Аз виждам нещо отрицателно и то е същото, което виждам и в клиники и в каквито и да било учреждения, чиято функция и цел налагат добра организация и координация. Много е сложно и непосилно ей това точно в България.
Проблемът е, какъвто и
Джам го описа кратко и ясно. Трябвало е някой овреме да обясни на
purple как се процедира по принцип и към кого и как да се обърне тя в непредвидена ситуация. Отишла е, видяла се е със самия Щерев /не с кой да е от обучените от него лекари/, очаква че и в бъдеще той ще се занимава с нейния случай лично и в детайли...не е длъжна да знае, че имало било друга процедура. Бивало някой да я осветли по тези въпроси в клиниката, още тогава. Това явно не е направено и като възниква "ситуация" - персоналът пък не е в състояние да й предложи решение, а тя е изумена, че не лично Щерев, ами някакви други лекари ще поемат оттук...
Ами като се поема нов пациент - да седне някой да му обясни предварително кое как е, какви са процедурите и практиките и ако пациентът го устройва - ОК, ако не - негова воля. В случая никой нищо не казал предварително, пациентката се чуди какво става, та по форумите трябва да я осветляваме - еми тъпо е. А е лесно предотвратимо все пак, с мааалко организация.
Написаното от мен не е критика към дейността на клиника "Щерев" по същество, просто административните недоразумения ме провокираха, понеже и аз адски се дразня от тях, пък не са толкова трудни за избягване да му се невиди. Като тръгнах да раждам, отидох в супер настроение и само заради нечие недоглеждане и не знам как да го нарека, успяха да ме поядосат за малко. Ако дежурните 5 сестри в приемната бяха прочели 3-те картона на пациентките с планово секцио за въпросната сутрин - проблем нямаше да има и да ми вдигат нервите с указания да съм се съблечала там, да ми правели клизма, да ме водели да лежа в реанимация преди секциото и още куп глупости, които нямаше да се слушам, ако някой беше прочел аджеба на кой лекар съм пациентка. Не бях в настроение да фуча онази сутрин, но се наложи, за да вземе средния персонал да си направи справка с бумагите си и да ми поднася извинения. Напълно излишно и безобидно "произшествие", но си е за яд.
А такива тъпотии да ти се случват докато още се бориш да заченеш, не да знаеш, че след час ще гушнеш бебето си - меко казано дразнят и не е толкова лесно да махнеш с ръка, понеже вече си постигнал каквото си искал и си в "всеоопрощаващо" настроение