0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #40 -: Април 15, 2011, 21:24:14 pm »
Здравейте момичета да се похваля вчера за първи път усетих бебчето!
Тъкмо щях да ви пиша но ни гръмна инсталацията , сега временно сме на един генератор и се  включвам набързо , утре ще ни оправят тока!
Аз  от шест години се измивам с Лактацид гел не съм имала гъбички много съм доволна!
Добре дошли на новите мами!

« Отговор #41 -: Април 15, 2011, 23:00:14 pm »
Момичета,днес малко извънредно ходих на ЖК(по лични причини) и лекарката реши да ми покаже колко е порастнал бебо,пък и ако можем да го видим какво е.Не се видя пишка,но се видяха две бели чертички,които май били срамните костици.Та май май ще се присъединявам към отбора на тъщите ;) Ама аз все още не съм много убедена,защото то на обикновен ехограф какво ли се вижда.Към края на месеца като отида при моя си док.,трябва вече да разберем със сигурност.Еми аз още малко и ще родя,а не знам панделки ли да купувам или папионки  :lol:
Боби,у вас изцяло женско царство,а  :D
Милен_ка,много е вълнуващо,нали :)
Бжи,ще чакаме новини на 29-ти :crossfingers:
[/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #42 -: Април 15, 2011, 23:35:36 pm »
Момичета, да ви попитам нещо което ме тревожи. Февруари от ЖК ми взеха секрет. Чак сега ме сюрпризират с бактериална вагиноза, която според доктора нямало нужда да се лекува. Моля, за вашето мнение!  :?

Всичко зависи от това дали имаш симптоми или не.  Ако имаш, тогава задължително се лекува. Обаче понеже си бременна, може и да е добре да лекувате и без симптоми, но попитай пак лекаря. Мъжът не се лекува.

Б.

*
« Отговор #43 -: Април 16, 2011, 01:20:51 am »
Момичета, да ви попитам нещо което ме тревожи. Февруари от ЖК ми взеха секрет. Чак сега ме сюрпризират с бактериална вагиноза, която според доктора нямало нужда да се лекува. Моля, за вашето мнение!  :?

Iffi.13, бактериалната вагиноза трябва да се лекува. Говори с лекаря си! Обикновено се прилага вагинално антибиотик и някакъв пробиотик като лактажин например за възстановяване на влагалищната флора. 

При бактериална вагиноза има ли симптоми като сърбеж, течение от влагалището с определен цвят и миризма и други?

Или диагноза се поставя само при изследване на вагинален секрет?
*
« Отговор #44 -: Април 16, 2011, 03:31:58 am »
http://www.andrology-bg.org/bacterialno-vazpalenie-navlagalisteto/

Цигу, ето тук в общи линии... Може да има симптоми, може и да няма. От моя нескромен опит поне, оставам с впечатлението, че като нямат идея какво не ти е наред ти лепват таква диагноза, тя е доста "всеобхватна". :?

От години, като пия АБ - взимам с тях и съответните пробиотици, че да пазя "полезните бактерии" в правилните количества и нямам проблеми. Като бременна - веднъж не гъбичасах също така, а си пиех профилактично разни там препарати, чак лекарите се чудеха на моите чисти МБ  :lol: Веднъж реших, че най-после  съм завъдила гъби, направо ми се беше запалил органа и околностите му, а то се оказа алергията ми към превръзки /не съм догледала, че в едни имало коприна/.

За мацките, които с в БГ - аз пиех "Лакто 4", освен легендарния вече "Биозин-мама"  :lol: и си изкарах до секциото без никакви произшествия. :) И двата препарата - със сигурност не вредят нито на бебето, нито на вас, можете да си ги пиете без никакви притеснения.

