0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дотук имаше само хубави неща. Затова и отидох там. Но съм адски разочарована от административното ослужване. И ако така си вършат работата и лекарите по- добре да се потърси нещо друго.
Момичетата които вдигат телефоните /да не казвам нещо друго/ ме въртяха сумати време в различни посоки. Една ми казва че немога по телефона да разговарям с доц. Щерев. Друга ми казва мога но да се обадя от понеделник до сряда. Обаждам се и друга ми вика че не може да се разговаря. И какво правим......
Понеже ходих веднъж при него и той ми каза да отида на 3-5 ден от цикъла. Да но тези дни се падат  когато той не е там. И момичетата казват че ще ме прегледа който е дижурен. Друго момиче ми казва да се обадя и да си говоря с доц. да ме насочи към някой лекар ако него го няма. Да обаче пак не ми разрешават да се свържа с него.
И така много пъти. А дори ичас немога да си запиша евентуално за понеделник защото графикът на доц. за май месец доста време не беше готов. И аз вече преди почевните дни като звънях и се сетих да питам дали той изобщо ще е наработа през май месец. И едно от момичетата най- спокойно ми казва- ами да има вероятност от 1 до 6 да не е на работа. Значи знъня сто пъти и всеки ми казва различни неща. И в крайна сметка аз мойта работа не мога да си я свърша.
Ох ужас направо се замислям зали да ходя втори път там.
Последното, което се случи е че успях да запиша час за 2 май, но цикълът ми дойде по рано и  ще трябва да хода или в петък или в събота. ДА МЕ ПРЕГЛЕЖДА ДРУГ ЛЕКАР  КОЙТО СЕ ПАДНЕ. Ще си играят на тото може би. Да но има и друго . Имаме назначена и спермограма, която пък се прави от понеделник до петък. на мен третия ден може да ми е в събота и ще трябва да се разкарваме- в петък , в събота, може би и понеделник. И това е защото не може да се разговаря с доцента по телефона.
За мен те така ми губят времето.
*
Re: Ето и нещо отрицателно за клиниката на Щерев
« Отговор #1 -: Април 27, 2011, 20:36:31 pm »
Разбираемо е да искаш да се срещнеш с лекаря, който си избрала, но тази среща и разговора с него за изследванията и процедурите ти, и изобщо за плана, който този лекар ти предлага, няма нищо общо с текущите прегледи.

Аз посещавах клиника по стерилитет в Щатите година и половина почти без прекъсване. Водех се пациентка на един конкретен лекар. Но през цялото време ме преглеждаха медицинските сестри (кръв, семенна течност) и техниците (ултразвука за следене на фоликули и лигавица). Лекарят ми преглеждаше информацията и даваше нареждания, но не съм се срещала с него всеки път, нито сме си говорили по телефона редовно. Инсеминациите ми, пункцията и трансфера ми ги направиха лекарите на смяна в клиниката в конкретните дни. Понякога е бил точно моят лекар, но често не е бил той.

Така че уточни се с персонала в клиниката дали лекарят ти ще следи изследванията ти, дали ще ти се обажда по телефона за важните неща и изобщо ще е в течение с лечението ти. Но изобщо не е нужно да се срещате при всяко твое посещение. Прощавай за сравнението, но това е като да трепеш муха с топ. :)
« Последна редакция: Април 27, 2011, 20:42:20 pm от цигу »
« Отговор #2 -: Април 29, 2011, 00:08:33 am »
Извинявай Цигу ама не можем да правим сравнение с лекарите в САЩ и в БГ. Тук повечето са търговци, така че не съм много съгласна с твоето мнение.
Да имаш право - ще попитам дали доцента ще бъде в течение на нещата, но не е честно да ме въртят насам натам и всеки път различни неща.
*
« Отговор #3 -: Април 29, 2011, 00:33:48 am »
Тук повечето са търговци
А в Щатите работят за "благодаря"  :lol:
Извини ме, но не можах да се въздържа.
*
« Отговор #4 -: Април 29, 2011, 00:36:13 am »
В една друга тема наскоро, една дама се оплакваше пък, че един и същи лекар вършел всичко в клиниката - пункции, трансфери и т.н. Не може да се угоди на всички вкусове, но най-добре е, както пише цигу, да уточните как се работи още на първи преглед, за да няма разминаване на очакванията. Колкото до административния персонал - за съжаление мисля, че отношението е типично за нашите ширини.

