http://www.andrology-bg.org/bacterialno-vazpalenie-navlagalisteto/Цигу, ето тук в общи линии... Може да има симптоми, може и да няма. От моя нескромен опит поне, оставам с впечатлението, че като нямат идея какво не ти е наред ти лепват таква диагноза, тя е доста "всеобхватна".
От години, като пия АБ - взимам с тях и съответните пробиотици, че да пазя "полезните бактерии" в правилните количества и нямам проблеми. Като бременна - веднъж не гъбичасах също така, а си пиех профилактично разни там препарати, чак лекарите се чудеха на моите чисти МБ
Веднъж реших, че най-после съм завъдила гъби, направо ми се беше запалил органа и околностите му, а то се оказа алергията ми към превръзки /не съм догледала, че в едни имало коприна/.
За мацките, които с в БГ - аз пиех "Лакто 4", освен легендарния вече "Биозин-мама"
и си изкарах до секциото без никакви произшествия.
И двата препарата - със сигурност не вредят нито на бебето, нито на вас, можете да си ги пиете без никакви притеснения.
Сега дочетох старата бременна тема...
, та да кажа на
Сами за кърменето /и аз/ - няма как да го прехраниш с кърма и като суче, не бери грижи за това. За съжаление, лично аз не доживях момента кърменето да ми доставя удоволствие
Малкия си засука правилно, кърма имах, ама пустите ми гърди с тая лигава кожа - за два дни станаха "чудна картинка". Не обичам да ме боли /той кой нормален обича, но търпя като се налага/, бая даяня на болка, ако е в границите на поносимото, но с кърменето на някой си ден вече - не беше. Буквално усещането беше - все едно някой ми е стиснал гърдите в менгеме и с всяко засукване на бебето го затяга, а отгоре ги залива с киселина - бе ужас просто. И взех да цедя кърма.... Е, отне ми около седмица да разбера защо това дете така се гърчи след всяко кърмене, докато "умната" му майка схване, че рефлуксът не са колики
...и минахме на АМ. Та аз дефакто истински опит с кърменето - нямам, май закачих само неприятния му период, а хубавия не го дочаках.
Като активно хранеща с АМ - за мен то е по-лесно в пъти от кърменето, въпрос на система как ще го направиш, но пак казвам, аз това кърмене дето го разправяте - не го видях. Да легна, да дам гърда полузаспала и той да суче...амииии. То възглавници, то нагласяне, то цирк, безсънието хич не го и смятам. Знам, че е егоистично и неправилно и какво ли не, но такива кофти спомени имам от периода на кърмене, че точно в момента съм убедена, че ако имам късмета да родя второ дете - даже и опит за кърмене няма да направя.
Важното е обаче да се опита момичета, поне според мен. Опитах, не ни се получи добре /не зарди мен, ако на бебо му понасяше - всичко щях да търпя/, но донякъде се почувствах облекчена, че се налага да минем на АМ. Това при мен. При вас може да стане лесно и хубаво като при
Камбозола, или
Мими, а дано!!!
Ако не потръгне пък по някаква причина - не се упреквайте, некърменето не ви прави лоши майки и пр, дивотии.
За спането. Естествено, че си е до дете и няма правила там. Моите лични надежди, че ще спим сравнително нормално, като спре да папа нощем се дължат на наблюденията ми върху детето ми. Той спи дълбоко, буквално прав може да спи, сигурно и на пода да го сложа ще заспи, когато му се спи и нищо не го боли и притеснява. В момента спи супер добре и се буди само, ако го заболи корем, или има газове - прословутите колики, които или овладяхме с тоя "колийф", или си отшумяват естествено - не знам вече. Или ако е гладен - не се буди по никакъв друг повод човека.
Но след като детето се буди само от глад, или от болки - считам, че хубав нощен сън е доста вероятен, ако няма нужда от нощно хранене и вече не го боли коремче. Това разбира се ще е евентуално, докато почнат да никнат зъби, ама...пак е нещо