Леко раждане на
Мира, чакаме добрата новина в "Честито"!
Еленка, ако сега ти става досадно от хълцането - чакай я да излезе девойката и да ти хълца на живо половин час, особено след ядене
Моето дете хълцаше в корема ми като изоглавено, но като се роди - разби ми понятията просто колко дълго може да хълца някой. И го прави съсредоточено и замислено,все едно извършва някакви велииики дела. Добрата новина е, че докато хълца - не се сеща да реве, а явно и не може /пречи му на хълцането някак/.
Най-удобно за кърмене ми беше с т.нар. фитнес сутиени на мен. А и определено не са толкова безумно грозни като кърмачески сутиен, голям плюс. Като бременна си изкарах с нормални сутиени като вид и модел - просто взех по-голям размер за целта.
Веднъж пробвах да си сложа един сутиен за кърмачки, първият проблем, който ми се наби на очи да споделя. Когато гърдата е яко напомпена от мляко - не ти е комфортно, стяга и пр. Когато бебчо я изсуче - чашката става твърде голяма и понеже не е твърда - плува си там някаква гърда спихната, отгоре се гъне тоя плат, с дреха става съвсем абсурдна гледката..., ако не сте хранили и от другата гърда - сами си представете "визията". А и доста от вас ще са летни мами, с по една блузка върху бельото, ще кърмите навън, едва ли ще ви е приятно да изглеждате чак толкова странно. С тези безшевните т.нар. фитенс сутиени - няма подобен проблем и освен това се разпъват и свиват точно по моментния размер на гърдите ви, което осигурява не просто естетика, а и комфорт за вас.
При самото кърмене - няма особена разлика каква част от гърдата разкривате с кърмачески сутиен, или с въпросните имащи вид на потничета, ако това ви тревожи.
П.П. Тръгнала съм да си пробутвам кърмаческите аксесоари и аз, ама ако някой им е фен - имам два сутиена за кърмачки - черен и бял, размер: 80С Единият го сложих само веднъж и това им е употребата. Ако някой ги иска - да пише.