ПП. И в моята клиника организацията е както в гореописаната Щатска.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Април 29, 2011, 00:49:55 am »
Извинявай Цигу ама не можем да правим сравнение с лекарите в САЩ и в БГ. Тук повечето са търговци, така че не съм много съгласна с твоето мнение.

и ти извинявай, ама говориш пълни глупости.

аз не виждам нищо отрицателно за клиниката на Щерев в твоето мнение. освен едно нещо - трябвало е да ти обяснят още първия път това, което аз ей сега ще ти обясня. клиниката се казва "Щерев", което значи, че е създадена и ръководена от доц. Щерев, а не значи, че той преглежда всички пациентки там.
Щерев си е подбрал и обучил лекарите, така че няма нищо лошо в това, че ще те прегледа друг лекар от клиниката. от много отдавна доц.Щерев не води лично случаи на пациентки изцяло, а само консултира. той е много зает човек с най-различни ангажименти. естествено е, че не можеш да го завариш винаги на твое разположение.

избери си лекар от клиниката, който да стане твоят лекар постоянен, да те следи и преглежда, а искай консултации с доц.Щерев на по-следващ етап - като понатрупате изследвания и наблюдения. самият лекар може да консултира случая ти с доцента.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #6 -: Април 29, 2011, 02:53:13 am »
Аз виждам нещо отрицателно и то е същото, което виждам и в клиники и в каквито и да било учреждения, чиято функция и цел налагат добра организация и координация. Много е сложно и непосилно ей това точно в България.

Проблемът е, какъвто и Джам го описа кратко и ясно. Трябвало е някой овреме да обясни на purple как се процедира по принцип и към кого и как да се обърне тя в непредвидена ситуация. Отишла е, видяла се е със самия Щерев /не с кой да е от обучените от него лекари/, очаква че и в бъдеще той ще се занимава с нейния случай лично и в детайли...не е длъжна да знае, че имало било друга процедура. Бивало някой да я осветли по тези въпроси в клиниката, още тогава. Това явно не е направено и като възниква "ситуация" - персоналът пък не е в състояние да й предложи решение, а тя е изумена, че не лично Щерев, ами някакви други лекари ще поемат оттук...
Ами като се поема нов пациент - да седне някой да му обясни предварително кое как е, какви са процедурите и практиките и ако пациентът го устройва - ОК, ако не - негова воля. В случая никой нищо не казал предварително, пациентката се чуди какво става, та по форумите трябва да я осветляваме - еми тъпо е. А е лесно предотвратимо все пак, с мааалко организация.

Написаното от мен не е критика към дейността на клиника "Щерев" по същество, просто административните недоразумения ме провокираха, понеже и аз адски се дразня от тях, пък не са толкова трудни за избягване да му се невиди. Като тръгнах да раждам, отидох в супер настроение и само заради нечие недоглеждане и не знам как да го нарека, успяха да ме поядосат за малко. Ако дежурните 5 сестри в приемната бяха прочели 3-те картона на пациентките с планово секцио за въпросната сутрин - проблем нямаше да има и да ми вдигат нервите с указания да съм се съблечала там, да ми правели клизма, да ме водели да лежа в реанимация преди секциото и още куп глупости, които нямаше да се слушам, ако някой беше прочел аджеба на кой лекар съм пациентка. Не бях в настроение да фуча онази сутрин, но се наложи, за да вземе средния персонал да си направи справка с бумагите си и да ми поднася извинения. Напълно излишно и безобидно "произшествие", но си е за яд.
А такива тъпотии да ти се случват докато още се бориш да заченеш, не да знаеш, че след час ще гушнеш бебето си - меко казано дразнят и не е толкова лесно да махнеш с ръка, понеже вече си постигнал каквото си искал и си в "всеоопрощаващо" настроение ;)

