Fifonqk, да ти кажа радвай се, че са те видяли и овреме са ти сигнализирали, че трябва да те приемат в болница - така със сигурност има по-голям шанс да се задържат нещата.
Моят личен опит относно "слизането на матката" - отивам на 13 април аз на ЖК, доктора от ЖК ме преглежда и вика - охооо, ама то маточното дъно слязло вече съвсем долу, като при предстоящо раждане
Аз се стреснах, но после си викам - да е предстоящо, колко да е предстоящо - сигурно има предвид, че до 2-3 седмици ще е...А то на другия ден (14 април) се пукна единия мехур и родих до края на деня:( Точно навърших 32г.с., по 2кг и 46см беше всяко бебе. Само да добавя още, че при мен нямаше видимо смъкване на корема - т.е. на външен вид си беше съвсем същия, въпросното "слизане" на маточното дъно се видя на ехографа.
После като премислях всичко назад, много се ядосвах и упреквах, че след ЖК не отидох веднага и при моя док да провери и той за какво иде реч - щеше да ме приемат още от 13-ти сигурно за задържане, или пък да пътувам веднага за София, и можеше да е друг изхода накрая.....А този от ЖК хем го изтърси това, хем пък изобщо не спомена за влизане в болница - просто го отбеляза при прегледа...И аз реших, че не е толкова спешно...Както и да е, не мога да върна времето назад.
Мисълта ми е, че при теб докато са видели проблема, веднага са ти предложили хоспитализиране - което е супер, ще има шанс да се задържи процеса, а и много важно нещо - ще има време да се сложат всички дози кортикостероиди за дробчетата. При мен имаше време само за една доза, и само едното бебе проплакало, другото са интубирали веднага.
Всичко ще бъде наред, вярвай в това - все пак навреме се вземат мерки, а и имаш късмета да си в най-добрата Неонатология в БГ, така че - горе главата и КЪСМЕТ!