0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Бледо кафеникаво зацапване?
« Отговор #20 -: Май 29, 2012, 14:14:51 pm »
Здравейте, момичета! Честито и от мен, лека бременност пожелавам :) Аз съм в четвъртък на лекар и ще ви пиша какъв е моят случай!!!
*

danito__77

• *
  • 14
  • I want to spend my lifetime with you
« Отговор #21 -: Юли 05, 2012, 00:07:04 am »
Извинявам се,че така се набутвам в темата,но да не пускам нова. Напоследък имам проблем, като начало съм с поликистоза, инсулинова резистентност и хипо функция на щитовидната. Цикъла винаги ми е бил нередовен, но от началото на годината беше влязъл в час, обаче от април се започна по средата на месеца имах зацапване в края ми дойде,
май- от 1 до 12 зацапване от 20 до 24 кървене,
 юни от 1 до 7 кървене, от 16 до 20 кървене и от 26 до 30 зацапване
 юли от 1 до сега между зацапване и оскъден цикъл. Зацапванията винаги започват с тъмно даже черно и съсиреци и после леко изсветляват
I want to spend my lifetime with you
« Отговор #22 -: Юли 06, 2012, 15:17:08 pm »
Здравейте момичета! Нуждая се страшно много от вашите съвети,за които ще Ви бъда много благодарна!   Семейна съм от една гадина.До сватбата ми цикълът ми идваше всеки месец,но тогава пих Оргаметрил,за да не съм в цикъл на сватбата си,(което се оказа грешка от моя страна).МЦ ми стана доста нередовен и за тази една година ми е дошло точно 4 пъти,от които 2 предизвикани с Примолут.Откриха ми раничка на шийката на матката,която в последствие обгорихме,изследвах си щитовидната жлеза-всичко е наред,правих си и хормонални изследвания( без прогестерон)-бяха в норма.Яйчниците са ми добре-чисти,без кистички.Последния ми МЦ беше на 16 март и от тогава го няма:( Но друго ме тревожи-от 2 седмици вече имам някакво зацапване,което е ту розово,ту червено,та дори и кафяво,но със сигурност не е МЦ.Не знам какво да правя и на кой лекар да се доверя! 
*
« Отговор #23 -: Юли 06, 2012, 18:16:24 pm »
vaseto_dani ако скоро са ти обгаряли раничката това зацапване може и да е от нея , в смисъл от обгарянето. Чела съм че след подобни процедури понякога момичета имат течение. Стрес, или пък промяна в навиците ти също могат да доведат до промеяна в МЦ, а защо не си направиш тест за бременност, щом хормонални изследвания, и всичко което си описала са в норма може и да е това!
« Отговор #24 -: Юли 06, 2012, 19:14:03 pm »
 f_27,раничката ми я обгаряха на 12 ноември,но не съм имала зацапване от нея.След това МЦ ми дойде на 16 март и толкоз  :( А тест си направих преди 2 седмици,още при първите 2-3 дни на зацапването,но беше отрицателен и естествено си помислих,че ще ми идва МЦ.Но не е и това,а зацапването си го има-не е много,но го има  :(
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #25 -: Юли 07, 2012, 17:22:48 pm »
Здравейте момичета! Нуждая се страшно много от вашите съвети,за които ще Ви бъда много благодарна!   Семейна съм от една гадина.До сватбата ми цикълът ми идваше всеки месец,но тогава пих Оргаметрил,за да не съм в цикъл на сватбата си,(което се оказа грешка от моя страна).МЦ ми стана доста нередовен и за тази една година ми е дошло точно 4 пъти,от които 2 предизвикани с Примолут.Откриха ми раничка на шийката на матката,която в последствие обгорихме,изследвах си щитовидната жлеза-всичко е наред,правих си и хормонални изследвания( без прогестерон)-бяха в норма.Яйчниците са ми добре-чисти,без кистички.Последния ми МЦ беше на 16 март и от тогава го няма:( Но друго ме тревожи-от 2 седмици вече имам някакво зацапване,което е ту розово,ту червено,та дори и кафяво,но със сигурност не е МЦ.Не знам какво да правя и на кой лекар да се доверя! 

