0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #780 -: Май 23, 2011, 18:49:55 pm »
Момичета, някой имал ли е хематом в матката? Днес след преглед с ултразвук започна леко кървене. То не е точно кръв, а по-скоро нещо доста по-рядко като консистенция и оцветено с кръв. Изписаха ми инжекции но-шпа днес и утре и прегнил 2 пъти в седмицата. Предстои ми полет в събота. Док каза, че няма проблем. Но дали някой от вас има опит? Кога и от какво по-точно да очаквам да спре кървенето? Всъщност, едва ли някой може да ми каже кога ще спре.... На сакчето нищо му няма. Сърчицето се вижда, че бие. Много се надявам този хематом да не е чак голям проблем...
*
« Отговор #781 -: Май 23, 2011, 19:11:57 pm »
koala, аз имах нещо подобно към 9-10-та седмица. Не го нарекоха точно хематом, но започна като кафяво зацапване, премина в червено зацапване, а после и слабо кървене. Два прегледа на ултразвук показаха зона в матката "със стара кръв", но не и отлепване.

По това време още бях на мускулни инжекции с прогестерон, лежах три дни и отшумя.
Лекарят ми обясни, че при формирането на плацентата, тя се вгнездява в ендометриума като термит и понякога има кървене - прозвуча ми убедително и успокоително.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #782 -: Май 23, 2011, 19:19:39 pm »
Елена, Цвете  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Боби

*
« Отговор #783 -: Май 23, 2011, 20:13:52 pm »
Момичета, някой имал ли е хематом в матката? Днес след преглед с ултразвук започна леко кървене. То не е точно кръв, а по-скоро нещо доста по-рядко като консистенция и оцветено с кръв. Изписаха ми инжекции но-шпа днес и утре и прегнил 2 пъти в седмицата. Предстои ми полет в събота. Док каза, че няма проблем. Но дали някой от вас има опит? Кога и от какво по-точно да очаквам да спре кървенето? Всъщност, едва ли някой може да ми каже кога ще спре.... На сакчето нищо му няма. Сърчицето се вижда, че бие. Много се надявам този хематом да не е чак голям проблем...
Koala, аз имах такъв хематом, кървя си на 2 пъти (първия път направо полудях от ужас, толкова много беше. че мислех, че губя бебето). Лекарствената терапия помогна,но и да си лежа в къщи беше важно. При мен това с лежането беше и заради плацента превия, имай го предвид, но все пак лежах. Идеята е, че ще си изтече кръвта, няма как. Успех!
*
« Отговор #784 -: Май 23, 2011, 20:46:38 pm »
Благодаря Надин и Цигу! Надявам се да се оправят нещата. Ще се опитам да почивам повече тези дни. И инжекциите ще слагам. А освен кървенето, болки някакви имахте ли? Защото при мен се оказва, че хематомчето си е било там, но просто днес нещо се случи на прегледа и започна да изтича кръвта. Е, не е точно "изтичане" и не е точно "кръв", но го има. Надявам се, че ще успея да приключа с това до събота преди полета ми.
« Отговор #785 -: Май 23, 2011, 20:54:36 pm »
Благодаря ви за пожеланията момичета! Дано да мине всичко леко и бързо, че вчера като бях на запис една ромка така викаше, че направо се стресирах.  8O
ХАхахахаха, последните две страници искрено ме разсмяха! Да не смея на чужд гръб и аз, че не зная мен какъв народен фолклор ме чака  :lol: :lol: :lol:
Циганките съм чувала, че викат нарочно по много и на прегледи и по време на раждането, защото така като чували отвън роднините, плащали повече, за това, че се е мъчила повече! Не им е лесно и на тия сбърканяци ...  :lol: :lol: :lol:
На Елена и Цвете стискам палци!  :P
Аз ще надникна след два дни какво се случва, че вече 20 и повече дни не сме проверявали и съм нетърпелива. Поне започвам да се чувствам малко по-добре, явно свикваме да съжителстваме  :D

*
« Отговор #786 -: Май 23, 2011, 21:46:25 pm »
 Момичета,искам да ви питам по повод каните за вода,тези електрическите.Дали са същите като тези,които правят чай.Ние имаме такава към кафеварката за шварц.Имам предвид,че са две кани, едната прави кафе,а другата чай . Струва ми се обаче,че май водата не завира в нея...

*
« Отговор #787 -: Май 23, 2011, 21:49:53 pm »
Цвете направо цветно си представих картинката с циганката :lol:, дано не се повтаря. :)

Коала и аз имах хематом в 7-8 г.с., 2 седмици лежах по лекарска препоръка. Ако има начин да не летиш а да починеш десетина дни предполагам че ще ти е по- спокойно. :wink:

Криси :D Добре са бебчовците, дори не очаквах, но едното най-безсрамно си развяваше пишката така че вече си имаме и пол. :P Другото не пожела да се покаже, стискаше здраво кълки, ще го чакаме, какво да правим. :D
Иначе доктора ми май много обича да плаши...предписа ми желязо защото по очите ми си личало че съм анемична 8O сега се чудя да си го купувам ли, или първо да си пусна изследвания, последните ми от преди месец си бяха наред.

