Здравейте Д-р Даскалова!
Имам една успешна бременност след 3 миссед аборта (7-8 седмица всички).През цялата бременност бях на терапия ,която ми беше предписана от Д-т Конова в реп.клиника в Плевен,т.е вливане на интралипид ,имуновеннин при положителен тест и аспирин и фраксипарин до 35 седмица.Имам направени доста изследвания ,които основно са от 2009 година (полови и щитовидни хормони в норма,имунологични (високи НК клетки,АФА-положителни,Антинуклеарни-положителни,тромбоцитно-левкоцитни агрегати -повишени)генетични за тромбофилия-носител на генотип 4Г/4Г,цветна снимки-проходими тръби,спермограма-СДИ тест в Плевен се оказа че сме с 7% морфология по Крюгер и висок оплодителен потенциал-7.22% (15%-30%)
Инфекциозни(листериоза,токсоплазмоза,бруцелоза,рубеола,цитомегаловирус-отрицателни)),кариотип -норма при двамата.
Опитах накратко,но май не стана.
2 години след раждането на сина решихам да опитаме за второ дете,но в рамките на 8 месеца имам 2 спонтанни аборта,в 4-5 седмица и в 11 седмица( при тази бременност от положителния тест бях само на аспирин през ден, Имуновенин не успях да намеря във Варна.Ясно ми е ,че тази предписаната терапия трябва да си я спазвам..но искам съвет и от Вас.
...Какви изследвания още ще ми препоръчате да направя ,като се има предвид че имам една успешна бременност?За съжаление няма имунолог във Варна да се консултирам ..
Да добавя на 36 години съм.