Сега дочетох старата бременна тема... :oops:, та да кажа на Сами за кърменето /и аз/ - няма как да го прехраниш с кърма и като суче, не бери грижи за това. За съжаление, лично аз не доживях момента кърменето да ми доставя удоволствие  :? Малкия си засука правилно, кърма имах, ама пустите ми гърди с тая лигава кожа - за два дни станаха "чудна картинка". Не обичам да ме боли /той кой нормален обича, но търпя като се налага/, бая даяня на болка, ако е в границите на поносимото, но с кърменето на някой си ден вече - не беше. Буквално усещането беше - все едно някой ми е стиснал гърдите в менгеме и с всяко засукване на бебето го затяга, а отгоре ги залива с киселина - бе ужас просто. И взех да цедя кърма.... Е, отне ми около седмица да разбера защо това дете така се гърчи след всяко кърмене, докато "умната" му майка схване, че рефлуксът не са колики  :lol:...и минахме на АМ. Та аз дефакто истински опит с кърменето - нямам, май закачих само неприятния му период, а хубавия не го дочаках.
Като активно хранеща с АМ - за мен то е по-лесно в пъти от кърменето, въпрос на система как ще го направиш, но пак казвам, аз това кърмене дето го разправяте - не го видях. Да легна, да дам гърда полузаспала и той да суче...амииии. То възглавници, то нагласяне, то цирк, безсънието хич не го и смятам. Знам, че е егоистично и неправилно и какво ли не, но такива кофти спомени имам от периода на кърмене, че точно в момента съм убедена, че ако имам късмета да родя второ дете - даже и опит за кърмене няма да направя. :oops:
Важното е обаче да се опита момичета, поне според мен. Опитах, не ни се получи добре /не зарди мен, ако на бебо му понасяше - всичко щях да търпя/, но донякъде се почувствах облекчена, че се налага да минем на АМ. Това при мен. При вас може да стане лесно и хубаво като при Камбозола, или Мими, а дано!!!  :D Ако не потръгне пък по някаква причина - не се упреквайте, некърменето не ви прави лоши майки и пр, дивотии. ;)

За спането. Естествено, че си е до дете и няма правила там. Моите лични надежди, че ще спим сравнително нормално, като спре да папа нощем се дължат на наблюденията ми върху детето ми. Той спи дълбоко, буквално прав може да спи, сигурно и на пода да го сложа ще заспи, когато му се спи и нищо не го боли и притеснява. В момента спи супер добре и се буди само, ако го заболи корем, или има газове - прословутите колики, които или овладяхме с тоя "колийф", или си отшумяват естествено - не знам вече. Или ако е гладен - не се буди по никакъв друг повод човека. :D Но след като детето се буди само от глад, или от болки - считам, че хубав нощен сън е доста вероятен, ако няма нужда от нощно хранене и вече не го боли коремче. Това разбира се ще е евентуално, докато почнат да никнат зъби, ама...пак е нещо  :lol:
« Последна редакция: Април 16, 2011, 04:25:18 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #45 -: Април 16, 2011, 09:50:29 am »
Ами нямам симптоми, като сърбежи, парене и подобни. Имам течение, което от скоро се появи, без мирис, на цвят е белезникаво. Диагнозата е поставена след взет секрет за рутинна МБ в началото на бременността. Ще говоря с другата докторка, която ме следи и ако трябва ще пусна ново изследване. Така го реших. Не мога да рискувам и да не предприема нищо.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #46 -: Април 16, 2011, 10:02:48 am »
Ифи, порових се малко повече и наиситина по време на бременност лечението на бактериалната вагиноза се смятат от повечето лекари за безсмислено при липса на симптоми. По принцип аз съм питала лекар за това кога се лекуват подобни проблеми и кога се смятат за нормална флора и отговорът е, при наличие на симптоми. Просто не бях сигурна дали е същото и за бременните и се оказва, че е така.
Пиенето на пробиотици е много хубаво нещо, ама помага най-вече на бактериите в червата. Най-хубавото, което можеш да напраивш е да пиеш кисело мляко ( от тези дето се развалят след няколко дена), защото е тъпкано с лактобацили.

Б.
« Последна редакция: Април 16, 2011, 10:07:37 am от Bobbie »

« Отговор #47 -: Април 16, 2011, 10:50:32 am »
Жбрулке, с риск да ни напъдят, че спамим -  :lol: - ще призная, че с нетърпение чакам отбиването вече и лека полека започвам да налагам ограничения. Егоистично, не егоистично, дреме ми на малката камбоцолка. В последните седмици ме ползват главно за залъгалка, това комбинирано с адско дране (целите ми гърди и деколте са в резки, както и дясната буза) и щипане. Добре че няма зъби, че лошо ми се пишеше.
Според мен е най-важното бебето И майката да се чувстват добре, не съм съгласна, че трябва да правим всичко за детето, а да пренебрегваме собствените си нужди, защото в крайна сметка се изнервяме и това ни прави по-лоши родители.
Абе, давайте го по-дзен  :wink:
Приятен ден на всички, виждам, че темата започва да се запълва с нови бременни и чакаме обичайния бум около Великден!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #48 -: Април 16, 2011, 11:17:35 am »
Iffi.13,цигу при мен също нямаше никакви симптоми и забравих да кажа,че от тогава започнах да се мия с гел-емулсия Lactacyd,това което и Милен_ка споменава по долу.Jbrul  точно за "Биозин-мама" имах в предвид,но бях забравила как се казват :D
« Последна редакция: Април 16, 2011, 11:19:45 am от бина »
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #49 -: Април 16, 2011, 12:00:19 pm »
Бактериална вагиноза може да има с или без симптоми. Нивото се определя по скала на Nugent. До колкото съм запозната от разговор с лекар микробиолог точките са 10.

