въпроса с яйчицата-то онова моето направо съм го удавила иначе друга можеше да е картинката....... :(  Но сега наистина като че ли няма да скоча на 1 ембрионче.... :wink:  Към момента май нищо незнам-чакам цикъл след лапаро/не знам дали ще закъснява?/ и право при док. и дано вземем правилното решение....