Много ,много благодаря за отговора и надеждата, която ни даваш Мели!
В интерес на истината мъжа ми вече се опитваше да свиква с мисълта, че няма да има негови деца.
Тук така ни представиха нещата и така както ни натиряха решението за донорска сперма, сякаш друго нямаше. Или дори и да имаше беше абсолютно не сигурно и по добре да не рискуваме.
Да не ти казвам как съм се молила да му пуснат изследвания и на него и винаги трябваше да слушам, че проблема не бил в него, понеже съм забременявала, а бил в мен че не съм го задържала. Докато след толкова години истината излезе на яве.
Аз съм на 28 години а съпруга ми на 38. Правени са ми хиляди изследвания, но какви точно в момента не мога да кажа. За щитовидна също са ми правили и нивата бяха малко над 3 но тук я разглеждаха като нормална, понеже влиза в референтните стойности. Последните изследвания на ЩЖ бяха точно стойност 3. Сега пак ще я изследваме.
Днес пуснахме на нова сметка изследвания на мъжа ми, а на мен ще пускаме на трети ден от цикъла за да видим и прогестерона. Ще се опитам да прикача снимка с изследванията, които ми назначиха.
Що се отнася до думите ми
" един евентуален аборт може да остави нежелателни последици, които искам да си спестя" имах в предвид, че в седмиците в които се прави амниоцинтезата и седмиците, които изминават за да се види резултата, крие риска след това да не успея да забременея , но май без риск нещата няма да станат.Говоря в случай, че след амниоцинтезата се установи небалансирана транслокация и варианта е да се прекрати бременността.
Днес се свързах с едно момиче, което също е с транслокация , но м/у 3 и 12 хромозоми (в случая транслокацията е при нея, но мисля че то е същото горе долу) та е мама на две деца с балансирана транслокация като нейната. И двете деца са заченати по естествен път и след няколко спонтанни аборта. Някак си се обнадеждихме, че не е невъзможно.
Мисля, че ще пробваме и ние по естествен път, поне до март месец другата година, когато мислим да се прибираме до БГ и ако до тогава нямаме резултат да ви посетим да ни забремените и да ни пускате да си ходим
Тук за съжаление не мога да се доверя на никого да ни следи бременността, както вие ни предлагате, поради простата причина че специалисти няма...ама и ние си избрахме едно място да живеем
, а за терапия преди и по време просто не мога и да си мечтая тук.
Самата бременност при мен я хващам прекалено рано...седмица след оплождането се започват силно изразени симптоми и имам тестове за бременност, които я хващат 10 дни след самото оплождане. Но...малко след като я потвърдим с кръвен тест, всичко тръгва на зад.
Друг вариант е ако се задържи бременност до дадена седмица, да се прибера до бг, макар и сама и там да ми се направи амниоцинтеза или което и да е друго изследване от този тип и там да се направи каквото трябва.
Още веднъж ти благодаря за отделеното време и за огромната помощ!