Здравейте Д-р Даскалова,
ние сме с двугодишни мопити за детенце. Януари месец направихме първата спермограма на мъжа ми и установихме , че сме с мъжки фактор/16%морфология по СЗО, концентрация 6 x 10на 6,- олигозооспермия), тъй като при мен не се открива към момента проблем- правена ми е цветна снимка, проследяване на овулацията, редовна, аз я следя и с тестове и т. метод, вирусологията също е ок- хламидия, уреа и микоплазма, прогестерона ми е в норми, макар и на долна граница.
От Февруари започнахме прием на Андроситол, а от Април на бърканицата с мед и витамин ц и при контролна спермограма май месец бройката беше скочила на 15x10 на 6, Морфологията на 20 процента, но концентрацията на функционалните сперматозоиди беше 4 млн, заключение Oligoasthenoteratozoospermia. Същият месец, с тази спермограма забременях за първи път отдве години, за съжаление неуспешно- химическа бременност , не стигнахме до ехограф, а хванах бременността само с кръвни изследвания. Нямаше как да не се усетя, защот имах силни болки, ниско долу.
Въпросът ми е, тъй като знам, че при лоша спермограма е възможно да се получат некачествени ембриони и на това да се дължи неуспешната бременност, но има ли и други причини и изследвания, които мога да направя и да лекувам, за да не се повтори отново?
Благодаря предварително за отговора!