Здравейте д-р Даскалова,моят проблем е следния и ще се радвам,ако можете да ми дадете някакъв отговор.Имам доказан херпес симплекс тип 2,който се появи за първи път около две години преди да забременея с първото си дете,през целия този период както и през цялата бременност имах почти ежемесечни рецидиви.Терминът ми беше 22-ри май,а поява на херпес имаше на 15-ти май,при което родих секцио на 20-ти май 2011 г.Херпесът беше изчезнал към датата на раждането,но въпреки това бебето веднага беше включено на системи с антибиотик за 6 дни,въпреки че детето беше напълно здраво.В момента е на почти 2 години и е здраво и жизнено дете,така и не ми дадоха окончателен отговор дали е носител на вируса или не.Сега съм бременна в 20-та седмица и херпеси продължават да се появяват отново,ясно е че пак ще раждам секцио,но отново изпитвам страх дали бебето не се е заразило и дали ще има опасност за него,ако към датата на секциото ми имам активен херпес.Трябва ли също да се правят някакви допълнителни изследвания?
Лек ден