Здравейте д-р Даскалова,много отдавна се каня да пиша тук ,но след последните изследвания и спермограми стана наложително.С мъжки фактор сме опитите ни са от 8 год.,имаме един неуспешен опит ин витро ,първоначално ни казаха ,че лошите спермограми се дължат на варикоцеле,направихме операция,последва хидроцеле ,направихме втора операция ,след което откриха бактерии ,лекувахме с антибиотик , отървахме се и от тях,подобрение никакво,последва лечение с фертилаид,сарженор и много други ,отново без резултат ,6 месеца курс с клостилбегит,тогава нещата дори се влошиха ,последната диагноза изведнъж се оказа намален обем на тестисите,което аз не мога да приема.Минахме през толкова лекари,андролози светила уролози и никой не констатира ,че има намален обем на тестисите а изведнъж ,когато явно нямаше какво да ни кажат констатираха това.Направи ми впечатление ,че никой не назначи например хормони.Преди седмица направихме генетични не са установени делеции в изследваните локуси върху Y-хромозомата,свързани със сперматогенеза.Спермограмите стават все по-зле въпреки спирането на цигарите,остана само да изолираме и наднорменото тегло ,но сме се заели и с този въпрос,моля за съвет ,какво изтърваме ,къде да търсим още ,защото аз смятам ,че трябва да има причина за влошаването на спермограмата?Ще приложа една от първите ни спермограми ,втората е тази със SDI теста и тази ,която направихме преди седмица.