0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ANTI-TG хормона?
« -: Юни 05, 2006, 09:22:39 am »
Здравейте, момичета! Преди малко си взех лабораторните изследвания и ме притеснява, че имам завишение на ANTI-TG хормона. При референтна стойност до 34 IU/ml, моята е 55,4. Единствено знам, че това е щитовиден хормон, но нищо повече. Днес ми е 38 ден след мисед аборт в 8г.с. и 3 ден от новия цикъл. Ще ви бъда благодарна ако някой ми даде информация за този хормон и според вас избързах ли с изследванията след аборта? Днес си пуснах и половите хормони.Благодаря ви!
ANTI-TG хормона?
« Отговор #1 -: Юни 05, 2006, 11:01:18 am »
Томина, това не е хормон, а антитяло, наричано още ТАТ. То вероятно е причината за аборта. Отиди на ендокринолог за ехография на щитовидната жлеза. И се съветвай със специалист какво да предприемеш. Проблемът е лечим, но си трябва лекарско мнение.
Успех!
ANTI-TG хормона?
« Отговор #2 -: Юни 05, 2006, 11:09:56 am »
Цитат на: pkoprinkova
Томина, това не е хормон, а антитяло, наричано още ТАТ. То вероятно е причината за аборта. Отиди на ендокринолог за ехография на щитовидната жлеза. И се съветвай със специалист какво да предприемеш. Проблемът е лечим, но си трябва лекарско мнение.
Успех!

Да благодаря, сега се разрових и разбрах, че е ТАТ. Не го бях чувала по този начин. Ще ми трябва добър ендокринолог значи.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
ANTI-TG хормона?
« Отговор #3 -: Юни 05, 2006, 13:21:46 pm »
другото антитяло МАТ изследва ли? а хормона на щитовидната ТСХ? много е малко увеличението според мен за да е причинител на аборта, ама знае ли човек :cry: и ехография също си направи
ANTI-TG хормона?
« Отговор #4 -: Юни 05, 2006, 13:31:03 pm »
Цитат на: manhattan
другото антитяло МАТ изследва ли? а хормона на щитовидната ТСХ? много е малко увеличението според мен за да е причинител на аборта, ама знае ли човек :cry: и ехография също си направи

Да, в норма са:

МАТ-9 /р.с.до 12/
FT3-4.98 /2.23-5.35/
FT4-18.20 /9.14-23.81/
TSH-2.110 /0.49-4.67/

Преди малко се връщам от ендокринолог, каза че това са прекрасни резултати след аборт, няма как да бъдат по-добри. Утре ще ми види структурата на ЩЖ на ехограф. Категорично отхвърли каквито  и да било съмнения за нарушения на функцията на щитовидната жлеза, както и да е причина за аборт. Май ще спя спокойно.
*
Re: ANTI-TG хормона?
« Отговор #5 -: Юни 06, 2006, 17:58:17 pm »
Цитат на: Tomina
Здравейте, момичета! Преди малко си взех лабораторните изследвания и ме притеснява, че имам завишение на ANTI-TG хормона. При референтна стойност до 34 IU/ml, моята е 55,4. Единствено знам, че това е щитовиден хормон, но нищо повече. Днес ми е 38 ден след мисед аборт в 8г.с. и 3 ден от новия цикъл. Ще ви бъда благодарна ако някой ми даде информация за този хормон и според вас избързах ли с изследванията след аборта? Днес си пуснах и половите хормони.Благодаря ви!

Здравей Томина!Аз също в момента изследвам антителата и хормоните на ЩЖ, ама като видях твоите резултати нещо се обърках.На моите резултати пише:
А-TG 44.07IU/ml при референтни стойности от 0,000 до 115,0
A-TRO 11.89 IU/ml при референтни стойности от 0,000 до 34,0

Сигурна ли си че A-TG ти е с референтни стойности от 0,000 до 34,0.Щото много се притесних дали нещо в лабораторията не са объркали, т.к ще ходя при док чак другата седмица
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
ANTI-TG хормона?
« Отговор #6 -: Юни 06, 2006, 21:50:30 pm »
писа, различните лаборатории работят с различни реактиви. понякога дори една и съща лаборатория работи с различни реактиви и от там идва разликата в референтните стойности. споко.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!