0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Понеже във форума има стотици страници изписани за "Начин на живот след ЕТ", а никъде не намерих за ежедневието след положителни резултати пускам тази тема.
Тя /темата/ се провокира от личните ми мисли дали трябва да запазим досегашният си ритъм, да лежим ли или не, да шофираме ли и всякакви подобни.
Аз запазих режимът си непроменен, пия си лекарствата и си карам по старому. Една приятелка днес, обаче силно се възмути от това и каза "сакън, трябва да лежиш".
Е как здрав да легне да лежи? Аз като съм болна не лежа та сега ли?
Ще ми бъде любопитно да разбера какво правите вие или какво сте правили.
*
Re: Начин на живот след положителен тест
« Отговор #1 -: Май 04, 2011, 14:31:26 pm »
Ако нямаш противопоказания (като кървене, скъсена шийка, контракции), не виждам причина да променяш нещо. Естествено, спортът е забранен (въпреки че в някакъв момент някои ходят на плуване, но мен ме беше страх от инфекции). Не вдигай повече от 5 кг. През цялото време от трансфера до 9-ия месец не бях хващала прахосмукачка. Иначе без кола трудно щях да си се представя. Карах до деня преди да вляза в болница. Едно момиче тук беше писало, че спряло да се вози на маршрутки.  :lol:
Не съм лежала и работих до началото на 9-ия месец с изключение на 2 седмици болнични, когато имах зацапване. Работата ми е в офис и е сравнително спокойна.

Ами, Къди, най-важното е свършено вече (ембриончето се е имплантирало). Стискам палци и вярвам, че ще го докараш до щастлив финал!
« Последна редакция: Май 04, 2011, 16:04:30 pm от blue_sky »

« Отговор #2 -: Май 04, 2011, 15:00:37 pm »
Къди, аз малко се поулежах в къщи. Взех си една дълга отпуска, още 10-на дни имам :))) По принцип не съм много физически активна, така че не бях в кой знае какъв шок. Под лежане имам предвид на дивана, пред компютъра или ТВ, или книжка чета. Но общо взето като ми се става, разхождам си се из къщи. Прахосмукачката и аз съм я поверила на мъжа си, гледам справя се и то по-добре от мен, да видим кога ще реши, че му е изтекъл мандата  :lol: За вдигане на тежко и аз мисля, че не трябва. Два пъти се връщам от магазина с две торби, уж за един сок отивах и не съм купила кой знае какво, но после ме болеше корема. Не смея вече.
Карам си колата от около 2 седмици. Но маршрутката категорично е опасна! ХАхаххаа
За Великден никъде не пътувахме. Като покарам малко повече и усещам лека тежест после. Не зная от потръсването ли е, от дългото стоене в една поза ли е, но има нещо.
Все още не съм се качила на токчетата си. Всички обувки са ми с високи токчета и по врече на стимулацията като усетих, че буквално ми се забиват в гръбнака, а нямам какво да обуя си купих едни нисички, които сега не свалям :) Това за страничен човек е сериозна промяна при мен, колегите ще ме познаят веднага като се върна хихиххихи :))))

*
« Отговор #3 -: Май 04, 2011, 15:13:55 pm »
Къди, мога само да повторя всичко, написано от Блу: шофирам всеки ден по 60-70 км, защото работя, спрях плуването заради страх от инфекции, ограничих вдигането на тежки неща. Лежах 4 дни по лекарски инструкции заради зацапване.

Бих добавила три нареждания, които лекарят ми даде след положителния тест и повтори при следващи прегледи:
- не яж суши, неузрели/меки сирена, особено такива с непастьоризирано мляко, сушени колбаси тип суджук, луканка и пастърма, и варени месни продукти като шунка и кремвирши, които са пакетирани в собствен сос (всичко това заради риска от листериоза и токсоплазмоза); не яж големи дълбоководни риби заради живака
- спортувай, но не допускай пулсът ти да скочи над 120 удара в минута; избягвай спортове, при които има опасност от удар и падане
- не прави секс до установяване на сърдечна дейност на ембриона - вечната тема, интересна на всички - питай лекаря си дали и кога, и следвай собствения си разум

Толкова се радвам, че вече такива въпроси те вълнуват. :)
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #4 -: Май 04, 2011, 16:11:05 pm »
Аз лежах само в дните, когато имах зацапване, или пък не се чувствам добре. Спрях да ходя на работа до началото на третия месец, защото работя в голяма поликлиника и ме беше страх да не се разболея, накрая се разболях както си седях вкъщи и реших, че е крайно време да се връщам на работа. Ходех сутрин с такси, за да не се друсам по рейсовете, а вечер една колежка ме стоварваше пред вкъщи. Е, умирах за сън и не успявах да отида в 8.30 ч. на работа, ходех към 10.00 часа, като се наспя. Тежко не съм вдигала, прахосмукачка също не съм пипвала, ама то не от страх нещо да не ми стане, просто сега ми се е паднало :D. Не съм спортувала, обаче много ходя пеша, въобще не ме свърта цял ден вкъщи. Секс не се престраших да правя, не съм и питала дали може.