Лекува се под лекарски контрол, защото може да има много неприятни последици. Две седмици след проведеното лечение се прави нова контрола за проследяване. 

Успех, Ифи!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #50 -: Април 16, 2011, 12:22:31 pm »
Здравейте, да кажа как мина прегледа вчера. Малката госпожица се е обърнала надолу с главичката, така че на този етап секциото отпада, бях се притеснила, че заради двурогата матка няма да има място, но тя явно е акробатка и е успяла някак си.  :D
Плацентата, водите всичко е наред, единствено ми притеснение е, че размера на главичката върви 2 седмици назад - отговаряше за 33 г.с., а бедрената кост за 35г.с. Док каза, че няма проблем и няма място за притеснение, но на мен все това ми е в ума, особено сега като съм по цял ден в къщи и само мисля, мисля. Дано док да е права.
Добре дошли на новите момичета, Бжи ако са те гледали на коремен ехограф, може за това да не се е видяло още, на 29.04. ще се види.  :crossfingers:
Честит празник на именниците! :kaos7: 
*
« Отговор #51 -: Април 16, 2011, 12:44:19 pm »
Цвете, не се притеснявай за обиколката на главата.
И при моята дъщеря тя вървеше 2 седмици назад от фемурната кост, а се роди с обиколка 35 см./границата е 32-38 см/.
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #52 -: Април 16, 2011, 12:52:09 pm »
Честит Празник на всички именници :) Наистина очакваме бум на бебетата по Великден :) Какво по-хубаво от това  :wink:
В темата яко ви тресе раждането :) Пък и доста мами имаме между 34/38 седмица... :) Както и да сте решили да раждате-нека е безпроблемно и бързо възстановяване..
cambozzola вие сте на 8 и си играете ами ние като сме едва на 2 и вече започва да ме "дразни"  :D ..Не бебето ами начина по който си мисли че мама му е една залъгалка от която си суква когато иска..И аз съм надрана обаче предполагам е нормално..Тези ноктенца растат постоянно :)
Цвете мила не се притеснявай щом доки е казал че всичко е наред.. То ние майките никога няма да сме спокойни и все пак :)
Бжи може да е раничко да се види нещо :) Ти само спокойно..
Леки 9 месеца и на новите попълнения :) Айде лек ден от мен и няма и да има изненади днес :)
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #53 -: Април 16, 2011, 14:03:00 pm »
Много благодаря, за съветите на всички ви  :kiss:  Непременно във вторник ще пусна нова МБ и ще говоря с док! На първо време, мисля да взема Lactacyd, поне със сигурност няма да навреди  :D
*
« Отговор #54 -: Април 16, 2011, 15:13:14 pm »
Lactacyd и аз съм много доволна, ползвам го от три години поне и май е най-добрият интимен гел, който съм имала досега.

Боби, за пробиотиците споменах "Лакто 4", защото е точно с ефект на истинско кисело мляко, което в БГ за съжаление няма откъде да се купи и то от доста години.  :? Ето линк за въпросния продукт и кратко описание на свойствата му.
http://apteka.framar.bg/30014907/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE-4-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-30
То тук малко объркано на кое казват пробиотик, на кое хранителна добавка...зависи предимно от това кое ще осигури повече продажби на даден продукт, ама това друга тема. Важното е, че докато пиех въпросните капсулки, на всичките ми МБ излизаше "масово лактобацили" и никаква патогенна флора. Не съм пробвала лично този номер, но съседка на баба ми твърди, че с тези капсулки си подквасвала киселото мляко  :lol:, иначе се съхранява в хладилник въпросния препарат.

Та момичетата, които имат бактериална вагиноза, или сходен проблем..., а дори и да нямат - според мен си заслужава да пробвате въпросния препарат. Вие си решавате естетствено, аз само споделям инфо и личен опит, дано на някого са от полза.

Хубав ден!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #55 -: Април 16, 2011, 15:36:56 pm »
Благодаря за информацията. Засега нямам симптоми, но пък и не ме изследват. При следващия преглед след един месец ще питам.

Колкото до доброто кисело мляко, защо не квасите сами?