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #7 -: Април 29, 2011, 11:22:17 am »
В борбата с организационни въртележки, когато съм в контакт със средно ниво на административен персонал, прилагам следната тактика:
Предварително се настройвам позитивно към тях, дори когато очаквам да са груби и неадекватни. Понякога средното ниво персонал е подложено на голям стрес, защото работата му е функция от организацията, създадена на високо ниво (и често тя не е перфектна) и е зависимо от работа на по-ниското от тях ниво. (Това, разбира се, не ги освобождава от отговорност, когато допускат грешки, но това е друг въпрос.).Така че, си казвам: "Ако нещо им е криво, сигурно си имат основание за това, но това няма отношение към мен."
После си формулирам въпросите към тях кратко и ясно, и упорито, но възпитано настоявам за отговор до тогава, докато не получа задоволителен такъв.
Административни неразбории в БГ - колкото щеш. Но аз се щадя да влагам енергия в това да им се ядосвам. За съжаление неразбориите са част от нашата действителност и някак трябва да минем през тях.

Purple, по-добре съди за лекарите по други показатели и не взимай решение, в момент когато емоциите са в точката на кипене. Не ми се струва разумно да сменяш клиника само заради разочарование от администрацията. До някъде и защото тя е подобна във всички БГ клиники.
« Последна редакция: Април 29, 2011, 12:01:27 pm от Clarissa »
*
« Отговор #8 -: Април 29, 2011, 14:18:16 pm »
Да имаш право - ще попитам дали доцента ще бъде в течение на нещата, но не е честно да ме въртят насам натам и всеки път различни неща.

Всички съвети, които са ти дали в темата, са добри.
Ще добавя и още един: не прибързвай с оценките си само след едно-две посещения.

И аз в началото се дразнех от разни работи, бях неориентирана и се възмущавах, но впоследствие научих какъв е редът и свикнах. Посъбери повече впечатления и тогава решавай какво ще правиш.
*
« Отговор #9 -: Април 29, 2011, 20:21:49 pm »
Аз също миналата година направо се отчаях от бюрокрацията в клиниката, но това не е критерии за работата на лекарите там.  Аз съм доволна от лекуващият лекар,винаги е била тя на прегледите, но и така се бяхме разбрали. Винаги да се обаждам при пътуване, и естествено ми изкарваха нервите момичета, но и аз си търсех моите права.

purple, аз миналата година получих помощ от нашата община за иследванията преди ИКСИ-то и естествено искаха да ги преведат на клиниката, от там отговора беше - ама не може, щом влезе в сметката на клиниката това е дарение, но не конкретно за мен!!! И няма да ги ползвам аз, а за когото те решат! И спора продължи близо 2 месеца, направих си опита и в крайна сметка не се преборих с бюрокрацията в клиниката, а си събрах съвестно всички касови бонове, като луда си търсих фактурите и накрая си записах час с кмета на нашата община, говорих с него и парите си ги получих по личната сметка. Така, че в която и клиника да отидеш все ще се сблъскаш с подобни проблеми. Не съм била само в тази клиника, и през други преминахме. Не мисли, че няма да срещнеш нещо подобно. Но заради персонала и момичетата на рецепцията не смятам да си сменям клиниката. Живот и здраве на есен ще си направя следващия опит, пак имам отпуснати пари от нашата община и сега няма намерение да се боря с вятърни мелници, пътя вече го знам.