Дай да видим какви изследвания си правила.
Не може всичко да ти е наред и да нямаш М., а имаш и зацапване

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #26 -: Юли 08, 2012, 14:04:57 pm »
Здравей denis! Ето изследванията ми:

1.Щитовидна жлеза:

MAT/anti-Tpo/ - 6 ; реф.ст.- по-малко от 12

fT4 - 0,93 ; реф.ст.- 0,71 - 1,85

TSH - 1,612 ; реф.ст.- 0,49 - 4,67 ( за мониториране на терапия) 0,2 - 5,50

TAT/anti-Tg/ - 16,6 ;реф.ст. - по-малко от 34

2.Репродуктивни хормони:

FSH - 5 ;реф.ст. - жени фол.фаза - 3,09-7,9 ;овул.фаза - 2,27-18,51 ;лут.фаза - 1,38 -5,52

LH - 5,43 ;реф.ст. - жени фол.фаза - 1,0 - 18,0 ;овул.фаза - 24,0 - 105,0 ;лут.фаза - 0,4 -20,0

Естрадиол - 30 ;реф.ст. - жени фол.фаза - 39 - 189,0 ;овул.фаза - 94 - 508,0 ;лут.фаза - 48 - 309,0

Тестостерон - 0,24 ;реф.ст. - 0,05 - 0,73

Пролактин - 19,65 ;реф.ст. - 3,24 - 29,12

И за двете изследвания казаха,че всичко е в норма и няма от какво да се притеснявам! Половите хормони съм ги изследвала на 3 ден от цикъла ( март месец )
*
« Отговор #27 -: Юли 08, 2012, 19:37:10 pm »
Не съвсем Пролактина е на горна граница а естрадиола ти е нисък, което вероятно води и до тези проблеми с МЦ който имаш. Състоянитето ни липсваш продължително време цикъл се нарича аменорея. Естрадиолът е индиректен показател за наличието на качествена яйцеклетка. Необходимо е лечение с хормони за нормализиране на естрадиола, от личен опит го казвам, защото почти непрекъснато се боря с това.  :?
« Отговор #28 -: Юли 08, 2012, 20:00:27 pm »
f_27 И аз,въпреки,че не съм много на ясно с тези неща забелязах,че нещо май не е съвсем на ред  :( Но нали за това ходим на лекари,за да ни помогнат! А на мен ми казаха,че всичко е в норма  :x  :x Не знам вече и на кой лекар да се доверя! Би ли ми препоръчала някой,щом и ти се бориш с тези хормони! Пиши ми на лични,май така е редно,ако споменаваме имена. :) Благодаря ти предварително! :wink:
« Отговор #29 -: Юли 18, 2012, 10:12:00 am »
Здравейте , за първи път пиша във форума,до сега само чета с голямо удоволствие .Радвам се за тези ,които вече разбират добрата новина и съчувствам на тези които все още чакат да видят тези  :bfp:  Сега искам да споделя и аз нещо с вас и ще се радвам ако все пак ми отговори някой  :wink:
За съжаление съм ужасно притеснена и чакам с нетърпение след няколко часа да се опитам да ида на лекар за повече информация,понеже тук където съм е доста сложно да си запишеш час за лекар който да те види скоро  :(
Както и да е, искам да ви попитам колко време продължава кървенето при имплантацията?
За да все пак да ви стане по интересно ще кажа ,че имам положителен тест за бременност ,но това зацапване ми продължава няколко дни вече с не толкова слаби болки в корема ниско долу и кръста :( интересува ме колко дни трае това зацапване за да знам дали е нужно да се притеснявам толкова колкото се притеснявам
« Последна редакция: Юли 18, 2012, 10:28:53 am от Samanta08 »
« Отговор #30 -: Юли 18, 2012, 10:45:14 am »
f_27 И аз,въпреки,че не съм много на ясно с тези неща забелязах,че нещо май не е съвсем на ред  :( Но нали за това ходим на лекари,за да ни помогнат! А на мен ми казаха,че всичко е в норма  :x  :x Не знам вече и на кой лекар да се доверя! Би ли ми препоръчала някой,щом и ти се бориш с тези хормони! Пиши ми на лични,май така е редно,ако споменаваме имена. :) Благодаря ти предварително! :wink:
Аз бих ти препоръчала да запишеш час при някой от репродуктивните специалисти в България. Липсата на цикъл за мен е сериозен проблем.