*
« Отговор #5 -: Май 04, 2011, 20:42:19 pm »
Супер тема!И аз благодаря, Къди!
Аз също се чудя дали трябва да променя нещо. Работя доста, пътувам доста с кола из страната. Не карам аз, но.... Иначе, освен положителния тест и малко наедрели и леко чувствителни гърди, нямам никакви други усещания (неприятни имам предвид). Секс правим сравнително редовно и нямам проблем за сега - да чукна на дърво.
Бях си записала час за лазерна епилация на ръцете. Уверяват ме, че няма проблем при бременност, но се чудя така ли е.... Краката ще ги оставя за след раждането (дай Боже да стигнем успешно до там).
А как сте с кафето? Аз си пия по едно сутрин, по-слабичко и не ми става гадно от него. Четох по форумите, че на доста момичета кафе не им се пие в началото на бременността, но при мен не е така. Аз по принцип не пуша, така че такъв проблем нямам.
Но наистина се чудя какво да направя, за да не объркам нещо и да прецакам нещата
« Отговор #6 -: Май 04, 2011, 21:32:22 pm »
Аз също пия кафе, впрочем пиех си и до преди теста, но по едно и то с мляко. Сексът засега все още е мираж, но се надявам и това табу да падне в най-скоро време. :D
*
« Отговор #7 -: Май 04, 2011, 22:19:57 pm »
И аз по принцип с мляко го пия кафето. Мислех, че ще ми стане противно. Да, ама не :)
На 16.05 съм на преглед и ще питам изрично
« Отговор #8 -: Май 05, 2011, 15:32:51 pm »
Моля, ви кажете ми кой кога видя своето плодно сакче, много тегаво минава времето до първия преглед и страховете те преследват
*
« Отговор #9 -: Май 05, 2011, 16:01:31 pm »
Аз съм на преглед на 16.05. Всъщност тогава започва 6 г.с. Лекарката ми каза, че мога и в 5г.с да отида, но аз не мога и затова ще е тогава. Така че, предполагам, че някъде между 5-та и 6-та би трябвало да се види. Ти кога си на преглед, Криси?
« Отговор #10 -: Май 05, 2011, 16:17:33 pm »
На 09.05 тогава живот издраве ще съм в 5 г.с дано го видим
*
« Отговор #11 -: Май 05, 2011, 16:21:52 pm »
а, значи с теб сме съвсем заедно :)
Не се притеснявай, всичко трябва да е ОК. Щом сме стигнали до тук и пишем в тази тема...
« Отговор #12 -: Май 05, 2011, 17:01:35 pm »
Аз моето го видях днес, десет дни след положителен тест. Най-прекрасната точка на света, имаше и сърчице. Другата седмица пак, за да го чуем.
« Отговор #13 -: Май 05, 2011, 17:05:38 pm »
Аз моето го видях днес, десет дни след положителен тест. Най-прекрасната точка на света, имаше и сърчице. Другата седмица пак, за да го чуем.

Честита точица и сърчице, лека и безпроблемна до края
*
« Отговор #14 -: Май 05, 2011, 17:06:44 pm »
Къди, честито! Много късмет и от мен и така да продължаваш с хубавите новини, а ние след теб :)
« Отговор #15 -: Май 05, 2011, 17:14:07 pm »
Чакам и от вас добрите новини и после вкупом в другата тема да идем :wink:
« Отговор #16 -: Май 05, 2011, 17:19:18 pm »
На 09.05 тогава живот издраве ще съм в 5 г.с дано го видим
В 5 г.с. ще го видиш, Криси!  :blob10:

*
« Отговор #17 -: Май 05, 2011, 20:21:06 pm »
Къди - поздравления за хубавата тема!! С много интерес я следя, особено от вчера ;)
И най-вече - честито сърчице!!!

*
« Отговор #18 -: Май 06, 2011, 08:34:59 am »
Малко извън темата, но да споделя опит :) Тъй като изпуснах на земята една от глобулките Утрогестан, реших да си направя опит, да видя как се разтваря и горе-долу за колко време. Сложих я в топла вода, ясно че не отговаря много на средата във влагалището, ама все пак.... За 20 минути съвсем се размекна и стана на парцалчета. Така че, предполагам, че за толкова се е освободил и прогестерона... Много ми е трудно сутрин да лежа по цял час след като ги сложа. Не знам вие как сте, ама аз нямам нерви да лежа след като се събудя
Васи, добре дошла тук!
« Отговор #19 -: Май 06, 2011, 08:52:29 am »
За утрогестана аз лежа от 15 до 30мин. максимум, забелязах обаче, че вече почти нямам изтичане като че ли бебето всмуква прогестерона  :D :D