за йогата за бременни, аз и друг път съм писала - в нета е пълно с упражнения, а аз си взех едно двд - pilates for pregnancy - ebay, ili amazon не помня и ми беше удобно, щото си ги правиш в къщи и не се занимаваш. но пък да ходите някъде вероятно е по-дисциплиниращо. това специално ще го познаете по подкрепата, която е получило от асоциация на акушерките или нещо подобно.
днес се сетих още нещо за спането, което ми се струва важно - тук казват задължително краката на детето да опират в долната табла на леглото, като идеята е да не може да се смъкне надолу под одеалцето, чувала или с каквото там спи. не е трудно да се направи и звучи логично.
за майките и килограмите, какво да ви кажа, аз като им скръцнах със зъби на мойте (две баби, майка ми почина отдавна, ама тя беше пич и мисля, че нямаше да имам такива проблеми с нея) сега почнаха те да се обаждат и да питат как съм. но им казах, че това са си техни тревоги да си се оправят сами с тях аз си имам достатъчно. твърдо вярвам, че колкото повече си траем за такива работи и не показваме колко ни нараняват подобни приказки, толкова повече ги "каним" да ни ги трупат на главата. така, че покажете им какво ви причиняват, пък те да си решат дали си струва и дали искат да го повторят. аз затова си казвам веднага, лошото е, че изглежда когато се опитам да съм възпитана и да обясня човешки не хваща дикиш, трябва да се развикам/разплача, за да се светнат, че думите си имат последствия. не зная, извинете, ако прозвуча като съвет, не е това идеята.
заи, ако тука не можеш да се оплачеш, къде? давай си на воля. на мен пък ми казаха преди време много да внимавам и "да се пазя", защото тя гледала българската коледа и колко много деца с увреждания имало, да не стане някоя беля.... така че лудости всякакви.
още съм 2в1, както е ясно. но от вчера си имам контракции и снощи ми беше доста гадно - като стомашно неразположение, гади ти се и от време на време едни топли вълни ме обливаха, ще кажеш, че ме фаща мено-паузата, така че сигурно ще ви се загубя тези дни, стискайте палци.