Аз това го правя от години. Или си нося проба от България контрабанда, маскирана в кутия от крем, или намирам добра марка в супермаркета, обикновено гръцка, на която пише, че съдържа Lactobacillus acidophilus или bulgaricus. В продукта обикновено има сгъстители, оцветители и други екстри, но в моето производство има само мляко, и то с такава масленост, която аз си избера. Става бързо и лесно, и по-вкусно нещо на пазара няма.
*
« Отговор #56 -: Април 16, 2011, 16:27:05 pm »
 Здравейте!Да кажа как стояха нещата при мен с бактериозата...Една седмица след серклажа ми взеха секрет за микробиология. Когато излязоха резултатите докторката каза,че имам такава и комбинацията от серклаж и бременност ,налагат лечението и. Сега ,в понеделник ще дам контролна микробиология.От лечението е минало три седмици,но при последната ни среща с док пък беше рано за контрола...По начина,по който ми казаха,че трябва да се лекувам,останах с впечатление ,че при други обстоятелства нямаше да е необходимо.Нямах никакви симптоми...

За кърменето: в никакъв случай тази майка,която не е успяла да кърми е по-лоша от останалите майки.Според мен е правилно да се направи опит,пък ако не става,не става . Няма да свърши света.Аз съм започнала да мажа зърната и ареолите с крем на Лансинох.Това ,естествено не ми гарантира безпроблемно кърмене,но тъй като в повечето материали , които четох препоръчват два месеца преди раждането да се започне с мазането,реших да го направя.

Някоя от вас знае ли дали все още съществуват банки или как да го нарека...места ,то където може да се вземе кърма от майки дарителки ? Интересно ми е...

Честит празник на имениците ... и на всички останали. :lol:

« Отговор #57 -: Април 16, 2011, 18:04:27 pm »
привет и от мен  :) Добре дошли на новите попълнения, които тъкмо трябда да запълнят нашите места  :lol: Навестявам да ви в пауза между хранения за да проверя за новини  :wink: Смятам, че Елле най-вероятно е извън списъка  :D надявам се да се похвали с добри новини скоро.. Надин, напълно разбирам как се чувстваш, още малко търпение  :)

Жбрул, явно при теб кърменето не е било "късмелийско" като раждането  :wink:, но момичетата да не се плашат че така става обикновено. А как разбра че е рефлукс?
При мен няма болка засега, въпреки че малкото захапва лакомо, мажа се с крем и вече имам чувство че имам още повече кърма. Но още се напастваме - кога, колко и се чудя какво да правя -дали да пробвам да остане само на кърма.. :ask: Проблемът ми обече е че понякога се гърчи и е неспокоен, даже вече започна да заспива само с биберон  :( Само днес нещо започна да пуска по-рано и гърдата и шишето -незнам защо..

Аз съм чувала от не един доктор че всякакви инфекции по време на бременност -гъбични и особено бактериални трябва непременно да се лекуват. И то не с добавки и витамини като биозин или гелове, а с лекарства по рецепта (локални песари обикновено).
« Отговор #58 -: Април 16, 2011, 19:01:56 pm »
didon, да, съществува банка за кърма, но тъй като изискванията са високи, дарителките са малко и - съответно - много малко дечица, главно с проблеми, успяват да се доредят.

сараапл, това с дрането при нас е отскоро, преди това не ме е драл, но те разбирам напълно ;) Като по-малък, разбира се, пак опитваше да ме ползва за залъгалка, но тогава започнах да му пробутвам истинската залъгалка и се получи - с много упорство от моя страна, дълго време директно я плюеше. И до ден днешен за нищо не сменям бибата - има време, когато ще я отказваме, засега ми е пръв помощник, но истината е и, че не е много пристрастен към нея.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #59 -: Април 16, 2011, 19:12:07 pm »
Относно инфекциите аз също не останах "недокосната"  :D  за около 3 седмици имах лека форма на инфекция в урината..Мислеха че е от настинка ама не съм сигурна.Знам че пих едни прахчета антибиотик на определен час.Но както и други са казали-има и подобна инфекция трябва да се потърси причина и подходящо лечение.. Убедих се че по време на временността всичко е важно( не че иначе не е ама...  :oops:) .
извън темата да вмъкна че засега кърмя без никакъв проблем.Зърната ме боляха в началото през първите дни докато "се научим" с малкия кой води танца  :lol: не мажа с нищо..засега! и все пак за всичко си има първи път...
cambozzola ние бибата я приехме с малко водичка със захар още първата вечер ( да бъде благословен този който е измислил бибите) и оттогава не я пуска..Даже го усещам че ако не е много заспал дълбоко като я изпусне и започва да си смуче много силно пръсчето :) Ако е заспал няма проблем изтърва си я и тя му се лепи на носа  :D
« Последна редакция: Април 16, 2011, 19:17:34 pm от saraapl »