Лека вечер от мен. :D
« Отговор #788 -: Май 23, 2011, 22:18:58 pm »
Момичета,днес ми беше първия преглед след положителен тест,но не видяхме сърчице,по мои изчисления вчера влязох в 6 седмица,докторката каза да не се притеснявам,ама споделете вие кога чухте :heartbeat:
« Отговор #789 -: Май 23, 2011, 22:25:20 pm »
Момичета,днес ми беше първия преглед след положителен тест,но не видяхме сърчице,по мои изчисления вчера влязох в 6 седмица,докторката каза да не се притеснявам,ама споделете вие кога чухте :heartbeat:

На прегледа ми казаха, че съм 7-ма седмица, въпреки че по моите изчисления бях 6-та, тогава видяхме малката пулсираща точка и чухме сърцето. Лично аз не мога да твърдя със сигурност, че чух нещо, но сигурно е от вълнението. Повечето чуват сърцето след 8-та седмица.
*
« Отговор #790 -: Май 23, 2011, 22:27:17 pm »
 със сигурност бях в началото на 6та седмица при първия преглед.Не можа да се види сърдечна пулсация. Казаха ми да отида след 10тина дни и всичко си беше ок.
« Отговор #791 -: Май 23, 2011, 22:40:56 pm »
Благодаря ви момичета за бързите отговори ,след 15 дни съм на преглед отново,но дотогава мисля да се запиша на ЖК,така че дано скоро чуем сърчице.
*
« Отговор #792 -: Май 23, 2011, 23:35:41 pm »
Благодаря ви за пожеланията момичета! Дано да мине всичко леко и бързо, че вчера като бях на запис една ромка така викаше, че направо се стресирах.  8O

Миличка не се притеснявай. Когато аз раждах в предродилна имаше две циганки. И двете пищяха все едно ги колят. Дори и аз се стресирах и почнах да си представям колко много боли. Дори на едната доктора и удари един шамар. То тя се дра сигурно два часа, а й беше второ и то след като преди година и три месеца е родила първото.
Хайде стискам ти палци и на теб и на Елена за безпроблемно и по-безболезнено раждане. И бъди колкото се може по-спокойна.

« Отговор #793 -: Май 24, 2011, 06:40:29 am »
Добро утро  :D
аз днес ще се настанявам в болница, още не съм решила дали ще остана там да пренощувам, ама като отидем ще решим, нали днес трябва да се вземат изследвания за упойката ала бала...
стискайте ми палци утре  :D

аз още съм в мъгла и не мога да осъзная, че се случва на мен.. 8O, чак и от секцио не мога да се стресна..... :lol: :lol:, все едно на някой друг ще го правят  :lol:

до скоро и стискам палци за Ели и Цвти  :wink:, айде момичета.....че ще ва изпреваря  :lol:
всичко да мине като по вода! :wink:
« Отговор #794 -: Май 24, 2011, 07:21:48 am »
marigri ,пожелавам ти леко раждане и  една незабравима първа среща с малките дечица:)))))))) ...

*
« Отговор #795 -: Май 24, 2011, 09:00:57 am »
Криси, много ми е драго да те видя официално в темата  :) Лека бременност!

Маригри, Елена, Цвети, леко раждане, момичета!

Емилия, за първи път чух съричицето в 7 седмица. Не се притеснявай, на другия преглед ще чуеш най-прекрасния звук.

Да попитам вече родилите мами и мамите в по-големите седмици :) В кои случаи се прави преглед за разкритие и усеща и се самото разкритие?

*
« Отговор #796 -: Май 24, 2011, 10:07:27 am »
Накрая правят прегледи за разкритие-преди раждане. Аз лично не съм имала доколкото знам разкритие, но и да имаш едва ли се усеща. Самия преглед не е от най-приятните, но и аз го преживях, въпреки че бях приета за планово секцио.
« Отговор #797 -: Май 24, 2011, 10:09:15 am »
Marigri, Елена , Цвети леко раждане и незабравима среща с бебоците :)

Емилия не се притеснявай , при мен пулс се видя края на 7-ма, началото на 8-ма седмица. На следвашия преглед ще го видите :)
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #798 -: Май 24, 2011, 10:14:50 am »
Аз не усетих разкритието. И от това което съм чела - не се усеща.
Вчера си говорих с една майка, разказваше ми как е родила...отишла в болницата да я видят, че имала контракции от 12 часа, но леки. Казала на лекарката " аз само да ме погледнете и си тръгвам " , а тя имала 7 см разкритие , жената й казала - ама момиче ти раждаш  :lol: Втора бременност.
За прегледите - правят се или когато тръгнеш да раждаш или когато би трябвало да е така. На мен последните 2 седмици на всеки преглед ме гледаха за разкритие. Прегледа е неприятен, но лично мен не ме болеше. Чела съм, че някои жени много ги боли.

Успех на всички на финалната права !  :D
« Отговор #799 -: Май 24, 2011, 10:15:50 am »
Маринка мила стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред.Леко раждане и най-незабравимата среща с малките господа.