Вземи решение дали това е твоя лекар, дали му имаш доверие, а останалото се преодолява.
« Последна редакция: Април 29, 2011, 20:23:34 pm от stoeka71 »
« Отговор #10 -: Април 29, 2011, 22:53:47 pm »
Благодаря ви за съветите.
Но пък вие поставяте тази клиника на доста голям пиадестал. Дано да си вършат добре работата. Ще видим. Голяма реклама - голямо нещо за тази клиника. Затова и отидох там.
Но мисля да проверя поставената ми диагноза на още едно място.
И след като го направя ще ви пиша.
А между другото в клиниката на Щерев правят ли операции?
*
« Отговор #11 -: Април 30, 2011, 09:56:38 am »
Purple, никой не поставя клиниката на пиедестал, напротив, всички писали са изключително обективни. Дори аз, въпреки че има за какво да им се радвам на дейността.
Но пък ти имаш доста необосновани твърдения:
- няма да повтарям Джам по въпроса за самия Щерев, това е известен факт;
- не мога да разбера какво са ти направили от Регистратурата точно - аз 3 годии си комуникирам с тях, често по телефона и винаги са били много услужливи - дори когато е трябвало да организират консултация от чужбина, през уикенда, с дежурен лекар, който дори не е моят;
- ако изобщо си отишла до клиниката, попълнила документите и задала някакви въпроси - няма начин да не ти е било отговорено.
- аз съм била при 2 лекари и всеки път си ме е преглеждал точно моят такъв; да, възможмо е процедурата да се направи физически от раличен лекар, но дори и това е рядкост.
- идея нямам къде я видя тази "голяма реклама", наистина!
Твое право, и дори задължение, е да провериш поставената ти диагноза. Но при въпрос от вида "правят ли операции?" - какви операции????? -  не знам колко ще си доволна и от второ мнение.
« Отговор #12 -: Април 30, 2011, 22:57:40 pm »
Purple, струва ми се, че си се разгневила в една ситуация, а генерализираш проблема до цялата клиника и още, че искаш да чуеш само негативни мнения, които да подкрепят гнева ти. Но каква полза за теб от това?
*
« Отговор #13 -: Май 01, 2011, 11:55:03 am »
Но пък вие поставяте тази клиника на доста голям пиадестал. Дано да си вършат добре работата. Ще видим. Голяма реклама - голямо нещо за тази клиника. Затова и отидох там.
А между другото в клиниката на Щерев правят ли операции?
Purple, Jam и Nadine много изчерпателно са ти обяснили как се процедира в клиниката. Тяхна пациентка съм от 4 години и за това ще си позволя да коментирам постовете ти.
По отношение на администрацията - момичетата са мили и отзивчиви и вършат това, за което са назначени. Не очаквай от тях да вземат генерални решения, свързани с организацията в клиниката.
По отношение на рекламата - аз също не разбирам от къде си извади този извод?! Дори смятам, че във форума е една от по-слабо коментираните и възхвалявани клиники. А си избрала клиниката (по мое мнение) защото там не се чака с години да си запишеш час, а в рамките на седмица, до месец. Ако "рекламата" беше водеща при избора ти - щеше да си нечия друга пациентка и вероярно подобни неща пак щяха да те дразнят.
По отношение на "търговията" - всички лекари са висококвалифицирани и заслужават достойни възнаграждения. Никога не съм усетила това да е водещо в поведението им, дори напротив - случвало се да не ми таксуват някоя манипулация/преглед.
От коментарите ти и въпросите, които задаваш ми се струва, че не си се поинтересувала достатъчно. Можело е всичко да уточните на срещата. Обикновено се задават въпроси, а не се чака някой да те информира. Най-малкото в сайта им има информация дали и какви операции правят.
И накрая искам да те посъветвам да си повече търпелива, за да си по-малко разочарована. В която и клиника да си нещата няма да се случат сега и веднага. Желая ти късмет.
« Отговор #14 -: Май 01, 2011, 13:47:12 pm »
относно административното обслужване донякъде съм съгласна с пърпъл, почти една година ходя в щерев, честичко ми късат нервите по различни поводи, не само по телефона, не че ги поставям на пиедестал, но ако не беше клиниката на щерев и лично той нямаше да извадим милиони живи сперматозоиди и да можем да мислим за наше дете, защото от тина киркова ни отписаха. ако искаш пърпъл пиши на щерев тук http://www.atanas-shterev.com/?p=586#comment-5957

