Сами, не знам каква реакция искаш да стане между ензима и храната на бебето предварително. И двете отиват в стомахчето му и там си реагират на воля, спокойно. Както вече казах, близо месец давам "Колийф", никога не съм го сипвала в млякото и си действа повече от добре. Ти си имаш кърма, просто смесвай с нея капките и готово. Дори в листовката на препарата е указано така да се дава при кърмачета - капки смесени с малко кърма и после кърмиш по обичайния начин. Само директно не трябва да се дават, както и да не се сипват в гореща течност т.е. с температура надвишаваща телесната. Вече говорихме мисля, че за да има полза - трябва да се дават редовно, в определено количество, преди всяко хранене. Ако ги приема "от дъжд на вятър" - не очаквай чудеса според мен от "Колийф"-а.
За бебешките уреди - шезлонг, люлка и пр., лично аз намирам голям смисъл и са ми страшно улеснение, но пък моето дете е от този "модел", които обичат да седят в такива неща, че се и радва.
Има и доста деца, които просто отказват да ги сложиш в подобни "уреди" и същите си остават чисто набутване за родителите им. Преди да опиташ дали ще иска да стои в шезлонг примерно, трудно да гадаеш има ли няма ли смисъл да купуваш такъв. Иначе шезлонгът и активната гимнастика не са взаимнозаменяеми неща, поне аз не мога да ги ползвам за едни и същи цели. Люлка и шезлонг си припокриват функциите до известна степен, но мен ме мързи да люлея с часове "на ръчен режим"
, та и люлката не ми е излишна, въпреки че и шезлонга ползвам. И аз не обичам да е претрупано с вещи окло мен, но да ти кажа откакто бебето стана по-активно и будува дълго време, хич не ми е грижа колко столчета и дивотии ще прескачам, ако ще ми осигурят някакво време в което Дани да се "самозабавлява". Иначе го играя "главен клоун" и до тоалетна не бих могла да ида, за нещо друго да не говорим. А и моичкият се оказа от не особено спящите, та ако чакам да заспи, че да свърша нещо - ще се вмириша на кисело и ще плъзнат бели червеи из нас
Кошницата за кола /въпреки че моята напълно ляга/ - я ползвам с шасито само ако излизам с бебето и с колата. Поне за мен, каквато и да е "космическа" кошница - не може да се мери по удобство за бебето с класически кош, но изобщо не е проблем и в кошницата да возиш 2-3 часа. Гледам по улиците, че поне половината майки, возят новородени, че и по-големи от Дани дечица в кошниците си за кола и едва ли изобщо имат кош за новородено - та явно не е особен проблем и само там да седи детето. Просто лично на мен не ми допада го държа в кошницата често и задълго, но това си е за мен и си имам субективни съображения, различни от "кошницата е вредна" де.