таман щях да пиша за серклажа и между другото за утрогестана (прогестерона) точно това, което Боби е писала - няма съгласие дали те действат или лежането е това, което помага за задържането, даже в моята болница в момента правят изследване да проверят дали утрогестана наистина работи. с това въобще не искам да кажа да не си взимаш лекарствата, Ифи, просто казвам какво съм прочела. когато при мен шийката беше измерена, че е по-къса, беше 24 или 26 седмица, не помня и също се говореше за серклаж, така че това си е по преценка на лекарите. мисля, че да ти предпишат лечение само по себе си е успокоително и вероятно помага. не зная за близнаците, имаше мисля в предишната тема таблица за шийката на матката при близнашка бременност. в статийте, които аз съм чела е 2.5 см, но мисля, че има различни системи на измерване (така ми обясни моята лекарка). просто ще те следят как се развива изтъняването и наистина ако можеш да си направиш феталния фибронектин тест, мисля, че това ще ти даде най-голямо успокоение, защото със сигурност знаеш, че следващите 2 седмици си ок. а е един много прост тест - просто вземат секрет от влагалището и след половин час си наясно с резултатите, ако резултатът е позитивен, мисля, че тогава е време за притеснение. стискам палци да се окаже фалшива тревога.
туци, дано раждането да мине по възможно най-добрия начин.
аз може ли да ви се оплача - днес съм с ужасно главоболие и болки в корема, сигурно е, защото трябваше да търча нагоре-надолу, но е доста неприятно.
и още нещо от вчера започнах да използвам онзи уред, за който ви писах, който тренира перинеума и мускулите на тазовото дъно. доста е странно, но пък се оказа, че от първия път стигнах до 4 см разширение на родовия канал, което е успокоително. ако ви е интересно, казва се epi-no.