*
« Отговор #15 -: Май 01, 2011, 13:54:46 pm »
 Пърпъл, аз също съм била пациентка на клиниката ... Някъде в самото начало на твоите посещения е станало недоразумение по повод срещите и прегледите ти с доц. Щерев
 При него се записват специално срещи за консултации и то най-често ако лекуващият те вече лекар смята ,че има нужда да се консултирате и с него.Предполагам ,че и по твое желание може да стане,но трябва изрично да кажеш ,че искаш консултация и мнението на доц Щерев по твоя въпрос . Иначе не очаквай да ти проведе лечението и процедурите,няма такава практика... И да ме извини някой ако го засегна последните си думи ,но Пурпълче, не мисля ,че ще останеш удовлетворена от срещата с доцента  :oops:

да спомена защо аз имах една среща с него: бях претърпяла операция от киста ,след която ми поставиха диагноза "карцином" . Няма да влизам в подробности, но след търсене на второ и трето мнение имаше леко разминаване в диагнозите.Факт обаче беше,че всички ме съветваха да забременея по-бързичко , за  да няма неприятни изненади , а в същото време ми бяха забранени всякакви хормони. Та ,когато д-р Тимева ми предложи да направим процедура каза ,че ще представи случая пред доц Щерев за неговото мнение по въпроса с хормоните и така се видях веднъж и с него.После обаче си продължих при докторката...
« Отговор #16 -: Май 01, 2011, 21:18:30 pm »
Didon4е аз съм доволна от първия прегледа при доцента.
благодаря на тези които ме разбират и са претърпели подобни ситуации.
Mecinka благодаря за мейла на доцента.
Vess77, ами като нов потребител ми направи впечатление че ДОСТА се пише по форумите за тази клиниката и лекарите в нея. Ти незнам какво гледаш...
А и банерите по сайтовете който се появявва- това не е ли реклама. Положителните мнения които съм прочела преди да отида- и това е един вид реклама. Дори в бг.мама има отделен форум в който като заглавие пише, че лекарите от клиника щерев ще отговарят на вашите въпроси.
Nadine -неясно ли съм написала мнението си, че не можеш да разбереш? Има доволни има и недоволни. Какво лошо има в това? Да, била съм в клиниката, попълнила съм си документите и ми е отговорено на зададените от мен въпроси. Но аз мисля че нищо не съм писала в това отношение. Дори от първия ми постинг се разбира че съм ходила веднъж.
Неразбирам защо толкова много ме критикувате. Все пак всеки има право на мнение. Аз просто изказах своето. А и мисля, че не съм критикувала никой от вас.
Както и да е. Ето че ходих в петък на втори преглед. Прегледаме лекар, който аз избрах от там присъстващите. Консултираха се по телефона с доцента и решиха какво да правят. Направихме изследванията които трябваше и така. Имам малка забележка към лабораторията, но няма да коментирам. Беше незначително.
« Отговор #17 -: Май 01, 2011, 21:24:18 pm »
Мисля, че повечето сме се регистрирали тук за да си помагаме и да получаваме някаква информация, а не да се критикуваме.
« Отговор #18 -: Май 01, 2011, 21:33:46 pm »
 :)разбира се, че сме тук да си помагаме. явно очакванията са ти били по-други, за в бъдеще ще прецениш като цяло /защото винаги има човек за какво да се хване и да се ядоса  :lol: от личен опит говоря/ дали ще се "сработиш" с клиниката. на мен лично ми е интересно /ако не е много нетактично/ кой лекар избра да те прегледа в петък?

« Отговор #19 -: Май 01, 2011, 21:48:47 pm »
ако искаш пърпъл пиши на щерев тук http://www.atanas-shterev.com/?p=586#comment-5957

Оооо това било блогът на щерев- аз го зная. аз пък нещо се заблудих че посоченото от теб е личен мейл. Хем гледам че е страница...... Искало ми се е да е личен мейл.  :) Ама нищо и това стама за кореспонденция.