Здравейте д-р Даскалова, изчела съм много теми във форума, направила съм своите заключения, много неща разбрах и научих благодарение на отзивчиви хора като Вас. Благодаря за това, което правите за това, че помагате на хората и за това, че отделяте от времето си заради нас.
Бих искала да споделя с Вас нашият проблем и да помоля за мнение, ако е удобно. С мъжът ми от една година и три месеца се опитваме да имаме дете. След като 6м. нямахме резултат се обърнахме към специалист установи се, че при мен няма физически проблеми (хормони, хидротубация и т.н).
Направихме две сперомграми:
Първата 14 Март 2011:
въздържание 3 дни
обем 3мл.
анализ на концентрацията и подвижност
статични 52, непрогресивни 12, прогресивни 14
скорост
бърси 10, средни 11, бавни 5, статични 52
мисиони в 1лм 8,4
WHO
Type A - 3, Type B - 11, Type C - 12, Type D - 52
Average values of diferent parapeters
Curvilinear Velocity 27,4 Straight-line 10,60 Average Path 15,7 Round Cells 14,5
Заключение Oligoasthenozoospermia
Слад това заключение от март до момента мъжът ми приема Ferilade 3*1.
На 28 май направихме пълна микробиология и се откри Трихомони вагиналис при съпругът ми. Проведохме курс на лечение и следващата микробиология беше отрицателна.
15 дни след лечението на трихомони направихме нова спермограма.
Втора 07 Юли 2011г.
Въздържание - 3 дни
Обем 3,4мл.
Концентрация 8мил.
Общ брой на сперматозоидите в уякулата 27,2
Обща подвижност на сператозоидите 35%
-нормокинеза 28%
-хипокинеза 7%
-акинеза 65%
Брой нормокинични сператозоиди 2240000
Общ брой нормокенетични сператозоиди 7616000
Заключение Oligoasthenozoospermia
След направена консултация с ардолог, неговото мнение е, че нещата се подобряват и препоръчва преди да преминем към инвитро процедури да пробваме с няколко инсеминации. Изписа му за 1м. Сарженор, Витамин А и Витамин Е и контролна сперограма след това. Другото което ме озадачи, че забеляза Варикоцеле 2 степен, което според него в момента няма влияние и не ни препоръча операция.
Моля ви да кажете какво мисли за нашата ситуация и ако е въжможно да ми дадете някаква насока, какво да правим, как са според Вас спермограмите, дали действително се вижда положително подобрение или по скоро не.
Предварително благодарим,
Краси и Боби